Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 oktober, 2017 - 07:05Uppdaterad: fredag, 13 oktober, 2017 - 09:46
  • Tingsrätten publicerade i går bland annat tre domar om rattfylleri. Foto: Malin Lundberg

Tre dömda för rattfylla

En 24-åring har av tingsrätten dömts till villkorligt fängelse i 75 dagar för grovt rattfylleri, böter på 1.350 euro och körförbud till och med i maj 2020.

Mannen åkte fast i augusti då han körde en personbil i Mariehamn trots att han hade över 1,5 promille alkohol i utandningsluften.

I en annan dom fick en 59-åring 900 euro i böter för rattfylleri samt körförbud till i augusti nästa år. Mannen hade åkt fast i Sund då han körde motorcykel trots att han hade över 0,5 promille alkohol i utandningsluften.

Ytterligare en tredje dom som gäller rattfylla gavs av tingsrätten i går. Den gällde en 49-årig man som åkte fast i Saltvik i somras med 0,5 promille alkohol i utandingsluften. 30 dagsböter på totalt 1.350 euro och körförbud till i juli nästa år blev hans dom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »