Nyheter

Här hittas de senaste lokala nyheterna

Ålandsnytt i Ålands Radio sänds på vardagar klockan 06.55, 07.30, 08.30, 09.30, 11.55, 13.55, 14.55, 15.55, 16.30, 17.55, 18.55

Skogsbrandsvarning råder

Skogsbrandsvarning har utfärdats på Åland.

Mariegård kan säljas

Stadens fastighet Mariegård på Neptunigatan kan komma att bjudas ut till försäljning. Fastigheten, som tidigare bland annat varit demensboende och för tillfället är daghem, är inte planerad för användning i stadens regi efter september.

Två behöriga för rektorstjänst

Efter att tjänsten som rektor för Godby högstadieskola varit utannonserade en andra gång finns nu totalt fem sökande av vilka två är formellt behöriga.

”Skattehöjningar behövs inte”

Finansminister Mats Perämaa (Lib) om kommunernas ekonomi och förslaget till nytt landskapsandelssystem:
Finansminister Mats Perämaa, liberal, tror inte att kommunerna behöver höja sina inkomstskatter för att balansera upp det inkomstbortfall på fyra miljoner euro som förslaget till nytt landskapsandelssystem innebär.

Ministerutskott för tillväxt startas

Mats Perämaa svarar på en fråga från Axel Jonsson. Först säger Perämaa att ett ministerutskott för tillväxtfrågor bildas:
Vad avser landskapsregeringen göra för att få fart på den åländska tillväxten framöver? Den frågan ställde Ålands framtids Axel Jonsson till finansminister Mats Perämaa, liberal, på gårdagens frågestund i lagtinget.

Inbrott i verkstad

Ett verkstadsinbrott i Finström anmäldes till polisen i går.

”Samarbete med minoriteter kan ge EU-parlamentsplats”

EU-parlamentariker Nils Torvalds intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
Ålands chans att få en plats i EU-parlamentet kan öka om man lyckas göra gemensam sak med Europas övriga minoriteter och självstyrande områden. Det menar europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP) som just nu besöker Åland.

Lusse klättrar i resultatlista

Rektor Marcus Koskinen-Hagman, tre abiturienter och studiehandledaren Jenny Polviander intervjuas av Linn Ekebom:
I fredags kom resultaten från studentskrivningarna och med det även den årliga rankningen av gymnasierna i Finland på basis av studentskrivningsresultaten. I år har Ålands Lyceum klättrat från plats 227 till plats 89 vilket är en stigning som glädjer rektor Marcus Koskinen-Hagman.

Vårdöbor kritiska till tidtabell

Olof Salmi och Knut Mattsson intervjuas av Malin Lundberg
Ett femtontal Vårdöbor var på plats i lagtingets plenisal i dag för att lyssna till frågestunden och särskilt centerns Mikael Lindholms fråga om införandet av tidtabell på Töftöfärjan.

Sidor