Publicerad: tisdag, 14 november, 2017 - 16:01

Villkorligt fängelse för våldtäkt och hot

En 38-årig man har av tingsrätten dömts till villkorligt fängelse i ett år och fyra månader för våldtäkt, misshandel, olaga hot, straffbart bruk av narkotika och rattfylleri

 Mannen ska också betala totalt drygt 6.800 euro i bland annat rättegångskostnader och ersättningar för sveda och värk samt lidande.

Mannen hade 2016 genom våld tvingat en kvinna till samlag, vid ett par tillfällen slagit och hotat slå henne. Mannen hade också vid ett tilfälle brukat cannabis och kört bil trots att han hade narkotiska ämnen i blodet.

Mannen bestred åtalen om våldtäkt, en misshandel, olaga hot och ett åtal om straffbart bruk av narkotika. Däremot medgav han ett fall av misshandel samt bruk av narkotika och rattfylleri.

Fler Nyheter

Östersjön allt mer lik en sjö

Östersjön blir allt mer lik en sjö. Vattnet blir sötare, brunare och varmare och medeltemperaturen har redan stigit med en grad sedan 1980-talet.

Hustrumisshandel gav bötesstraff

En 46-årig man har av Ålands tingsrätt dömts till 420 euro i böter och skadeståndsersättningar för ha misshandlat och hotat sin dåvarande fru.

Vädjar om farledsavgifter

Riksdagsledamot Mats Löfström har i dag tillsammans med tre andra riksdagsledamöter skickat ett brev till svenska sjöfartsverket gällande farledsavgifterna.

Två dömda för narkotikabruk

En 31-årig man och en 28-årig kvinna har av tingsrätten dömts till böter för straffbart bruk av narkotika.

Föglö höjer skatten

Föglöborna får betala en högre inkomstskatt nästa år.

Sextrakasserier ska inte trivialiseras

Heléne Zetterström Dahlqvist intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Sexuella trakasserier är ett stort problem på högstadiet. Det säger Heléne Zetterström Dahlqvist, filosofie doktor i hälsovetenskap och lektor vid Mittuniversitet i Sundsvall.

Butik vill få bukt med stökiga ungdomar

Petra Rajalin intervjuas av Sara Lindroos:
Några ungdomar i åldrarna 12-16 år har den senaste tiden orsakat problem på Varubodens butik i centrum av Mariehamn.

Friad trots erkännande

Åtalet mot en 34-årig man som stulit hygienartiklar förkastas på grund av att det väcktes för sent.

Eckerö röstade om folkomröstning

Skall Eckerö kommun fortsätta vara en självständig kommun? Ja, nej eller jag avstår från att svara. Så lyder frågan och svarsalternativen som kommunfullmäktige fastställde på sitt möte i går.