Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 april, 2015 - 11:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:52

Västra hamnen ska muddras

Ett vattenområde på ungefär 495 kvadratmeter ska muddras i Västra hamnen i maj. Enligt hamnverkets vd Leif Ahlqvist knuffar färjornas propellrar ihop bottensediment i högar, och nu är det dags att ta bort en hög framför Pommern och en hög vid kaj 6, så att hamnen uppfyller kraven på ramningsdjup.
- Sådant underhållsarbete görs ungefär vart tionde år, säger Ahlqvist.
Inför muddringsarbetet har man analyserat bottenmaterialet och proverna visar lite förhöjda värden av arsenik och nickel. Men enligt Leif Ahlqvist och miljöskyddsinspektör Mats Westman på ÅMHM är det ingen fara.
- Vi är egentligen förvånade över att värdena var så bra som de var, men vi har väldigt rent i vår hamn. Hamnen är djup och vi har bra vattenomsättning, säger Leif Ahlqvist.
Nästa vecka tas beslut om vem som ska muddra i hamnen. Arbetet ska vara klart den sista maj och trafiken i hamnen påverkas inte. Muddermassorna kommer senare att användas som utfyllnadsmaterial på ett industriområde.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »