Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 februari, 2017 - 13:46Uppdaterad: fredag, 17 februari, 2017 - 15:21
  • Björn Kallur uppmanar bilister att tänka på hur dom packar bilen. Foto: Nina Smeds.

Viktigt packa bilen rätt

- Det finns exempel på olyckor som skett för att bilen har varit fel lastad. Detta eftersom köregenskaperna kan förändras rejält beroende på hur du lastar.

Det säger Björn Kallur på Motorfordonsbyrån med anledning av att många kanske beger sig ut på vägarna så här i sportlovstider.

- Du kan få oplanerade sladdar om du har för mycket vikt bak i bilen, och då är du inte van med att bilen reagerar som den gör, säger Björn Kallur, som också påminner om att det är viktigt att packa sakerna i bilen ordentligt så att de inte flyger omkring om man tvingas till en kraftig inbromsning. Det kan också vara bra att hålla koll på vikten på personer och bagage i bilen, och se till att anpassa däcktrycket därefter.

Att inte överlasta en eventuell skidbox på taket, och att se till ha extra spolarvätska och olja med sig, hör också till tipsen inför sportlovskörandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »