Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 november, 2015 - 15:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:19

Turbulent inom omsorgsförbundet

Dåligt ledarskap och brister i kommunikationen inom Ålands omsorgsförbund, om det vittnar Ålands Radios källor. Nu har omsorgsdirektörens arbetsuppgifter ändrats så att andra i ledningen tar över ansvaret för att anställa personal och vara förman för dem.
Enligt förbundsstyrelsens protokoll görs förändringen för att minska omsorgsdirektörens arbetsbörda och göra hennes roll som ledare med utvecklingsansvar tydligare.
Omsorgsförbundet har nyligen avsatt 15.000 euro för en utomstående arbetsplatspsykolog och tidigare har man gjort en undersökning gällande risker i den psykosociala arbetsmiljön.

Förbundsstyrelsens ordförande Magnus Sandberg säger att han i det här fallet inte har någon möjlighet att uttala sig om mer än det som redan står i protokollen. 

Reporter: Malin Lundberg
malin.lundberg@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »