Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 mars, 2015 - 16:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:55

Tuffa villkor för Nordic Jet Line

Det är många och tuffa villkor för Nordic Jet Line när man den 3 juni tar över trafiken mellan Åva i Brändö och Osnäs på fastlandssidan med landskapsfärjan Viggen. I går undertecknades avtalet mellan bolaget och landskapsregeringen, liksom ett liknande avtal för trafiken mellan Hummelvik i Vårdö och Torsholma i Brändö som tas över av bolaget den 19 augusti med landskapsfärjorna Alfågeln och Knipan. 75.900 euro per månad får Nordic Jet Lines finländska dotterbolag när man tar över trafiken i juni. Och det gäller fyra år framåt där landskapsregeringen dessutom har option att ensidigt förlänga avtalet med ett år till samma ersättning. Bolaget skall stå för personalkostnaderna och löpande underhåll, medan landskapsregeringen står för dockningar med klassning av fartyget och större underhåll av motorerna, samt bränslekostnaderna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »