• Tingsrätten publicerade i går bland annat tre domar om rattfylleri. Foto: Malin Lundberg
Publicerad: fredag, 13 oktober, 2017 - 07:05, uppdaterad: fredag, 13 oktober, 2017 - 09:46

Tre dömda för rattfylla

En 24-åring har av tingsrätten dömts till villkorligt fängelse i 75 dagar för grovt rattfylleri, böter på 1.350 euro och körförbud till och med i maj 2020.

Mannen åkte fast i augusti då han körde en personbil i Mariehamn trots att han hade över 1,5 promille alkohol i utandningsluften.

I en annan dom fick en 59-åring 900 euro i böter för rattfylleri samt körförbud till i augusti nästa år. Mannen hade åkt fast i Sund då han körde motorcykel trots att han hade över 0,5 promille alkohol i utandningsluften.

Ytterligare en tredje dom som gäller rattfylla gavs av tingsrätten i går. Den gällde en 49-årig man som åkte fast i Saltvik i somras med 0,5 promille alkohol i utandingsluften. 30 dagsböter på totalt 1.350 euro och körförbud till i juli nästa år blev hans dom.

Fler Nyheter

Omfattande knarkrättegång inleddes

I dag inleddes en omfattande rättegång i Ålands tingsrätt där flera personer är åtalade för grovt narkotikabrott. Enligt åklagare Ina Johansson har narkotikahandeln bedrivits i organiserad form med tydliga hierarkier där de åtalade haft specifika uppgifter.

Kraftnät Åland köper fastighet

Kraftnät Åland har köpt en fastighet i Dalkarby och dit kommer bolaget att flytta efter att lokalerna renoverats.

Samråd hålls om Telegrafpassagen

Stadsutvecklingsnämnden ställde sig positiv till Eriksson Capitals nya byggplaner i centrum. Nu ordnas ett samråd den 14 november klockan 18.00, och då får allmänheten komma och ta del av diskussionerna.

Förbättrat resultat för ÅAB

Ålandsbanken förbättrade sitt rörelseresultat under årets tredje kvartal. Rörelseresultatet för juli-september uppgick till 7,2 miljoner euro och det var en miljon bättre än rörelseresultatet för samma period förra året.

Svavelutsläpp från sjöfarten har minskat

De skärpta reglerna gällande svavelhalterna i marina bränslen för fartyg i Nordsjön och Östersjön har gett positiva effekter. Det skriver Sveriges radio som tagit del av mätningar som gjorts på Chalmers tekniska högskola.

Sea Diamond ska bärgas

Nu ska m/s Sea Diamond, tidigare Birka Princess, bärgas.

36-åring dömd för sexuellt utnyttjande

35 dagsböter på totalt 735 euro blev straffet för en man som dömts för sexuellt utnyttjande av en kvinna.

Eckerö förlänger hallavtal

Eckerö förlänger kommunens avtal med Eckeröhallen Ab.

Polisen utreder kryssningsvåldtäkt

En anmälan om våldtäkt kom in till polisen i söndags.