Nyheter

Publicerad: ons 23.07.2014 kl.09:02

Fram till imorgon kommer det vara låga halter av gräs- och gråbopollen.

Publicerad: ons 23.07.2014 kl.09:00

Under förmiddagen får vi lätt molnighet och sol. Temperaturen klättrar upp till 27 grader under dagen och det klarnar upp. En klar natt med 20 grader. En svag nordligvind på 3 m/s som vrider mot nordvästlig till kvällen.
Sjövädret för Norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och Bottenhavet:
Vind omkring nord 3-7 m/s, på eftermiddagen växlande. Under kvällen avtar vinden något och vrider mot nordväst. Mest god sikt. På Bottenhavet västlig vind och på natten dis eller dimma.

 

Publicerad: ons 23.07.2014 kl.08:24

En 24-årig man har av tingsrätten dömts till tre år och sex månaders fängelse för grovt narkotikabrott. Mannen ska under 2012 och 2013 både ha infört och sålt subutex, amfetamin och andra narkotikaklassade läkemedel till Åland, innehaft och brukat bland annat marijuana, heroin och kokain, samt odlat marijuana och sålt det vidare. Mannen bestred grovt narkotikabrott men medgav normalt narkotikabrott. Han menade också att han inte tjänat så mycket på drogförsäljningen som åklagaren hävdade. Tingsrätten ansåg att det var frågan om stora mängder narkotika och att avsikten var att få ekonomisk vinning och sprida narkotika. Mannen döms även att till staten betala de dryga 7000 euro som han tjänat på försäljningen.

Publicerad: ons 23.07.2014 kl.07:56

Igår inträffade en markbrand i Hammarland Torp. Larmet kom vid 19-tiden på kvällen, och när brandmän från Hammarlands FBK och Gottby FBK kom till platsen stod ett 30 x 60 meter stort område i brand. Brandkåren fick snabbt elden under kontroll.

Orsaken till branden är okänd.

Publicerad: ons 23.07.2014 kl.07:52
Sjöbevakningen tycker att ålänningarna har bra koll på sina båtar. Foto: Nina Eriksén
Sjöbevakningen tycker att ålänningarna har bra koll på sina båtar. Foto: Nina Eriksén

Sjöbevakningen är nöjda med båtägarna på Åland.

-Folk har båtar och utrustning i gott skick, säger sjöbevakningsmästare Mika Gustafsson på Ålands sjöbevakningsstation.
Under sommaren har sjöbevakningen gjort många stickprovskontroller och blivit positivt överraskade.

-Att många har båtar i så gott skick kan man vara stolta över på Åland, säger han.
Sjöbevakningen har också märkt att folk inte kör onyktra på samma sätt som tidigare.

-Det kan bero på en större medvetenhet och att det är dyrt att åka båt. Nu väljer man sina turer med omsorg och är kanske ute flera dagar.