• Kommunstyrelsens ordförande Göte Winé avgjorde omröstningen.
Publicerad: fredag, 13 oktober, 2017 - 12:42, uppdaterad: fredag, 13 oktober, 2017 - 13:06

Sund ändrade sig om KST

Kommunstyrelsen i Sund har ändrat sig och beslutat att gå med i arbetsgruppen som utreder om kommunernas socialtjänst, KST, kan förverkligas med Ålands omsorgsförbund som huvudman.

När frågan var upp i våras beslöt styrelsen efter omröstning att man inte skulle gå med. Nu har gruppen inlett sitt arbete och meddelat att de kommuner som inte ingår får sända en observatör för att följa gruppens arbete. Och när Sund skulle ta ställning till detta blev det omröstning igen. Ledamoten Jonas Back understödde kommundirektörens förslag om att utse en representant till arbetsgruppen, eftersom det är bättre att vara med och påverka än att bara observera. Bengt Hagström föreslog däremot att man skulle utse kommundirektören till observatör. Göte Winé röstade på Backs förslag och Karin Karlsson på Hagströms, Ingegerd Johansson lade ner sin röst. Eftersom Göte Winé är ordförande i styrelsen avgjorde hans röst omröstningen och styrelsen utsåg sedan kommundirektören till Sunds representant i arbetsgruppen.

Fler Nyheter

Omfattande knarkrättegång inleddes

I dag inleddes en omfattande rättegång i Ålands tingsrätt där flera personer är åtalade för grovt narkotikabrott. Enligt åklagare Ina Johansson har narkotikahandeln bedrivits i organiserad form med tydliga hierarkier där de åtalade haft specifika uppgifter.

Kraftnät Åland köper fastighet

Kraftnät Åland har köpt en fastighet i Dalkarby och dit kommer bolaget att flytta efter att lokalerna renoverats.

Samråd hålls om Telegrafpassagen

Stadsutvecklingsnämnden ställde sig positiv till Eriksson Capitals nya byggplaner i centrum. Nu ordnas ett samråd den 14 november klockan 18.00, och då får allmänheten komma och ta del av diskussionerna.

Förbättrat resultat för ÅAB

Ålandsbanken förbättrade sitt rörelseresultat under årets tredje kvartal. Rörelseresultatet för juli-september uppgick till 7,2 miljoner euro och det var en miljon bättre än rörelseresultatet för samma period förra året.

Svavelutsläpp från sjöfarten har minskat

De skärpta reglerna gällande svavelhalterna i marina bränslen för fartyg i Nordsjön och Östersjön har gett positiva effekter. Det skriver Sveriges radio som tagit del av mätningar som gjorts på Chalmers tekniska högskola.

Sea Diamond ska bärgas

Nu ska m/s Sea Diamond, tidigare Birka Princess, bärgas.

36-åring dömd för sexuellt utnyttjande

35 dagsböter på totalt 735 euro blev straffet för en man som dömts för sexuellt utnyttjande av en kvinna.

Eckerö förlänger hallavtal

Eckerö förlänger kommunens avtal med Eckeröhallen Ab.

Polisen utreder kryssningsvåldtäkt

En anmälan om våldtäkt kom in till polisen i söndags.