Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 november, 2015 - 16:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:19

Villkorligt för bokföringsbrott

En 70-årig man har av tingsrätten dömts till villkorligt fängelse i 8 månader för grovt bokföringsbrott, oredlighet som gäldenär samt gäldenärsbedrägeri. Gärningarna begicks under åren 1998-2010 och mannen hade, enligt åtalet, som styrelseordförande och vd för ett aktiebolag underlåtit att bokföra affärshändelser, upprättat bokslut på ett sätt som strider mot bokföringslagstiftningen samt tagit in oriktiga uppgifter i bokföringen.

Mannen förnekade brott och menade bland annat att bokföringen skett med en viss fördröjning men att det gått att få en rättvisande bild av det material som funnits. Tingsrätten dömde ändå enligt åtalet och förutom den villkorliga fängelsedomen ska mannen ersätta konkursboet med drygt 13.700 euro för ekonomisk skada.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »