Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 juli, 2014 - 11:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:58

Stressad personal på kirurgiska avdelningen

Det har varit stressigt och en ökad arbetsbörda under sommaren bland personalen på kirurgiska avdelningen på Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS. Sena avhopp i personalstyrkan och sjukskrivningar ligger bakom den stressade situationen, menar Åsa Friman som är vikarierade översköterska på kirurgiska avdelning på ÅHS. Hon säger att det finns en risk att stressen bland sjuksköterskorna kan orsaka nya sjukskrivningar. Däremot menar hon att patienternas säkerhet inte ska påverkas i någon större utsträckning men det kan märkas av.

   -Vissa gånger kan det märkas att det bli stressiga situationer och att det är ont om personal, säger Åsa Friman, som också säger att ÅHS gör sitt yttersta och att man har tagit in extra vikarier.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »