• Matti Janlöv tävlar vanligtvis i H35-klassen men ställde upp i H21-klassen så att Åland skulle ha någon löpare där. Något motstånd fick han inte i klassen och han gick i mål på tiden 55,47 efter 7,5 kilometer. Foto: Malin Lundberg.
  • Ålands-Åbolandskampen präglas av en familjär stämning och deltagarna är i alla åldrar. Här är det lilla Lovisa Kvarnström som är på väg mot mål tätt följd av Agnes Lillie och Marika Kvarnström. Foto: Malin Lundberg.
  • Louise Alm tävlar sällan sedan hon flyttade till Sverige för studier, men hon tyckte det var roligt att delta i Ålands-Åbolandskampen. Foto: Malin Lundberg.
  • Marcus Söderström hade lagt banan. Extra svår blev den kanske på grund av regnet som föll natten före tävlingen, det gällde att inte halka. Foto: Malin Lundberg.
  • Systrarna Ellen och Ellinor Mattsson tävlade i D20 respektive D14-klassen. Foto: Malin Lundberg.
Matti Janlöv var ensam tävlande i H21-klassen. Så här säger han om tävlingen:
Marcus Söderström hade lagt banan för Åland-Åbolandskampen:
Systrarna Ellen och Ellinor Mattsson slutade tvåa i sina respektive klasser D20 och D14. Först hör vi Ellen Mattsson:
Louise Alm tyckte nattens regn hade gjort banan svårare:
Publicerad: söndag, 10 september, 2017 - 12:59, uppdaterad: söndag, 10 september, 2017 - 14:02

Åland förlorade knappt i orienteringskamp

Orientering. Det blev jämnt mellan Åland och Åboland när den årliga Åland-Åbolandskampen hölls i skogen bakom Furuborg i Lumparland på söndagen. Åboland drog det längsta strået och vann tävlingen med poängen 19-17.

75 deltagare kom till start och av dem var 33 ålänningar. Senast man tävlade på åländsk mark vann Åland, men nu var det Åboland som hade ett guld att försvara från förra årets tävling.

- Det blev jämnt. Vi hade någon klass där vi inte hade någon deltagare och därmed blev vi utan poäng, kanske det hade sett annorlunda ut om vi hade haft deltagare i alla klasser, säger tävlingsledaren Markus Karlsson.

I damernas huvudklass D21 vann Åbolands Sofia Penger och i H21 blev det åländsk seger genom Matti Janlöv. Han var dock enda startande i den klassen.

Fler Sport

FM-brons till Olivia Weuro

Simning: Olivia Weuro simmade under lördagen hem ett FM-brons på junior-FM i kortbana i Uleåborg. Medaljen kom i lagkappen 4x100 meter medley.

Delgrensguld till Sandvik i VM

Kenneth Sandvik om sitt veteranvärldsrekord i bänkpress.
Styreklyft: Kenneth Sandvik tog ett delgrensguld i bänkpress under lördagens tävlande i VM i styrkelyft i Prag i Tjeckien och satte samtidigt ett veteranvärldsrekord.

Granlund klar för ÖSK

Albin Gralund intervjuas av Hasse Persson-Bru.
Fotboll: Ytterbacken Albin Granlund, som de senaste säsongerna spelat i IFK Mariehamn, har nu skrivit avtal med ÖSK i Örebro

JIK A vann årets första derby

A-lagets kapten Jenny Clemes
Helt programenligt så vann Jomala IK:s A-lag över klubbens B-lag i derbyt i damernas division 2 i volleyboll. Setsiffrorna skrevs till 25-10, 25-9 och 25-18.

Åländsk padel-duo utslagen ur EM

Padeltennis: Den åländska duon Karl Berhén och Tony Kjäll respresenterar Finland i EM i padeltennis som avgörs i Portugal den här veckan. I...

Engman med i VM kval

Adelina Engman, Göteborgs FC, är uttagen i truppen som ska möta Israel i nästa match i VM-kvalet. Den 26 november möts lagen i Helsingfors.

Engmans KGFC avslutade med seger

Adelina Engman och hennes Kopparberg/Göteborgs FC avslutade Damallsvenskan med vinst då laget slog KIF Örebro på bortaplan med 1-0. Engman startade...

En vinst och en förlust för MLK:s damer

MLK:s tennisdamer spelade i helgen två bortamatcher i division 1. I lördags blev det förlust mot ETS från Esbo med 0-3 och i söndags vann MLK mot LT...

Ny vinst för hockeyherrar

Andreas Stenberg berättar om sitt avgörande mål i lördagens match
IFK Mariehamn vann även helgens andra match när laget slog SDE HF på bortaplan under söndagen.