• Robin Sid stod för gårdagens segermål efter en passning av Joel Mattsson.
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 21:02, uppdaterad: fredag, 13 oktober, 2017 - 06:08

IFK vann i Lahtis

IFK Mariehamn lyckades ta revansch på FC Lahti och vinna med 1-0 på bortaplan i fotbollsligan.

Efter två raka förluster mot FC Lahti den här säsongen så kunde IFK ta med sig alla tre poängen från ett regnblött Lahtis. Målet kom med 20 minuter kvar av matchen när Joel Mattsson hittade Robin Sid med en fin passning och Sid slog bollen förbi Lahti-målvakten och in i mål. 
Matchen var spelmässigt jämn på en svårspelad plan efter mycket regn och chanserna var rätt så få. Men IFK var ändå farligare framåt när möjligheten gavs, till exempel fick dom ett mål bortdömt tidigt i matchen efter att Kristian Kojola nickat in en hörna, troligtvis dömde domaren för offside alternativt att målvakten blev obstruerad.

Trots segern ligger IFK kvar på femte plats, men nu har dom lika många poäng som fyran Lahti och är bara en poäng bakom trean Ilves. Redan på måndag är det dags för nästa match och då väntar jumbon JJK i Jyväskylä. 

Fler Sport

Volleylagen avslutar året borta

Alla tre JIK-lag avslutar året med att spela matcher på bortaplan den här helgen.

IFK hockey reser till Gotland

IFK Mariehamn ishockey har dom första bortamatcherna i Alltrean i helgen efter att ha inlett med tre raka matcher på hemmais. Och dom tre matcherna har börjat på allra bästa sätt med idel segrar.

Sara Nordin klar för ÅU

Fotboll: Åland United har nu klart med en fjortonde spelare till nästa års trupp. Det är Sara Nordin som senast spelat med Umeå IK i Elitettan i Sverige.

Två till klara för ÅU-truppen

Fotboll. Elsa och Selma Viktorsson är de senaste tillskotten i Åland Uniteds trupp inför säsongen 2018.

Aarna till ÅU

Den estniska landslagsanfallaren Signy Aarna ska spela med Åland United den kommande säsongen och det finns även en option för 2019 i kontraktet.

Jonas Andersson tog hem julskinka med perfekt serie

Bowling: Jonas Andersson tog hem segern julskinkan och segern i BC Clippers klassiska decembertävling med samma namn. Med en perfekt serie vann han tävlingen storstilat.

Våsc åkte på storstryk

Innebandy: Våsc åkte på storstryk i söndagens omgång i damernas divison 2A Uppland. 2-16 blev siffrorna innan eländet var över.

Tredje raka Alltreansegern för IFK

Niklas Westerback summerar helgens båda matcher.
Ishockey: IFK Mariehamn har fått en smakstart i Alltrean. Under söndagen tog laget sin tredje raka seger när man besegrade Södertälje Pojkarnas AIF med 7-5 hemma i Islandia.

Emil Sundberg fyra i FM

Kraftsport:Emil Sundberg slutade fyra bland 15 lyftare i söndagens FM i klassisk styrkelyft i 105 kg-klassen.