Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 12 november, 2017 - 12:45Uppdaterad: söndag, 12 november, 2017 - 12:48

Dubbla vinster för hockeydamer

IFK Mariehamns hockeydamer tog emot SK Iron i ett dubbelmöte i Islandia i helgen. Bägge matcherna slutade med hemmasegrar, 8-5 på lördagen och 7-0 på söndagen.

Sent på lördagskvällen startade det första av helgens två möten mellan IFK Mariehamn och SK Iron. Hemmalaget gick upp i en 3-0-ledning efter två perioder, sedan öppnade bägge lagen upp sina försvarszoner rejält och den sista perioden slutade 5-5. SK Iron närmade sig målmässigt i tredje perioden men två IFK-mål i slutet av matchen gjorde att laget höll undan till seger med 8-5.
Sofia Mattsson gjorde hela fem mål medan Emelie Qvarfordt, Emma Danielsson och Tilde Gullans gjorde ett mål vardera.

På söndagsmorgonen var det återigen nedsläpp i Islandia men lagkaptenen Therese Karlsson tyckte inte att lördagens match satt kvar alldeles för mycket i benen.
- Jag brukar vara rätt seg i kroppen dagen efter match men den här gången kändes det bra. Jag tycker hela laget visade pigga ben fast lite trötta kroppar var det nog i sista perioden.

Helgens andra match slutade med en komfortabel hemmaseger, 7-0. IFK:s mål gjordes av Sofia Mattsson (3), Therese Karlsson (3) och Tilde Gullans.

IFK Mariehamn har spelat tre matcher i Dam FHL XL och har två segrar och en förlust. Om två veckor väntar Haninge Anchors HC på bortaplan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »