• Arkivfoto: Ida Jansson.
Rasmus Friman intervjuas av Linn Ekebom.
Publicerad: måndag, 7 augusti, 2017 - 14:13, uppdaterad: måndag, 7 augusti, 2017 - 17:54

Stora narkotikabeslag i helgen

Under helgen beslagtog polisen olika typer av narkotikaklassade preparat som amfetamin, kokain och ecstasy under flera husrannsakningar på Åland.

Dessutom registrerade polisen flertalet anmälningar gällande narkotikabrott och straffbart bruk av narkotika. Husrannsakningarna gjordes bland annat i egnahemshus, lägenheter, fordon samt arbetsplatser.

De narkotikaklassade preparat som beslagtogs var förutom amfetamin, kokain och ecstasy också hasch, metamfetamin och subutex. Också rekvisita för narkotikabruk hittades.

Polisen skriver även att man vid en husrannsakan beslagtog över 100 stycken misstänkta ecstasytabletter där värdet i gatuhandeln enligt polisen uppskattas till flera tusen euro. Flera personer är och har varit frihetsberövade för att trygga förundersökningsarbetet.

Polisen har samarbetat med tullen och gränsbevakningen i letandet efter misstänkta medgärningsmän och förundersökningarna kommer att fortsätta i form av husrannsakningar och förhör samt analys av misstänkt narkotika.

Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Fler Nyheter

Enkät om tidtabell på Töftölinjen

Nu utvärderas tidtabellen på linjfärjan över Prästösund mellan Prästö och Töftö som infördes från sommarens början. Resenärerna får svara på en enkät som delas ut från och med i dag och en vecka framåt.

Seppäläbutiker kvar trots konkurshot

Den finska klädbutikskedjan Seppälä, som har totalt över 70 butiker varav en i Maxinge, har sökts i konkurs av skatteförvaltningen. Enligt uppgifter på Yles hemsida meddelar vd Eveliina Melentjeff att butikerna ändå är öppna som vanligt medan man funderar på åtgärder.

Kortrutt sparar 55 dygns körning

Mika Nordberg intervjuas av Ulf Weman:
Inbesparingen ekonomiskt och på miljön är inte enbart tio minuter per tur, utan 55 dygn per år. Nu går infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat, till angrepp mot dem som i debatten enligt honom förminskar betydelsen av ett kortare färjepass mellan Föglö och fasta Åland.

Nya planer för Östra hamnen

Stadsutvecklingsnämnden ser positivt på de nya planerna för området i Östra hamnen mellan MSF och Sjökvarteret.

Pommernavtalet undertecknades

Nu har avtalet mellan Mariehamns stad och Eriksson Bygg Ab gällande byggandet av Pommerns docka undertecknats. Det berättar lokaltidningarna i dag.

Grovt rattfylleri i Jomala

En person misstänks för grovt rattfylleri och olovlig körning efter att ha haft ungefär 1,6 promille alkohol i blodet då denne körde bil i Jomala. Det berättar polisen i ett pressmeddelande.

Lemland får bukt med mårdhunden

Jaktvårdsföreningen i Lemland är på väg att få bukt med mårdhundsstammen i kommunen.

Striden om byggförbudet går vidare

Moderaten Petri Carlsson och liberalen Julia Birney intervjuas av Ulf Weman:
Sista ordet är inte sagt i konflikten om de två stadstomterna vid Kaptensgatan som tillsammans med övriga centrum i Mariehamn belagts med byggnads- och åtgärdsförbud.

Reaktioner efter terrordådet i Åbo

Ålands Radios reporter Sara Lindroos pratade om dådet i Åbo med folk i Mariehamn
-Det kändes obehagligt eftersom de flesta ålänningar har en bekant i Åbo. Det säger Cita Nylund, en av de ålänningar som Ålands Radio pratat med om fredagens knivdåd i Åbo.