Nyheter

Publicerad: tis 23.09.2014 kl.09:03

En brand utbröt vid åttatiden i dag på morgonen i ett egnahemshus i Strömbolstad i Sund. Husets ägare larmade brandkåren innan han lämnade huset. Det brann i mellantaket mellan husets bägge våningar, men personal från Sunds, Finströms och Östra och Västra Saltviks FBK fick snabbt elden under kontroll.

   -Skadorna på huset är inte omfattande, det rör sig mest om rök- och vattenskador, säger brandinspektör Henrik Olofsson.

Publicerad: tis 23.09.2014 kl.08:08

I går ställde ju Eckerölinjen in två av sina avgångar, den från Grisslehamn klockan 15 och den från Eckerö klockan 18.30. Orsaken var det hårda vädret med vindbyar på upp emot 24 meter per sekund.

   Till Norrtelje Tidning berättar en av passagerarna på förmiddagsturen att fartyget, m/s Eckerö, gungade rejält i den kraftiga vinden, och att många passagerare mådde illa.

   -Jag såg flera som kräktes av sjösjuka inne i matsalen. Många gick ut för att hämta luft, det var en jobbig resa för de som hade anlag för sjösjuka, säger passageraren till Norrtelje Tidning.

   I går ställdes alltså två turer in, men i dag går m/s Eckerö enligt tidtabell.

Publicerad: tis 23.09.2014 kl.06:48

Polisen kommer under de närmaste veckorna att öka kontrollen av framförallt bilbälten och belysning. Polisen uppmanar trafikanter ta det lugnt om det är dimma.

Publicerad: tis 23.09.2014 kl.06:47

Polisen är nu klar med utredningen av branden i våras i Lisco bokhandel i Mariehamn och har lämnat över ärendet till åklagare för åtalsprövning.

   Lördagsmorgonen den 29 mars i år totalförstördes Lisco bokhandel av en brand som visade sig vara anlagd. Två personer greps misstänkta för grovt sabotage och stöld. Båda satt också en tid häktad för brotten.

   I juni öppnade bokhandeln igen efter en totalrenovering av de brandskadade lokalerna.

Publicerad: tis 23.09.2014 kl.06:24

I går morse grep polisen i Västra hamnen i Mariehamn en person som misstänktes för narkotikabrott. Polisen utreder ärendet, brottsrubriceringen är straffbart bruk av narkotika.