Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 augusti, 2015 - 11:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:34

Vill diskutera åländsk beskattning

Rädslan för ökad byråkrati borde bytas mot en diskussion om de möjligheter som en egen åländsk beskattning öppnar. Det säger Ålands framtids partiordförande Axel Jonsson i ett uttalande, med anledning av Ålands näringslivs kritik mot att ta över beskattning utan en klar plan för det. Det var i måndags som Ålands Radio kunde berätta om det motstånd mot utökad åländsk beskattningsbehörighet som kom fram i utlåtandena över Ålandskommitténs delbetänkande. Kritiken kommer främst från finansministeriet i Helsingfors, men också från näringslivet.
- Det vore en tragiskt låg ambitionsnivå om vi skulle stoppa huvudet i sanden och inte diskutera framtidens skattesystem. Självklart måste vi hitta en bred majoritet om vad vi vill, inte bara politiskt utan också tillsammans med näringslivet och de myndigheter som hanterar beskattningen i dag, skriver Axel Jonsson.
Han är också en av de åländska medlemmarna i Ålandskommittén som i april 2017 skall lägga fram ett förslag till utvecklad åländsk autonomi.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »