Publicerad: söndag, 17 december, 2017 - 17:29Uppdaterad: söndag, 17 december, 2017 - 17:49
  • IFK fick jubla sex gånger idag. Arkivfoto

IFK hockey tillbaka i vinnarspåret

Efter gårdagens förlust mot Sudret i Alltrean studsade IFK Mariehamn tillbaka idag och slog sig in på vinnarspåret igen. IFK Österåker besegrades med 6-3 på bortais.

Redan i den första perioden avgjorde grönvitt matchen, åtminstone om man ser till målproduktionen. Mellan minut sex och minut 13 gjorde IFK fyra mål genom Jegor Petrov, Andreas Stenberg, Mathias Kerwien och Dominic Ingström. Tidigt i den andra perioden satte Pontus Nylén två strutar och efter det gjorde IFK inga fler mål. Däremot kom hemmalaget tillbaka en aning och kunde peta in tre puckar bakom Henri Aaltovirta, men någon fara var det aldrig.

IFK har nu tolv poäng efter fem matcher och ligger för tillfället på tredje plats i tabellen, men dom kan bli passerade av Farsta senare idag om dom vinner sin match mot Älta. Nu har IFK ledigt över jul och nyår och under trettonhelgen kör det igång igen. Då kommer serieledarna Sudret och IFK Österåker på besök till Islandia.