Nyheter

Publicerad: fre 6.03.2015 kl.17:35

Resten av dagen väntas mulet eller halvklart väder, 2 grader och svag västlig vind. Inatt klart väder, 2 grader och svag vind som vrider mot sydväst. I morgon halvklart eller mulet, runt 3 grader och frisk vind omkring syd. Söndagen blir klar och solig, med temperaturer upp emot 7 grader och frisk sydvästlig vind.
Sjövädret för Norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet: Avtagande vind som vrider och blir omkring väst, i kväll 3-7 meter per sekund. I morgon bitti tilltar vinden och blir sydlig till sydvästlig, på förmiddagen 9-13 meter per sekund. Regn eller snöblandat regn, i natt lokalt dis.

Publicerad: fre 6.03.2015 kl.17:14

Störningar i vattenleveransen i Finström Vandö och norrut kan uppstå på på måndag den 9 mars mellan klockan 09.00 och 16.00. Störningarna beror på byggandet av en ny huvudledning från Pålsböle till Vandö.

Ålands vatten påpekar att ledningarna är trycksatta även när vattnet är avstängt, vilket betyder att abonnenterna inte kan lämna kranar öppna eller utföra arbeten på sina egna ledningar. Ålands vatten vill också att abonnenterna ska tänka på att vattnet kan vara missfärgat en kort stund efter en avstängning.

Publicerad: fre 6.03.2015 kl.17:12

Sprängningsarbeten görs i samband med byggarbetet i Kalmarnäskorsningen de närmaste veckorna. Från och med måndag den 9 mars och cirka sex veckor framåt utförs sprängningar i korsningsområdet. Arbetena utförs dagtid mellan klockan 8 och 17 och kan tidvis medföra trafikstörningar.

Publicerad: fre 6.03.2015 kl.16:08

Lemlands kommun vill bygga ett nytt daghem i bostadsområdet Björkudden. De senaste tre åren har det fötts mellan 25 och 29 barn per år i kommunen och det har lett till en brist på platser inom småbarnsdagvården, både i Söderbyområdet och i Järsö-Nåtö.
Nu föreslår socialnämnden att ett nytt daghem byggs i Björkudden, med en småbarnsavdelning med 12 platser, en avdelning för 3-6-åringar med 21 platser samt en avdelning med 21 platser som kan användas både som småbarnsavdelning och för 3-6-åringar. Om kommunen går in för den här lösningen menar socialnämnden att man inte behöver bygga ett nytt eftis i skolan, utan det kan vara kvar på dagiset Bullerboda. Man kunde också avveckla gruppfamiljedaghemmet Tallkotten och Bullerboda daghemsmodul. En försäljning av fastigheten som gruppfamiljedaghemmet Solkatten finns i kunde också övervägas.
Kommunstyrelsen tar ställning till socialnämndens förslag på ett extra insatt möte på måndag.

Publicerad: fre 6.03.2015 kl.16:07

Åtminstone fyra personer vill bli organisationssekreterare för Tehys fackavdelning på Åland. I dag är sista ansökningsdagen och när Tehys ordförande Cecilia Ekholm gick igenom ansökningarna i går hade fyra lämnats in.

- Vi är nöjda med antalet. Vår rekryteringsgrupp träffas i helgen och går igenom ansökningarna, säger hon.

Nuvarande organisationssekreterare för sjukskötarfacket Tehy är Sara Karlman. Hon lämnar sin post i juni.