• Matti Janlöv tävlar vanligtvis i H35-klassen men ställde upp i H21-klassen så att Åland skulle ha någon löpare där. Något motstånd fick han inte i klassen och han gick i mål på tiden 55,47 efter 7,5 kilometer. Foto: Malin Lundberg.
  • Ålands-Åbolandskampen präglas av en familjär stämning och deltagarna är i alla åldrar. Här är det lilla Lovisa Kvarnström som är på väg mot mål tätt följd av Agnes Lillie och Marika Kvarnström. Foto: Malin Lundberg.
  • Louise Alm tävlar sällan sedan hon flyttade till Sverige för studier, men hon tyckte det var roligt att delta i Ålands-Åbolandskampen. Foto: Malin Lundberg.
  • Marcus Söderström hade lagt banan. Extra svår blev den kanske på grund av regnet som föll natten före tävlingen, det gällde att inte halka. Foto: Malin Lundberg.
  • Systrarna Ellen och Ellinor Mattsson tävlade i D20 respektive D14-klassen. Foto: Malin Lundberg.
Matti Janlöv var ensam tävlande i H21-klassen. Så här säger han om tävlingen:
Marcus Söderström hade lagt banan för Åland-Åbolandskampen:
Systrarna Ellen och Ellinor Mattsson slutade tvåa i sina respektive klasser D20 och D14. Först hör vi Ellen Mattsson:
Louise Alm tyckte nattens regn hade gjort banan svårare:
Publicerad: söndag, 10 september, 2017 - 12:59, uppdaterad: söndag, 10 september, 2017 - 14:02

Åland förlorade knappt i orienteringskamp

Orientering. Det blev jämnt mellan Åland och Åboland när den årliga Åland-Åbolandskampen hölls i skogen bakom Furuborg i Lumparland på söndagen. Åboland drog det längsta strået och vann tävlingen med poängen 19-17.

75 deltagare kom till start och av dem var 33 ålänningar. Senast man tävlade på åländsk mark vann Åland, men nu var det Åboland som hade ett guld att försvara från förra årets tävling.

- Det blev jämnt. Vi hade någon klass där vi inte hade någon deltagare och därmed blev vi utan poäng, kanske det hade sett annorlunda ut om vi hade haft deltagare i alla klasser, säger tävlingsledaren Markus Karlsson.

I damernas huvudklass D21 vann Åbolands Sofia Penger och i H21 blev det åländsk seger genom Matti Janlöv. Han var dock enda startande i den klassen.

Fler Sportnyheter

Petrovic förlänger med IFK

Fotboll: Mittfältaren Gabriel Petrovic har skrivit på ett nytt kontrakt för IFK Mariehamn för ytterligare en säsong.

Finland kryssade mot Portugal

Finland spelade oavgjort 1-1 borta mot Portugal i en träningslandskamp och Åland Uniteds Jenny Danielsson gjorde målet assisterad av Adelina Engman.

Dajas Norrköping bjöd på målkalas

Fotboll. Daniel ”Daja” Sjölunds IFK Norrköping bjöd in till ett riktigt målkalas på hemmaarenan Östgötaporten i går när BK Häcken kom på besök.

Alandia cup fullbokad

Fotboll. Mindre än tre dygn. Så länge tog det för nästa års Alandia Cup att bli fullbokad.

IFK förlänger med Kangaskolkka

Fotboll. IFK Mariehamn har förlängt kontraktet med anfallaren Aleksei Kangaskolkka. Det nya avtalet gäller över säsongen 2018 och 2019.

Påvals segrade i ÅM

Skytte: Markus Påvals säkrade ännu ett ÅM-guld när han under lördagen tog hem segern i nationell skeet i Bredmo.

IFK vann över PS Kemi

Joel Mattsson om drömträffen.
Fotboll: IFK Mariehamn vann över PS Kemi med 3-2. Joel Mattssons drömträff i slutet av den första halvleken var matchens delikatess.

Slutspelat för Sundberg och Welin

Bowling: Det blev inget avancemang för Katarina Sundberg och Oskar Welin i rankingtävlingarna i Tammerfors.

Så startar IFK mot PS Kemi

Fotboll: Joel Mattsson tar Filip Hlúpiks plats i startelvan ikväll när IFK Mariehamn möter PS Kemi. Det är enda förändringen jämfört med senaste matchen mot FC inter.