Publicerad: lördag, 18 februari, 2017 - 20:53Uppdaterad: lördag, 18 februari, 2017 - 20:55

IFK-seger efter förlängning

Ishockey: Vid 6-6 efter full tid klev Otto Silfver fram i förlängningen. Hans mål avgjorde bortamötet mot Älta IF och serieledarna IFK tog hem bonuspoängen.

Det var Älta som tog kommandot i matchen med den första periodens enda mål, skapat 5-mot-4. Hemmalaget fick även den bästa starten i andra perioden. 2-0-målet kom dryga fem minuter in i den andra perioden.

Men Otto Silfver såg till att IFK fick kontakt igen och Andreas Stenberg utjämnade innan Emil Molander och Robin Englund såg till att gå till pausvila med ställningen 2-4,

IFK såg ut att gå mot en säker när Robin Englund först satte 2-5 i upptakten av den tredje perioden och lite senare 3-6. Men utvisningar höll på att kosta IFK segern. Tre powerplay-mål senare var Älta ifatt när klockan visade 57:38.

Väl i förlängningen tog det bara 16 sekunder innan Otto Silvfer hittade nätet med sitt andra mål för dagen och segern och bonuspoängen gick till IFK. Även segermålet kom till i spel 5-mot-4. Med en match mindre spelad leder IFK fortsättningsserien av division 3 Östra, sju poäng före Södertälje Pojkarnas AIF.