Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 augusti, 2016 - 10:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:10

Vårdpersonal kritiserar sparplaner

Förslaget att minska antalet vårdplatser på medicinavdelningen från 30 till 20 orsakar maximal skada och leder till en stor försämring av sjukvården. Det skriver vårdpersonal på avdelningen i en insändare i Ålandstidningen i dag. Om förslaget verkställs räknar ÅHS med att kunna spara 600.000 av de 2 miljoner euro som organisationen måste spara.

Vårdpersonalen menar att det inte är bra att flytta patienter, som kan ha flera olika sjukdomar, från medicinska avdelningen till kirurgiska-, gynekologiska- eller psykiatriska avdelningarna för att utnyttja deras tomma platser. Kortsiktigt kan det vara effektivt, men inte på lång sikt, skriver personalen som påpekar att belastningen på avdelningen dessutom ökar på grund av ökat tryck att ta hem patienter från sjukhus utanför Åland.

ÅHS styrelse diskuterar ärendet i morgon.

Reporter: Bengt Hannus
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »