Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 juni, 2017 - 13:18Uppdaterad: fredag, 16 juni, 2017 - 13:20

Sund för kommunreform

Sunds kommun, en av initiativtagarna till utredningen om en sammanslagning av Finström, Geta och Sund, föredrar ett alternativ med fler kommuner.

I ett utlåtande om landskapsregeringens förslag till ny kommunstruktur sägs att Sund föredrar att den nya kommunen, Norra Åland, bildas av de kommuner som redan idag ingår i Norra Ålands Högstadiedistrikt. Det skulle innebära att de fem kommunerna Finström, Geta, Saltvik, Sund och Vårdö slås ihop. Enligt utlåtandet, som godkänts av kommunfullmäktige, är också Hammarland och Eckerö välkomna om de själva väljer det alternativet.

Socialdemokraten Göte Winé reserverade sig mot beslutet och menar att Sund borde förorda det alternativ landskapsregeringen föreslagit med sju kommuner.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »