Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 april, 2015 - 06:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:54

Vem ska finansiera vattenåtgärder?

Förvaltningsplanen och åtgärdsprogrammet är omfattande men det är oklart hur finansieringen av detsamma ska ordnas. Så skriver kommunstyrelsen i Geta i sitt utlåtande gällande landskapsregeringens förslag till vattenåtgärdsprogram.

Geta konstaterar att kommunen enligt vattenåtgärdsprogrammet blir ansvarig eller delansvarig för flera åtgärder, på sidan av de uppgifter man redan ansvarar för som till exempel tillsyn av enskilda avloppsanläggningar.

Geta tycker att man bör förtydliga vem som bär ansvaret i de olika frågorna; landskapet, kommunerna, företag eller privatpersoner. Man vill också att förslaget förtydligas gällande hur finansiering av åtgärderna ska ordnas. Geta menar också att det bör utredas att samtliga åtgärders kostnader står i proportion till de miljömässiga vinster som väntas. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »