Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 juli, 2017 - 10:12
  • Två dömda för grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Arkivfoto.

Två dömda för grovt äventyrande av trafiksäkerheten

Tingsrätten har dömt två personer för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Den ena mannen körde 131 km/h på en 70-väg i Lemland i april. Dessutom hade han en passagerare i bilen och det var skymning. Mannen medgav gärningen och samtyckte till att ärendet avgjordes skriftligen. Tingsrätten meddelade också körförbud till sista juli i år. Straffet blev 55 dagsböter, sammanlagt 330 euro. Dessutom ska mannen betala en brottsofferavgift om 80 euro till staten.

Den andra mannen dömdes för grovt äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha sladdat och ”burnat” på Gesällgatan medan fotgängare befunnit sig i närheten, sladdat och ”burnat” ett varv runt rondellen vid Ålandsplan med en passagerare i fordonet samt framfört fordonet längs en återvändsgränd och vid vändplatsen i hög hastighet kört över gång- och cykelbanan för att komma därifrån. Mannen medgav gärningen och ärendet avgjordes skriftligen. Straffet blev 65 dagsböter, totalt 780 euro och han ska dessutom betala en brottsofferavgift på 80 euro. Tingsrätten meddelade också körförbud till september i år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »