Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 november, 2017 - 05:51Uppdaterad: torsdag, 16 november, 2017 - 06:10

Villkorligt fängelse för knarkbrott

En 34-årig kvinna har av tingsrätten dömts till villkorligt fängelse i 30 dagar för straffbart bruk av narkotika, rattfylleri och narkotikabrott.

Den dömda åtalades för bruk av bland annat cannabis och ecstasy. Hon var också åtalad för att ha fört in 1,7 gram hasch med färja från Sverige till Mariehamn och då haft narkotikan i en snusburk i sin sko. För rattfylleri åkte hon fast i Västra hamnen med narkotiska ämnen i blodet då hon körde bil. Kvinnan erkände gärningarna.

Utöver det villkorliga fängelsestraffet dömdes kvinnan att betala 30 dagsböter på totalt 630 euro samt 155 euro för rusmedelsundersökning och 80 euro i brottsofferavgift till staten. Kvinnan har också körförbud till i februari nästa år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »