Publicerad: söndag, 17 september, 2017 - 19:34Uppdaterad: måndag, 18 september, 2017 - 13:15
  • Joel Mattsson hade ett leende på läpparna när han vandrade av planen för pausvila. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Kristian Kojola gjorde sitt tredje ligamål för säsongen. Foto: Hasse Persson-Bru.

IFK vann över PS Kemi

Fotboll: IFK Mariehamn vann över PS Kemi med 3-2. Joel Mattssons drömträff i slutet av den första halvleken var matchens delikatess.

I matchens 45:e minut slog Joel Mattsson till med ett tungt och överraskande skott på halvvolley en bra bit utanför straffområdet. Ett bra beslut - då bollen for som en projektil via ribban och in i nätmaskorna. Mattssons första ligamål någonsin hade sett världen och möjligen också årets mål när vi så småningom summerar årets fotbollsliga.

Dessförinnan hade IFK både tagit ledningen och tappat den. Kristian Kojola mötte Brian Spans svepande inlägg från vänsterkanten och styrde in bollen via målvaktens högra stolpe fram till 1-0 i matchens 10:e minut. Kvitteringen kom i matchens 36:e minut genom Rasmus Karjalainen. Han stötte in returen från Kevin Tanos välpacerade avslut inne i boxen som Andreas Vaikla räddade rakt ut i banan.

I den andra halvleken tog IFK över allt mer och ytterligare ett mål hängde i luften, men att det var Gabriel Petrovic som skulle göra det var överraskande. Men i den 63:e minuten letade hans låga och pressade distansskott sig in via stolpen fram till 3-1. Hans första mål sedan återkomsten i IFK.

Men i stället för att spela av matchen så bjöd IFK in gästerna när Anthony Dafaa drällde med bollen nära eget straffområde, vilket friställde Kevin Tano för reducering till 3-2. PS Kemi fick ny energi och jagade ett kvitteringsmål, men IFK höll undan och bärgade tre viktiga poäng för den fortsatta chansen att nå en medaljplats.