Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 januari, 2015 - 06:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:03

Vill ha samarbete om fiskodlingar

Om det ställs för hårda miljökrav på fiskodlingar på Åland flyttas de till platser där kraven är mindre. Den risken finns, bedömer landskapsregeringen, som vill samordna miljökrav och produktionsmål för fiskodlingar mellan Åland, Finland och Sverige. Men hittills har landskapet inte lyckats få till stånd det samarbetet. Det här framhåller landskapsregeringen i sitt svar till Nordiska rådet som ställt ett skriftligt spörsmål till regeringarna i Danmark, Finland, Sverige och Åland om hur Helcoms reduktionsmål av utsläpp uppfyllts. Fiskodlingarna hör till de största utsläppskällorna av fosfor och kväve, tillsammans med jordbruket och avloppsvattnet från hushållen. Utsläppen har totalt minskat med elva procent när det gäller fosfor och nio procent när det gäller kväve sedan år 2003. Det här skriver landskapsregeringen i sitt svar till Nordiska rådet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »