Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 september, 2017 - 05:54Uppdaterad: torsdag, 14 september, 2017 - 09:30
  • Klas- Erik och Bo Sandberg är upprörda över övergödningen i deras vik i Lemland. Foto Nina Smeds

Stugägare kritiska mot fiskodlingar

Klas-Erik och Bo Sandberg vill ha åtgärder från landskapsregeringen för att få slut på övergödningen av stränderna och havsbotten.

De har varsin stuga på holmen Ramsö som ligger i Lemland men gränsar till Föglö och ser hur havsbottnen förstörs.
- Bottnarna är förstörda och det är skamligt rent ut sagt. Man märkte det när fiskodlingarna började etablera sig här runt om kring, det blev värre år efter år, säger Klas-Erik Sandberg.

Han är på det klara att det är just fiskodlingarna som bär ansvaret för övergödningen i området där både fågel- och fisklivet påverkats. Lösningen är enligt Klas- Erik och Bo Sandberg är att flytta ut odlingarna till öppet hav. De känner att de inte får gehör av vare sig fiskodling eller politiker, men vill nu att miljöminister Camilla Gunell ska hörsamma problemet.

Ett längre inslag om detta sänds i vårt morgonprogram och i Åland i dag i eftermiddag svarar ansvariga minister Camilla Gunell på kritiken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »