Nyheter

Här hittas de senaste lokala nyheterna

Ålandsnytt i Ålands Radio sänds på vardagar klockan 06.55, 07.30, 08.30, 09.30, 11.55, 13.55, 14.55, 15.55, 16.30, 17.55, 18.55

Fotboll och friidrott flyttar isär

Moderat samlings Peter Enberg intervjuas av Owe Sjöblom
Efter 3,5 timmars debatt beslöt stadsfullmäktige att friidrotten ska få en egen arena och WHA ska konverteras till en fotbollsarena med tillägget att det ska utredas om det kan bedrivas skolidrott där även i fortsättningen.

Tände på rishög i skogen

Villkorligt fängelse i åtta månader och över 10.000 euro i ersättningskostnader. Det blev domen i tingsrätten i dag då en 48-årig kvinna dömdes för grov skadegörelse.

Enkät om turlistan till Seglinge

Vad tycker resenärerna till och från Seglinge om tidtabellen på färjelinjen? Det undrar landskapets transportbyrå som nu lägger ut en enkätundersökning på hemsidan och också delas ut av personalen ombord.

Karlträsk naturskyddas

En del av Karlträsk i Vestmyra by i Hammarland naturskyddas och markägaren får 127.500 euro i engångsersättning. Det har miljöminister Camilla Gunell, socialdemokrat, beslutat.

Finskspråkig inloggning problematisk

Studerande vid Ålands lyceum måste logga in på finska när de besöker den digitala plattformen Tabletkoulu för att inhandla kurslitteratur.

Vårdö satsar på brandlarm

Vårdö skola, kommunkansli och lägenheter samt Solbacka daghem ska får automatiska brandlarm.

Höga radonhalter uppmättes

Byggnadsinspektören Leif Andersson i Mariehamn intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
Färska siffror från Strålsäkerhetscentralen Stuk visar att medelvärdet på uppmätta radonhalter är högre på Åland än i Finland, och det gäller flera åländska kommuner.

TV i kväll: Fullmäktige om idrottsanläggningar

Förslaget att bygga en friidrottsarena i Ytternäs och rusta upp WHA i Idrottsparken med hybridgräs diskuteras av stadsfullmäktige i kväll.

Våldtäktsrättegång bakom stängda dörrar

I dag inleddes rättegången mot en man som är åtalad för våldtäkt.

Sidor