Publicerad: torsdag, 13 juli, 2017 - 09:02

Fyra åländska rekord i skytte

Skytte. Från åländska mästerskapen i vildsvin igår kom fyra åländska rekord.

- De åländska rekorden är riktigt bra resultat som legat på lut hela tiden men inte lossat förrän nu, säger Jan Malmberg som fick åländskt rekord i både vildsvin normallopp och vildsvin blandlopp i klassen H50.

De andra två åländska rekorden tog Jens Harberg i klassen A80. Ralf Lindholm deltog också i klassen A70 i de två grenarna. Alla anmälda blev också åländska mästare eftersom att bara en anmält sig i varje klass.

- Det är synd med så dålig uppslutning. Det borde ju vara en intressant sport för jägare när det är mål som rör på sig. Ett stort problem är också att vi inte får några juniorer. I Sverige och Finland händer samma sak. Kanske känns tröskeln för hög för att börja som ung med lagar och vapenlicenser och så vidare, säger Malmberg.

Fler Sportnyheter

Sjöblom blir sportchef i Tyresö

Caroline Sjöblom får ytterligare uppdrag i Tyresö FF när hon även ska bli sportchef för klubben. Sjöblom har varit tränare för damlaget som huserar i...

ÅSS 13:e i CL

ÅSS slutade på 13:e plats i finalen i Champions League som varit på Sardinien i helgen. Totalt blev det 47 poäng efter elva race och tre andraplatser...

Sundberg bäst i GP 1

När den första deltävlingen i bowlingens GP genomfördes så var Katarina Sundberg bäst med 1.230 poäng över fem serier, vilket är fantastiska 246 poäng i snitt per serie.

JIK vann sista hemma

Jomala IK vann den sista hemmamatchen för säsongen i division 4 när Nådendals-laget VG-62 besegrades med 2-0.

Saku snabbast i Lidingöloppet

Sami Saku var snabbast av ålänningarna som var med i Lidingöloppet över 30 km idag, han kom i mål med tiden 2.13,35 och det gav plats 421 bland...

Åland sist i seriefinalen

Maria Söderlund
IF Åland kom på sjätte och sista plats i SFI-seriefinalen som hölls på WHA under lördagen.

Åländskt i topp i swimrun

Det blev åländska segrar i både dam- och herrklassen i det korta loppet i Åland Swimrun.

IFK dam klarade kontraktet

Josefin Danielsson intervjuades innan resultaten från övriga matcher hade kommit
IFK Mariehamns damer klarade att förnya kontraktet i Upplandsseriens division 3. Dom gjorde vad dom var tvungna till och fick även den hjälp som behövdes från annat håll.

ÅU kan säkra kontraktet

Åland United kan säkra kontraktet i Damernas liga på söndag om dom vinner mot gästerna GBK samtidigt som ONS förlorar mot JyPK.