Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 februari, 2016 - 15:30Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:28

Villkorligt fängelse för sex-brott mot barn

En 69-årig man har dömts till sex månaders villkorligt fängelse för sexuellt utnyttjande av barn. Brottet skedde förra året när en då 9-årig flicka var på besök hos i mannens hem.
Enligt åtalet hade mannen smekt flickans lår, men tingsrätten anser inte att det är bevisat att det rörde sig om en smekning, däremot är det styrkt att han rörde flickans ben på något sätt. Tingsrätten ser det också som bevisat att mannen talat om olämpliga saker med flickan, och att han diskuterat saker som haft en sexuell innebörd. Han har bland annat kommenterat flickans fysiska mognad och sagt att han skulle vilja ha en kvinna som henne, men att han är för gammal när flickan blir 15 år.
Efter händelsen har flickan haft svårt att sova, varit orolig för att gå en viss väg till skolan och upplevt att mannen varit i hennes närhet, trots att han inte varit det.

Reporter: Malin Lundberg
redaktion@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »