Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 maj, 2016 - 11:41Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:18

Trögt för ombudsmännen

Det har gått långsamt att få igång Ålands ombudsmannamyndighet som tänkt och webb-sidan är försenad. Det framgår av ombudsmannamyndighetens verksamhetsberättelse för förra året, det första hela året som den sammanslagna myndigheten verkade efter starten hösten 2014. Myndigheten är nu under politisk diskussion sedan landskapsregeringen flaggat för att köpa in en del av tjänsterna från riket, eftersom ärendena på Åland är så få. Diskriminerings- och barnombudsmannen var dessutom sjukskriven under stora delar av förra året vilket bidrog till den långsamma starten, även om vikarie anställdes en del av tiden. Tre diskrimineringsfall hade DO, förra året. Telefonrådgivningarna var 64. Tjänsten är på deltid, 60 procent. Klientombudsmannen på 40 procent, patientombudsmannen på 60 procent, och konsumentrådgivningen på 60 procent, hör också till Ålands ombudsmannamyndighet.

Reporter: Ulf Weman
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »