Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 mars, 2017 - 14:47Uppdaterad: tisdag, 28 mars, 2017 - 15:05
  • En ny färja borde privata få bygga och driva enligt en motion i lagtinget.

Vill låta privata bygga ny skärgårdsfärja

Bjud ut både skärgårdslinje och ny färja till det privata näringslivet. Det föreslås i en åtgärdsmotion i lagtinget med centerns Veronica Thörnroos som första undertecknare.

- Med tanke på de sparkrav som finns så skulle det vara den snabbaste vägen att låta en privat aktör ta hand om både nybygge av färja och drift att linjen, säger hon.

Veronica Thörnroos drog igång ett planeringsarbete för en ny färja i den förra landskapsregeringen där hon var infrastrukturminister, och är missnöjd över att den nuvarande landskapsregeringen begravde det projektet. Men i samband med budgetdebatten i höstas lovade landskapsregeringen att komma tillbaka med konkreta planer i den första tilläggsbudgeten nu i april. En sak Veronica Thörnroos inte tycker att räcker.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »