Nyheter

Här hittas de senaste lokala nyheterna

Ålandsnytt i Ålands Radio sänds på vardagar klockan 06.55, 07.30, 08.30, 09.30, 11.55, 13.55, 14.55, 15.55, 16.30, 17.55, 18.55

Färjfäste i Åva byggs om

Landskapsregeringen söker nu en ersättande färja till Doppingen på rutten Åva-Jurmo i Brändö. Det rör sig om bara en vecka i december då färjefästet i Åva byggs om.

Ungdomar knivhotade

I lördags kväll kallades polisen till Jomala, Kyrkby, där några ungdomar hade upplevt två andra ungdomar som hotfulla. En kniv ska ha varit synlig i...

Polisen vill ha tips om trafikincident

Polisen önskar tips om en händelse där en motkommande bil ska ha tvingatt en moped ner i diket. Enligt polisen ska bilen ha styrt över på motkommande...

Missnöje med skolskjuts i Hammarland

Två föräldrar till ett barn i Kyrkby högstadieskola är missnöjda med skolskjutsarna i Hammarland och har lämnat in en skrivelse till Södra Ålands högstadiedistrikt.

Häggblom: Åklagarna vågar inte avskriva fallet

Det händer ingenting före dom fallit. Det säger Obunden samlings partiledare Bert Häggblom i en kommentar till att partikollegan Fredrik Fredlund nu åtalats för misshandel.

Känner sig missförstådd i språkfrågan

Ulf Weman rapporterar och intervjuar Britt Lundberg:
Det var taktikröstning i onsdags i Nordiska rådets presidium, jag har hela tiden stött förslaget att finskan och isländskan blir officiella språk i det nordiska samarbetet.

Fredlund åtalas för misshandel

Landskapsåklagare Peter Rikberg berättar att han åtalar Fredrik Fredlund för tre fall av misshandel mot samma kvinna:
Nu åtalar landskapsåklagare Peter Rikberg lagtingsledamot Fredrik Fredlund, obunden samling, för tre fall av misshandel.

Barlastkonventionen nu i kraft

Olof Widén på Rederierna i Finland intervjuas av Tomas Tornefjell:
Nu har den så kallade barlastkonventionen trätt i kraft. Syftet med konventionen är att förhindra att främmande organismer sprids om fartyg släpper ut orenat barlastvatten i havet.

Tänker nu rösta för finskan

Nordiska Rådets president Britt Lundberg säger i ett uttalande i dag att hon vid sessionen i Helsingfors röstar för förslaget från den finländska och isländska delegationen i Nordiska rådet om att göra de båda språken till officiella språk i det nordiska samarbetet.

Sidor