Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 september, 2016 - 13:41Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

Wifi önskas på äldreboenden

Även de som bor på äldreboenden ska kunna surfa trådlöst, det är målsättningen för flera äldreboenden runtom på Åland. Annagården på Föglö är ett av de boenden som redan idag erbjuder wifi efter önskemål från klienterna, men på andra håll utreds fortfarande efterfrågan. På Trobergshemmet i Mariehamn ser föreståndare Carina Hoffman ett ökande behov ifrån kommande generationer av datorvana pensionärer.

-Om några år ska det vara en självklarhet att den här möjligheten finns. Att använda internet hör ju inte enbart till ungdomarna utan till alla i samhället idag, säger hon.

Och Leif Jansson, ordförande för stadens äldreråd, håller med. Han ser många användningsområden för internet, som att betala räkningar, se missade tv-program och att läsa e-böcker och tidningar med förstorad text – men framför allt det sociala.

- Min uppfattning är att det största gisslet bland pensionärer är ensamheten och internet öppnar ju stora möjligheter, säger Leif Jansson.

Reporter: Cecilia Ekströmer
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »