Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 februari, 2016 - 07:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:28

Vindkraftsbeskedet ingen överraskning

-Inte helt överraskade! När den första besvikelsen lagt sig över beskedet att Åland inte får de utlovade miljonerna för vindkraftstödet konstaterade näringsminister Camilla Gunell och förre infrastrukturministern, Veronica Thörnroos, att det inte var helt överraskande.

-Det har varit en lång process som innefattat tre regeringar och vi har hela tiden vetat att det är ett riskprojekt eftersom vi rör oss inom ett område där det är åländsk behörighet vilket också betyder eget finansieringsansvar, sa Camilla Gunell i programmet Åland i dag här i Ålands Radio i fredags.

-Jag är inte alls förvånad, sa Veronica Thörnroos intervjuad av Nina Eriksén. Den intervjun finns på vår hemsida under fliken Åland idag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »