• Terese Flöjt jobbar med stadens sponsorpolicy. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru
Terese Flöjt intervjuas av Bengt Hannus
Publicerad: måndag, 13 november, 2017 - 13:20, uppdaterad: måndag, 13 november, 2017 - 15:28

Tydligare sponsorpolicy i Mariehamn

-Vi arbetar med att ta fram en sponsorpolicy och vill tydliggöra den ömsesidiga nyttan av ett avtal. Det säger Terese Flöjt som ansvarar för stadens sponsoravtal. Enligt henne blir det inga stora förändringar men hon betonar att den som är sponsor bör kunna räkna hem investeringen på något sätt.

Frågan om sponsring lär leda till en politisk debatt dels för att en motion lämnats till stadsfullmäktige med krav på en transparent sponsorpolicy och dels för att

Rockoff-arrangören Dennis Jansson i en insändare i fredags uttryckt sin besvikelse över att staden inte längre ger festivalen finansiellt stöd.

-I år var första gången Rockoff inte fick kontanter men fortsättningsvis använda torget hyresfritt, säger Terese Flöjt. Enligt henne är det värt över 12.000 euro enligt de taxor stadsfullmäktige slagit fast.

Fler Nyheter

Östersjön allt mer lik en sjö

Östersjön blir allt mer lik en sjö. Vattnet blir sötare, brunare och varmare och medeltemperaturen har redan stigit med en grad sedan 1980-talet.

Hustrumisshandel gav bötesstraff

En 46-årig man har av Ålands tingsrätt dömts till 420 euro i böter och skadeståndsersättningar för ha misshandlat och hotat sin dåvarande fru.

Vädjar om farledsavgifter

Riksdagsledamot Mats Löfström har i dag tillsammans med tre andra riksdagsledamöter skickat ett brev till svenska sjöfartsverket gällande farledsavgifterna.

Två dömda för narkotikabruk

En 31-årig man och en 28-årig kvinna har av tingsrätten dömts till böter för straffbart bruk av narkotika.

Föglö höjer skatten

Föglöborna får betala en högre inkomstskatt nästa år.

Sextrakasserier ska inte trivialiseras

Heléne Zetterström Dahlqvist intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Sexuella trakasserier är ett stort problem på högstadiet. Det säger Heléne Zetterström Dahlqvist, filosofie doktor i hälsovetenskap och lektor vid Mittuniversitet i Sundsvall.

Butik vill få bukt med stökiga ungdomar

Petra Rajalin intervjuas av Sara Lindroos:
Några ungdomar i åldrarna 12-16 år har den senaste tiden orsakat problem på Varubodens butik i centrum av Mariehamn.

Friad trots erkännande

Åtalet mot en 34-årig man som stulit hygienartiklar förkastas på grund av att det väcktes för sent.

Eckerö röstade om folkomröstning

Skall Eckerö kommun fortsätta vara en självständig kommun? Ja, nej eller jag avstår från att svara. Så lyder frågan och svarsalternativen som kommunfullmäktige fastställde på sitt möte i går.