Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 juli, 2017 - 06:33Uppdaterad: måndag, 24 juli, 2017 - 14:57
  • ÅU mot Ilves förra året. Arkivfoto.

0-4-förlust för ÅU i Tammerfors

Fotboll. Åland United förlorade bortamatchen mot Ilves i Tammerfors med 0-4.

Under första halvlek höll ÅU mycket boll men i sista tredjedelen av den tog det stopp och Ilves rörde om i ÅU:s mittförsvar, vilket bland annat resulterade i många hörnor. Först målet kom i 20:e minuten då ÅU:s försvar fumlade fram bollen till motståndarlaget och Roosa Ärväs gjorde mål för Ilves. I 31:a minuten gjorde Ärväs mål igen, denna gång med ett långskott. Inför andra halvlek formerade ÅU om lite och hade sedan flera chanser men missade målet eller övermannades av Ilves målvakt.

Sedan skjöt Ilves Eini Vesaniemi bollen i mål i 65:e minuten efter en trasslig situation och sex minuter senare placerade inhopparen Rosa-Tuulia Mikkola 4-0 i nät.

Från ÅU:s sida menar man ändå att laget spelade hyfsat med större bollinnehav än på länge. Dock fanns det inte någon penetration framåt och Ilves blev därmed farliga varje gång de kom i närheten av målet. Och ÅU:s Selma Viktorsson fick i alla fall debutera i Damernas Liga. Nästa match är hemma i helgen mot HJK. Med 16 poäng hänger ÅU två placeringar ifrån övre slutserien i Damernas Liga.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.