Publicerad: söndag, 19 mars, 2017 - 20:20
  • HJK:s Juha Pirinen, nr 66, har just slagit en resultatlös frispark

IFK hade inte en chans i cupen

Fotboll: IFK Mariehamn förlorade med klara 0-3 i kvartsfinalen mot HJK i Eckeröhallen i finska cupen.

IFK började piggt under de första minuterna, men efter att Moshtagh Yaghoubi gjorde 1-0 på ett långskott i 17:e minuten så var det bara ett lag på planen. Efter 28 minuter fick HJK en hörna som IFK-målvakten Andreas Vaikla tappade in i eget mål och några minuter före pausvilan kapade Brian Span en HJK-spelare med straff som följd och Akseli Pelvas var hur säker som helst och det var alltså 3-0 innan halvtid. I den andra halvleken sjönk tempot betydligt och HJK spelade bara av matchen och IFK visade aningen bättre vilja utan att skapa någon reduceringschans.