Nyheter

Publicerad: tis 9.02.2016 kl.10:51

En man i 40-årsåldern har av tingsrätten dömts till böter för brott mot besöksförbud. Mannen hade senaste sommar brutit mot ett besöksförbud som tingsrätten utfärdat. Mannen hade skickat textmeddelanden som, enligt tingsrätten varit osakliga och onödiga, trots att han enligt besöksförbudet inte får kontakta den andra personen, med undantag för kontakter för vilka det finns saklig grund och som är uppenbart nödvändiga. Tingsrättens dom blev 15 dagsböter på totalt 345 euro.

Reporter: Bengt Hannus
redaktion@radiotv.ax

Publicerad: tis 9.02.2016 kl.10:48

I eftermiddag mulet och lätt regn, cirka 3 grader och måttlig sydlig vind. Från i kväll uppehåll och sydvästlig vind, men i morgon igen regn. Dagstemperaturen i morgon cirka 2 grader och vind från sydost.

Sjövädret för norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:

Vind omkring syd 8-12 meter per sekund. Tidvis regn eller blötsnö, dis.

Publicerad: tis 9.02.2016 kl.10:34

Nu ska det bli lättare att ta del av turistinformation om Bomarsund. Visit Ålands projektförslag om att digitalisera informationen och göra den lättillgänglig för besökare får del av Central Baltic-programmet. Målet är att besökaren bland annat ska kunna ta del av historien i text, bild, ljud och digitala karttjänster. Det ska finnas olika mängd information beroende på hur lång tid gästen har på sig. Tanken är också att historien ska finnas på flera olika språk.

-Det är ett viktigt område att utveckla. Av de större besöksmålen på Åland är kanske Bomarsund det som är svårast att ta till sig, säger Visit Ålands vd Lotta Berner Sjölund.

Mer om dethär kan ni höra i Åland idag klockan 16:10 då destinationsutvecklare Magnus Krantz gästar studion.

Reportrar: Nina Eriksén & Bengt Hannus
redaktion@radiotv.ax

Publicerad: tis 9.02.2016 kl.10:20

Trafikmeddelande: Det förekommer störningar i trafiken på Seglingelinjen i dag, tisdag. Orsaken är tekniska problem meddelar Ålandstrafiken.

Publicerad: tis 9.02.2016 kl.10:12

Innan utgången av det här året ska landskapsregeringen och alla underavdelningar vara tobaksfria. Det här enligt hälsovårdsinspektör Ulla-Liisa Latvala som deltog i gårdagens tobaksfri-seminarium som hölls på ÅHS.

-Arbetet har redan inletts, men det tar sin tid att förankra beslutet hos de olika avdelningarna, säger Latvala som hoppas på positivt mottagande.

Reporter: Tua Åström
redaktion@radiotv.ax

  • Hälsovårdsinspektör Ulla-Liisa Latvala intervjuas av Tua Åström.