• Runa-Lisa Jansson efterlyser momsfri socialservice i Saltvik. Foto: Eva Nyberg
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 12:03, uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 13:05

Vill ha momsfri socialservice

Saltvik borde teckna avtal med serviceproducenter om momsfri privat socialservice. Det anser Obunden samlings Runa-Lisa Jansson som i samband med senaste fullmäktigemötet lämnade in en motion om detta.

Till exempel i Mariehamn finns några företag som en privatperson som inte klarar sin vardag utan hjälp kan ingå avtal med. Företagen, efter att de godkänts av kommunen, kan till exempel handla, laga mat och städa åt privatpersonen.
Runa-Lisa Jansson skriver i sin motion att arbetssituationen för hemvårdspersonalen kunde underlättas om det här systemet infördes i Saltvik, och det skulle också underlätta för äldre personer att bo hemma så länge som möjligt.

Fullmäktige lämnade över motionen till kommunstyrelsen för beredning.

Fler Nyheter

Omfattande knarkrättegång inleddes

I dag inleddes en omfattande rättegång i Ålands tingsrätt där flera personer är åtalade för grovt narkotikabrott. Enligt åklagare Ina Johansson har narkotikahandeln bedrivits i organiserad form med tydliga hierarkier där de åtalade haft specifika uppgifter.

Kraftnät Åland köper fastighet

Kraftnät Åland har köpt en fastighet i Dalkarby och dit kommer bolaget att flytta efter att lokalerna renoverats.

Samråd hålls om Telegrafpassagen

Stadsutvecklingsnämnden ställde sig positiv till Eriksson Capitals nya byggplaner i centrum. Nu ordnas ett samråd den 14 november klockan 18.00, och då får allmänheten komma och ta del av diskussionerna.

Förbättrat resultat för ÅAB

Ålandsbanken förbättrade sitt rörelseresultat under årets tredje kvartal. Rörelseresultatet för juli-september uppgick till 7,2 miljoner euro och det var en miljon bättre än rörelseresultatet för samma period förra året.

Svavelutsläpp från sjöfarten har minskat

De skärpta reglerna gällande svavelhalterna i marina bränslen för fartyg i Nordsjön och Östersjön har gett positiva effekter. Det skriver Sveriges radio som tagit del av mätningar som gjorts på Chalmers tekniska högskola.

Sea Diamond ska bärgas

Nu ska m/s Sea Diamond, tidigare Birka Princess, bärgas.

36-åring dömd för sexuellt utnyttjande

35 dagsböter på totalt 735 euro blev straffet för en man som dömts för sexuellt utnyttjande av en kvinna.

Eckerö förlänger hallavtal

Eckerö förlänger kommunens avtal med Eckeröhallen Ab.

Polisen utreder kryssningsvåldtäkt

En anmälan om våldtäkt kom in till polisen i söndags.