Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 mars, 2015 - 14:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:58

Vägplan dras tillbaka

Landskapsregeringen drar tillbaka vägplanen för ombyggnaden av landsväg 40 på sträckan Bjärström-Emkarby. Man går de närboende som besvärat sig tillmötes och ställer ut en ny vägplan. Det beslutet togs i plenum i dag. Vägplanen ligger hos Högsta förvaltningsdomstolen och landskapsregeringen har skäl att anta att domstolen upphäver planen. Det baseras på ett beslut från HFD tidigare om vägplanen för landsväg 1 mellan Flygplatsrondellen och Kungsö, som skall få en skild gång- och cykelväg.
   - Där menade domstolen att vi inte motiverat avslagen på de påpekanden som kom tillräckligt. Samma sak gäller egentligen också i Bjärström och Emkarby, säger vägingenjör Elin Lindfors.
Hur man skall göra med den upphävda vägplanen för landsväg 1 skall ännu diskuteras innan landskapsregeringen fattar beslut om den vägombyggnaden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »