Publicerad: söndag, 10 september, 2017 - 12:59Uppdaterad: söndag, 10 september, 2017 - 14:02
  • Matti Janlöv tävlar vanligtvis i H35-klassen men ställde upp i H21-klassen så att Åland skulle ha någon löpare där. Något motstånd fick han inte i klassen och han gick i mål på tiden 55,47 efter 7,5 kilometer. Foto: Malin Lundberg.
  • Ålands-Åbolandskampen präglas av en familjär stämning och deltagarna är i alla åldrar. Här är det lilla Lovisa Kvarnström som är på väg mot mål tätt följd av Agnes Lillie och Marika Kvarnström. Foto: Malin Lundberg.
  • Louise Alm tävlar sällan sedan hon flyttade till Sverige för studier, men hon tyckte det var roligt att delta i Ålands-Åbolandskampen. Foto: Malin Lundberg.
  • Marcus Söderström hade lagt banan. Extra svår blev den kanske på grund av regnet som föll natten före tävlingen, det gällde att inte halka. Foto: Malin Lundberg.
  • Systrarna Ellen och Ellinor Mattsson tävlade i D20 respektive D14-klassen. Foto: Malin Lundberg.

Åland förlorade knappt i orienteringskamp

Orientering. Det blev jämnt mellan Åland och Åboland när den årliga Åland-Åbolandskampen hölls i skogen bakom Furuborg i Lumparland på söndagen. Åboland drog det längsta strået och vann tävlingen med poängen 19-17.

75 deltagare kom till start och av dem var 33 ålänningar. Senast man tävlade på åländsk mark vann Åland, men nu var det Åboland som hade ett guld att försvara från förra årets tävling.

- Det blev jämnt. Vi hade någon klass där vi inte hade någon deltagare och därmed blev vi utan poäng, kanske det hade sett annorlunda ut om vi hade haft deltagare i alla klasser, säger tävlingsledaren Markus Karlsson.

I damernas huvudklass D21 vann Åbolands Sofia Penger och i H21 blev det åländsk seger genom Matti Janlöv. Han var dock enda startande i den klassen.