• BK Smash föreslår att Bollhalla byggs ut norrut. Skiss: Mira Arkitektstudio Ab.
MGF:s Malin Pussinen och BK Smashs Ester Miiros-Hollsten om utrymmesbristen i Bollhalla:
Här kan ni lyssna på längre intervjuer med Malin Pussinen och Ester Miiros-Hollsten:
Publicerad: torsdag, 7 december, 2017 - 13:45, uppdaterad: fredag, 8 december, 2017 - 13:43

Utbyggnad av Bollhalla föreslås

Mariehamns gymnastikförening lyfter återigen frågan om utrymmesbristen i Bollhalla. I en anhållan till staden skriver föreningen att man vill överta de två badmintonbanor som i dag ligger precis intill gymnasternas område i hallen.

Huvudtränaren Malin Pussinen berättar att gymnastikföreningen vuxit sedan 2014 då man senast anhöll om mer utrymme i Bollahalla och fick avslag.
- Vi är nästan 600 medlemmar i dag och vi har 120 barn på väntelista som vi inte kan ta emot på grund av utrymmesbristen, säger Malin Pussinen.

Fler badmintonbanor

På måndag ska kultur och fritidsnämnden behandla gymnastikföreningens anhållan. Inför detta har man begärt ett utlåtande från badmintonklubben BK Smash och den ger två förslag: antingen att Bollhalla återgår till att vara en rackethall och att gymnastiken får utrymmen någon annanstans eller att Bollhalla byggs ut. Då föreslår man en tillbyggnad på norra sidan som mäter ungefär 20x65 meter och där skulle fyra badmintonbanor och en padelbana rymmas (det bruna området på bilden ovan, klicka på bilden för att se hela). Gymnastiken skulle då få större utrymme i den befintliga hallen (det gröna området).

- Vi behöver definitivt också mer utrymme för vår verksamhet, jag har de senaste veckorna fått neka människor som vill spela badminton och vi kan inte ta emot nya juniorer, säger ordföranden i BK Smash Ester Miiros-Hollsten.

Ritningarna på Bollhallas tillbyggnad har gjorts på initiativ av Mariehamn Lawn Tennisklubb. De är också tennisklubben som bekostat dem, sedan har man utformat ritningarna i samråd med BK Smash och MGF, enligt Ester Miiros-Hollsten.

Fler Sport

Volleylagen avslutar året borta

Alla tre JIK-lag avslutar året med att spela matcher på bortaplan den här helgen.

IFK hockey reser till Gotland

IFK Mariehamn ishockey har dom första bortamatcherna i Alltrean i helgen efter att ha inlett med tre raka matcher på hemmais. Och dom tre matcherna har börjat på allra bästa sätt med idel segrar.

Sara Nordin klar för ÅU

Fotboll: Åland United har nu klart med en fjortonde spelare till nästa års trupp. Det är Sara Nordin som senast spelat med Umeå IK i Elitettan i Sverige.

Två till klara för ÅU-truppen

Fotboll. Elsa och Selma Viktorsson är de senaste tillskotten i Åland Uniteds trupp inför säsongen 2018.

Aarna till ÅU

Den estniska landslagsanfallaren Signy Aarna ska spela med Åland United den kommande säsongen och det finns även en option för 2019 i kontraktet.

Jonas Andersson tog hem julskinka med perfekt serie

Bowling: Jonas Andersson tog hem segern julskinkan och segern i BC Clippers klassiska decembertävling med samma namn. Med en perfekt serie vann han tävlingen storstilat.

Våsc åkte på storstryk

Innebandy: Våsc åkte på storstryk i söndagens omgång i damernas divison 2A Uppland. 2-16 blev siffrorna innan eländet var över.

Tredje raka Alltreansegern för IFK

Niklas Westerback summerar helgens båda matcher.
Ishockey: IFK Mariehamn har fått en smakstart i Alltrean. Under söndagen tog laget sin tredje raka seger när man besegrade Södertälje Pojkarnas AIF med 7-5 hemma i Islandia.

Emil Sundberg fyra i FM

Kraftsport:Emil Sundberg slutade fyra bland 15 lyftare i söndagens FM i klassisk styrkelyft i 105 kg-klassen.