Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 maj, 2017 - 12:10Uppdaterad: onsdag, 17 maj, 2017 - 14:35

Uttalande om Sottunga kritiseras

- Kommunerna har inte fått någon fråga om att understöda Sottunga. Det påpekar Ålands kommunförbunds direktör Magnus Sandberg som är förvånad över kansliminister Nina Fellmans uppfattning att kommunerna skulle ha kunnat agera för att hjälpa Sottunga.

 Han påpekar att landskapsandelssystemet grundar sig på lag och att landskapsregeringen kunde ha föreslagit en lagändring om man haft för avsikt att övriga kommuner skulle understöda Sottunga.

- Så har inte skett, utan i stället förde man i en tilläggsbudget frågan till Lagtinget, med en beteckning ”övergångsstöd” som inte har laggrund, skriver Magnus Sandberg i en kommentar. Han understryker att varje kommun enligt lag har skyldighet att främja den egna kommunens utveckling och att ett understöd från kommuner till Sottunga endast kunde ha verkställts som ett lån.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »