Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 februari, 2017 - 11:51Uppdaterad: fredag, 17 februari, 2017 - 13:38
  • Viking XPRS får sällskap av en katamaranen FSTR på H:fors-Tallinnrutten. Foto: Viking Line.

Vikingkatamaran på Tallinnrutten

Viking Line följer i Tallink-Siljas fotspår och satsar på rutten Helsingfors-Tallinn med ett extra fartyg från och med början av april till och med oktober.

Viking Faster, eller FSTR, heter fartyget som har plats för cirka 850 passagerare och 120 bilar. Det är en katamaran som kör mellan de två huvudstäderna på en timme och 45 minuter. Satsningen innebär att Viking Line med fartygen FSTR och XPRS kan erbjuda upp till 12 dagliga turer över Finska viken.

Helsingfors-Tallin hör till de populäraste rutterna bland kryssningsresenärer på Östersjön. I samband med publiceringen av fjolårets bokslut i går sa också vd Jan Hanses till Ålands Radio att man förlorade på Siljas satsning på rutten senaste sommar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »