Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 augusti, 2017 - 14:04Uppdaterad: torsdag, 17 augusti, 2017 - 14:11
  • Mats löfström är viceordförande i svenska riksdagsgruppen som håller möte på Åland. Foto: Malin Lundberg.

Svenska riksdagsgruppen möts på Åland

Den svenska riksdagsgruppen i Finlands riksdag håller sitt sommarmöte på Åland om två veckor. Svenska riksdagsgruppen består av Svenska folkpartiets nio riksdagsledamöter samt Ålands riksdagsledamot Mats Löfström, som också är vice ordförande i gruppen.

- Vid sidan av de interna överläggningarna är det roligt att få visa upp så mycket av Åland som möjligt under två dagar, samt att på hemmaplan få presentera och diskutera de ärenden som är viktiga för Åland i riksdagen inkommande år, säger Mats Löfström i ett pressmeddelande.

Med på sommarmötet den 28-29 augusti är också SFP:s EU-parlamentariker Nils Torvalds. Träffar med representanter för landskapsregeringen och lagtinget, samt besök på PAF, Viking Line, Ålands lyceum och Andersudde är med på programmet. Bland de aktuella frågor som diskuteras inom gruppen är nästa års riksbudget given.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »