Lagkaptenen Therese Karlsson om helgens två segrar
Publicerad: söndag, 12 november, 2017 - 12:45, uppdaterad: söndag, 12 november, 2017 - 12:48

Dubbla vinster för hockeydamer

IFK Mariehamns hockeydamer tog emot SK Iron i ett dubbelmöte i Islandia i helgen. Bägge matcherna slutade med hemmasegrar, 8-5 på lördagen och 7-0 på söndagen.

Sent på lördagskvällen startade det första av helgens två möten mellan IFK Mariehamn och SK Iron. Hemmalaget gick upp i en 3-0-ledning efter två perioder, sedan öppnade bägge lagen upp sina försvarszoner rejält och den sista perioden slutade 5-5. SK Iron närmade sig målmässigt i tredje perioden men två IFK-mål i slutet av matchen gjorde att laget höll undan till seger med 8-5.
Sofia Mattsson gjorde hela fem mål medan Emelie Qvarfordt, Emma Danielsson och Tilde Gullans gjorde ett mål vardera.

På söndagsmorgonen var det återigen nedsläpp i Islandia men lagkaptenen Therese Karlsson tyckte inte att lördagens match satt kvar alldeles för mycket i benen.
- Jag brukar vara rätt seg i kroppen dagen efter match men den här gången kändes det bra. Jag tycker hela laget visade pigga ben fast lite trötta kroppar var det nog i sista perioden.

Helgens andra match slutade med en komfortabel hemmaseger, 7-0. IFK:s mål gjordes av Sofia Mattsson (3), Therese Karlsson (3) och Tilde Gullans.

IFK Mariehamn har spelat tre matcher i Dam FHL XL och har två segrar och en förlust. Om två veckor väntar Haninge Anchors HC på bortaplan.

Fler Sport

Finska padel-laget nia i EM

Det finländska landslaget i padeltennis slutade på nionde plats i EM i Estoril i Portugal.

Storseger för JIK:s damer

Volleyboll: Jomala IK:s damer svarade för en storseger hemma mot Uppsala VBS C under lördagen. JIK toppar division 2 norra efter fyra omgångar.

Tre FSGM-guld till Mariehamns gymnaster

Gymnastik: Nora Karlsson från Mariehamns gymnastikförening tog dubbla guldmedaljer under lördagens FSGM i Mariehamn.

Dubbla FM-brons till Olivia Weuro

Simning: Olivia Weuro simmade under fredagen och lördagen hem två FM-brons på junior-FM i kortbana i Uleåborg.

Delgrensguld till Sandvik i VM

Kenneth Sandvik om sitt veteranvärldsrekord i bänkpress.
Styreklyft: Kenneth Sandvik tog ett delgrensguld i bänkpress under lördagens tävlande i VM i styrkelyft i Prag i Tjeckien och satte samtidigt ett veteranvärldsrekord.

Granlund klar för ÖSK

Albin Gralund intervjuas av Hasse Persson-Bru.
Fotboll: Ytterbacken Albin Granlund, som de senaste säsongerna spelat i IFK Mariehamn, har nu skrivit avtal med ÖSK i Örebro

JIK A vann årets första derby

A-lagets kapten Jenny Clemes
Helt programenligt så vann Jomala IK:s A-lag över klubbens B-lag i derbyt i damernas division 2 i volleyboll. Setsiffrorna skrevs till 25-10, 25-9 och 25-18.

Åländsk padel-duo utslagen ur EM

Padeltennis: Den åländska duon Karl Berhén och Tony Kjäll respresenterar Finland i EM i padeltennis som avgörs i Portugal den här veckan. I...

Engman med i VM kval

Adelina Engman, Göteborgs FC, är uttagen i truppen som ska möta Israel i nästa match i VM-kvalet. Den 26 november möts lagen i Helsingfors.