Nyheter

Publicerad: ons 23.07.2014 kl.12:44

I morgon torsdag är det dags för Landskampstrav på travbanan i Norrböle. Tävlingen börjar klockan 16.00 och sänds även i TV både i Sverige och i riket. En av höjdpunkterna är Ålands Eliten där bland annat Qvintette och Ailanthe kommer till start. Nio lopp ska köras och det kommer 21 hästar från riket, 48 från Sverige och 22 hästar från Åland.

   Inför morgondagens tävling invigs en ny publikplats som har byggts med hjälp av pengar från PAF. Publikplatsen har servering och fler toto-kassor.

   -Det här innebär att köerna till både serveringen och totokassorna som vi haft tidigare lättar, säger Ulrika Björlin, som är sportchef på Ålandstravet.

Publicerad: ons 23.07.2014 kl.12:27

Resten av dagen får vi soligt, cirka 27 grader och svaga nordvästliga vindar. I natt blir det klart, 17 grader och svaga västliga vindar. I morgon torsdag väntas vi få soligt hela dagen, upp emot 27 grader och svaga nordliga vindar.

   Sjövädret för norra Östersjön, södra Bottenhavet, Ålands hav och Skärgårdshavet: Först nordlig och senare växlande vind, 1-5 meter per sekund. I morgon vind omkring nordväst. God sikt.

Publicerad: ons 23.07.2014 kl.12:26

I dag och i morgon torsdag väntas låga till måttliga halter av gräs- och gråbopollen.

Publicerad: ons 23.07.2014 kl.10:47

När bandet Det vet du spelade på Rockoff i Mariehamn i går fick flera personer tas bort från scenen.

   -Det handlar om en spelning som fick tryck framför scenen och några ville bort från främre raden, säger festivalchefen Sofia Kosonen.
   Några personer var uttorkade och fördes till sjukstugan, men läget var lugnt.

   -Det var inte någon som svimmade eller så. Vi har alltid vatten framför scenen så vi kunde hjälpa till också med det, säger Sofia Kosonen.

   Hon är inte orolig för kommande spelningar.

   -Artisterna vill givetvis inte heller att det händer något. Det vi funderar på är att ha några fler vakter inne i folkmassan så att trycket inte blir så hårt.

Publicerad: ons 23.07.2014 kl.08:24

En 24-årig man har av tingsrätten dömts till tre år och sex månaders fängelse för grovt narkotikabrott. Under 2012 och 2013 smugglade han in till Åland och sålde subutex, amfetamin och andra narkotikaklassade läkemedel. Mannen döms också för att ha innehaft och brukat bland annat marijuana, heroin och kokain, samt odlat marijuana och sålt det vidare.

   Mannen nekade till grovt narkotikabrott men medgav ”normalt” narkotikabrott. Han menade också att han inte tjänat så mycket på drogförsäljningen som åklagaren hävdade. Tingsrätten ansåg att det var frågan om stora mängder narkotika och att avsikten var att tjäna pengar och sprida narkotika.

   Mannen dömdes även att till staten betala de dryga 7.000 euro som han tjänat på narkotikaförsäljningen.