Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 april, 2015 - 11:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:54

Svar dröjer om Dånösundsbron

Geta kommun har inte fått något svar från landskapsregeringen gällande Dånösundsbrons renoveringsbehov. Det var i september som kommunstyrelsen föreslog att fullmäktige skulle begära 900.000 euro i stöd från landskapet för att renovera bron eller bygga en ny. Fullmäktige konstaterade att bron projekterats, byggts, underhållits och inspekterats av landskapsregeringen, och att frågan om renovering eller nybyggnation också borde falla på landskapets ansvar. Man hänsköt därför frågan till landskapsregeringen.
Men än har Geta inte fått något svar, så nu har kommunstyrelsen bestämt sig för att upprepa fullmäktiges önskemål och samtidigt poängtera att kommunen önskar svar från landskapsregeringen så snabbt som möjligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »