• Arkivfoto: Ida Jansson.
Rasmus Friman intervjuas av Linn Ekebom.
Publicerad: måndag, 7 augusti, 2017 - 14:13, uppdaterad: måndag, 7 augusti, 2017 - 17:54

Stora narkotikabeslag i helgen

Under helgen beslagtog polisen olika typer av narkotikaklassade preparat som amfetamin, kokain och ecstasy under flera husrannsakningar på Åland.

Dessutom registrerade polisen flertalet anmälningar gällande narkotikabrott och straffbart bruk av narkotika. Husrannsakningarna gjordes bland annat i egnahemshus, lägenheter, fordon samt arbetsplatser.

De narkotikaklassade preparat som beslagtogs var förutom amfetamin, kokain och ecstasy också hasch, metamfetamin och subutex. Också rekvisita för narkotikabruk hittades.

Polisen skriver även att man vid en husrannsakan beslagtog över 100 stycken misstänkta ecstasytabletter där värdet i gatuhandeln enligt polisen uppskattas till flera tusen euro. Flera personer är och har varit frihetsberövade för att trygga förundersökningsarbetet.

Polisen har samarbetat med tullen och gränsbevakningen i letandet efter misstänkta medgärningsmän och förundersökningarna kommer att fortsätta i form av husrannsakningar och förhör samt analys av misstänkt narkotika.

Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Fler Nyheter

Vill införa nytt cancertest

Krister Sund intervjuas av Hasse Persson-Bru
Ålands cancerförening vill satsa på ett nytt test för prostatacancer.

Skolstart bestäms av skolskjutsar

Mathias Eriksson och Cecilia Johansson intervjuas av Owe Sjöblom
Både norra och södra Ålands högstadiedistrikt har tidpunkten för skolstarten på mornarna anpassad efter skolskjutsarna.

Åland blir testområde för smarta nät och ny teknologi

Närings- och miljöminister Camilla Gunell intervjuas av Tomas Tornefjell.
Finlands regering och landskapsregeringen har kommit överens om att Åland ska bli testområde för smarta nät och ny teknologi inom energiområdet. Enligt initiativet ska Åland i framtiden utgöra ett modellområde för framtidens flexibla energisystem, som baserar sig på smarta elnät och på produktion och förbrukning av hundraprocentigt förnybar energi.

Dömd för motstånd mot ordningsvakter

En 20-åring har dömts till 25 dagsböter om totalt 325 euro för motstånd mot person som upprätthåller ordningen och hindrande av tjänsteman.

Vill förhandla om avräkningsgrunden

Landskapsregeringen anser att det är hög tid att det börjar förhandlas om en höjning av avräkningsgrunden och att det blir en lösning kring hur rikets vård- och landskapsreform påverkar den åländska ekonomin. Det framförs i en skrivelse till bland andra statsminister Juha Sipilä och finansminister Petteri Orpo.

Strömavbrott och bilkö på Vårdö

Större delen av Vårdö var utan ström på grund av ett tillbud vid bygget av Vårdö bro. En elstolpe kördes omkull i förmiddags vilket, förutom elavbrottet, ledde till att trafiken över bron tillfälligt stoppades under ett par timmar.

Höjda avgifter i Eckerö

Kommunfullmäktige i Eckerö har godkänt höjda avgifter för bland annat avfall, bygglov, hyror och plogning för pensionärer över 80 år som åtnjuter kommual hemservice.

Hundratals företag drabbade av överbelastningsattack

Fredagens överbelastningsattack, eller så kallad Ddos-attack, drabbade över 100 åländska företag, uppger Ålcom.

Staden tar upp plan för Rönnbergs torg och Eriksson Capital

Stadsutvecklingsnämnden i Mariehamn kommer i kväll att ta ställning till både det nya förslaget till stadsplan för Rönnbergs torg, och Eriksson Capitals planer för centrumtomterna på Torggatan.