Sottunga

Sottunga gästhamn får solpaneler

Kommunsekreterare Kenneth Lundström berättar om solpanelerna:
20 solpaneler har monterats på salteriets tak i Sottunga gästhamn. Enligt kommunsekreterare Kenneth Lundström är tanken att solpanelerna ska bidra till elförsörjningen i gästhamnen under sommaren.

Kortrutten ger dyrare varutransporter

Björn Rönnlöf intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Kortrutten kommer att leda till dyrare transporter för Sottunga, vilket bland annat kan äventyra butikens överlevnad. Det säger kommunstyrelsens ordförande Björn Rönnlöf.

Sottungaskrivelse om Ejdern

Läget har varit kaotiskt i maj. Det skriver Sottungas kommunsekreterare Kennet Lundström till landskapsregeringen om skärgårdstrafiken på södra linjen.

Ytterskärgården yttrar sig om landskapsandelar

Nu har alla ytterskärgårdskommunerna Brändö, Kumlinge, Kökar och Sottunga godkänt ett gemensamt utlåtande om förslaget till nytt landskapsandelssystem.

Kökar är utan butik

Madelene Ahlgren-Fagerström på Kökar, Lotta Bäcksbacka-Karlsson på Sottunga och Kim Håman samt Marja Helin på Brändö intervjuas:
Kökar är utan butik för tillfället och har varit så sedan förra veckan och orsaken till varför butiken är stängd är oklar.

Övergångsbidrag för Sottunga

Hälften av Sottungas budgeterade kostnader går till vård. Det framgår av ett beslut där finansminister Mats Perämaa, liberal, beviljar kommunen 200.000 euro i stöd.

Ingen entusiasm över ny färja på Sottunga

Förslaget med en ny vajerfärja till Sottunga, som landskapsregeringen presenterade i dag i samband med budgeten, möts inte av några hurrarop från Sottungaborna.