Nyheter

Publicerad: fre 6.03.2015 kl.07:47

Från och med den 1 maj blir flera rutter som i dag trafikeras av Flybe Finland en del av Finnair. Rutten mellan Mariehamn och Helsingfors är en av dem som berörs.

Det här innebär att det är Finnair som från och med den 10 mars säljer biljetter till rutten. Det går dock att köpa biljetter till flyget mellan Mariehamn och Helsingfors via Flybe fram till och med sista april. En annan förändring är att flightnumren från och med maj kommer att bära Finnairs AY-kod i stället för Flybes BE-kod.

Publicerad: fre 6.03.2015 kl.07:10

Byggnadstekniska nämnden i Sund får i uppdrag att ta fram underlag för en ny skrivelse till landskapsregeringen om Gunnarsbyvägen. Sund fick nyligen avslag på sin begäran om att landskapet skulle ta över Gunnarsbyvägen i utbyte mot att Sund skulle ta över vägen som går mellan Mångstekta och Movallsvägen.

I Sund anser man att Gunnarsbyvägen betjänar hela Åland i och med att Ålandskomposten finns i slutet av den. Man tycker inte att den är en typisk kommunalväg.

Byggnadstekniska nämnden ska nu ta fram en åtgärdsplan för vägen och en budget på kort och lång sikt. Och så ska de som sagt fila på en ny skrivelse till landskapet. 

Publicerad: fre 6.03.2015 kl.06:46

Kommunstyrelsen i Eckerö har gett sin kommundirektör Rasmus Basilier i uppdrag att se över kommunens nämndstruktur. Han ska sedan presentera ett nytt förslag på nämndstruktur som gäller för 2016 och framåt.

Ärendet togs upp eftersom närings- och kulturnämnden i Eckerö endast haft ett möte under 2014 och inget möte alls under 2013. Kommundirektörens förslag var att nämnden skulle avskaffas och att kommunstyrelsen skulle ta över dess uppgifter, men kommunstyrelsen bestämde alltså att en utvärdering av hela nämndstrukturen behöver göras först.

Publicerad: fre 6.03.2015 kl.06:16

I dag till en början mulet och regn men i eftermiddag uppklarnande, 3 grader och måttlig sydvästlig vind som i eftermiddag vrider till nordväst. I natt klart, 2 grader och svag västlig vind. I morgon bitti halvklart och senare mulet, 4 grader och måttlig sydlig vind.

Sjövädret för norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:

Sydlig till sydvästlig vind 10-14 meter per sekund. Under dagen avtagande till omkring väst vridande vind, i eftermiddag 3-7 meter per sekund. Regn eller snöblandat regn, från i eftermiddag bättre sikt.

Publicerad: fre 6.03.2015 kl.06:09

Från och med i dag gäller igen enkelriktad trafik på Norragatan mellan Ålandsvägen och Torggatan. Trafik har tillfälligt varit tillåten i båda riktningarna under tiden hotell Pommern byggts ut men nu gäller alltså att trafik endast är tillåten från Ålandsvägen mot Torggatan och inte tvärtom.