Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 mars, 2015 - 14:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:58

Tidsplan för avloppsvatten sprack

Tidsplanen för ett förbud för kryssningsfartyg att släppa ut avloppsvatten i Östersjön har spruckit. Det rapporterar nu svenska medier. Planen var att utsläppen skulle förbjudas från 2016 respektive 2018. Nu tyder det på att det istället blir år 2019 och 2021, beroende på fartygens ålder.

-Ryssland är enda landet i Östersjöregionen som inte gett sitt medgivande till att vi kan skicka in ett gemensamt klartecken till IMO, säger Anna Petersson från Helcom till Svenska Dagbladet.

I ett brev till miljöministeriet i januari skrev landskapsregeringen att det är helt oacceptabelt att de stora passagerarfartygen släpper ut avloppsvatten och att tidsgränsen 2018 borde vara tillräcklig för samtliga länder kring Östersjön ska kunna genomföra åtgärder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »