Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 maj, 2015 - 05:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:50

Stugprojekt på Brändö växer fram

En av fyra planerade uthyrningsstugor i projektet Långören i Brändö Torsholma är snart färdig för att ta emot de första gästerna. Stugorna vid Långören byggs i gammal stil och påminner om klassiska fiskekojor. Men invändigt är de modernt utrustade och håller femstjärnig standard.
- Syftet med projektet är att erbjuda en ny typ av turistboende som kan locka nya kundgrupper, säger Olof Holmberg som är en av de som står bakom stugprojektet. Det är två familjer i Torsholma som gjort satsningen och ingen av de inblandade har tidigare erfarenhet av turistverksamhet. Byggkostnaderna är beräknade till 462.000 euro och man har beviljats 144.000 i landskapsbidrag. Om allt går som det ska kommer de första gästerna nästkommande helg i samband med evenemanget Brändöluffen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »