Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 maj, 2015 - 08:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:48

Stora summor Åland förbi

Nu får finansministeriet reda ut hur efterbeskattningen av åländska företag ska räknas in i skattegottgörelsen för Åland, den så kallade flitpengen. Ålandsdelegationen begär en utredning av finansministeriet efter att ordföranden, landshövding Peter Lindbäck, inte kommit till klarhet i frågan i sina kontakter med skatteförvaltningen. Enligt landskapsregeringens finansavdelning har efterbeskattningen inte ingått i flitpengen sedan nuvarande självstyrelsesystem trädde i kraft för 22 år sedan. Frågan är aktuell efter att Lundqvistrederierna i Mariehamn efterbeskattats på mångmiljonbelopp.

- Vad vi har sett så har efterbeskattningar inte räknats in sedan 1993. Det handlar om stora summor, säger finanschef Conny Nyholm.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »