Nyheter

Publicerad: mån 30.11.2015 kl.06:01

Blåsten och regnet hindrade inte att 40-årsjubilerande lillajulmarknaden vid Jan Karlsgården i Sund blev välbesökt. För många är det en tradition att inleda julsäsongen med ett besök på där. Ett hundratal försäljare bjöd ut julsaker, mat och bakverk bland annat. 

Reporter: Jan Jacobson
jan.jacobson@radiotv.ax

 

  • Jan Jacobson träffade Pirjo och Sari Venho samt Josefin Blomqvist och Sara Sjögren på lillajulmarknaden.
Publicerad: mån 30.11.2015 kl.05:49
Havsviddens ledning siktar på plusresultat och avvaktar med att anställa ny vd.
Havsviddens ledning siktar på plusresultat och avvaktar med att anställa ny vd.

Efter några riktigt tunga år ser det ljusare ut för Havsvidden. Johan Wulfcrona är styrelseordförande för driftsbolaget som driver anläggningen och han uppger att man siktar på ett plusresultat för året.

-Det är två månader kvar och allting kan hända. Vi får nog ta och invänta årsredovisningar med mera, men det kommer definitivt att vara en mycket lättare uppgift att leverera det i år än förra året, tillägger Wulfcrona samtidigt.

Reporter: Totte Vesterlund
totte.vesterlund@radiotv.ax

  • Styrelseordförande Johan Wulfcrona intervjuas av Totte Vesterlund.
Publicerad: lör 28.11.2015 kl.17:33

Bland dryckerna som serveras under självständighetsmottagningen på presidentens slott finns i år åländsk blåbärsläsk.

Den var helt enkelt den bästa säger man från presidentslottet till Hufvudstadsbladet.

Vilken läsk det rör sig om sägs inte och också limonadtillverkarna på Åland tiger.

Publicerad: fre 27.11.2015 kl.15:09

Dåligt ledarskap och brister i kommunikationen inom Ålands omsorgsförbund, om det vittnar Ålands Radios källor. Nu har omsorgsdirektörens arbetsuppgifter ändrats så att andra i ledningen tar över ansvaret för att anställa personal och vara förman för dem.
Enligt förbundsstyrelsens protokoll görs förändringen för att minska omsorgsdirektörens arbetsbörda och göra hennes roll som ledare med utvecklingsansvar tydligare.
Omsorgsförbundet har nyligen avsatt 15.000 euro för en utomstående arbetsplatspsykolog och tidigare har man gjort en undersökning gällande risker i den psykosociala arbetsmiljön.

Förbundsstyrelsens ordförande Magnus Sandberg säger att han i det här fallet inte har någon möjlighet att uttala sig om mer än det som redan står i protokollen. 

Reporter: Malin Lundberg
malin.lundberg@radiotv.ax

  • Malin Lundberg har granskat turbulensen inom omsorgsförbundet.
Publicerad: fre 27.11.2015 kl.15:07

Orsaken till turbulensen inom omsorgsförbundet är växtvärk – att man ökat volymerna med över 100 procent samtidigt som flera ansvarspersoner inom organisationen varit frånvarande. Det menar omsorgsförbundets direktör Veronica Snellman, som anklagas för att ha brustit i sitt ledarskap, av källor som Ålands Radio talat med.

Nu ska en omorganisering genomföras så att andra i ledningen ansvarar för personalen, vilket Snellman anser är en bra lösning.

- Det har varit splittrande att hålla i så många saker parallellt. Jag ser fram emot detta med tillförsikt, säger Snellman.

En längre intervju med Veronica Snellman sänds i Åland Idag i eftermiddag klockan 16.50.

Reporter: Liv Örneryd
liv.orneryd@radiotv.ax

  • Omsorgsdirektör Veronica Snellman intervjuas av Liv Örneryd.