Nyheter

Publicerad: tis 22.07.2014 kl.09:40

En orädd och initiativkraftig kvinna med ett stort kulturintresse som brann för hembygden och Åland. Borghill Lindholm i Sund dog i går i en ålder av 96 år.

- Hon återupplivade bland annat föreningen Allsvensk samling och ordnade själv den senaste festen den 6 november förra året. Men då var hon nog trött och lade sig ner efter det, säger brorsonen Erik Lindholm i Saltvik Borgboda.

Borghill Lindholm bodde på Tallgården i Sund de sista månaderna. En av de sista frågorna hon engagerade sig i var bevarandet av det rivningshotade Bomarsundstorpet.

- När hon ville få ändring i någonting ringde hon oftast lantrådet direkt, säger Erik Lindholm.

I Åland i dag i eftermiddag berättar han mer om sin faster Borghill Lindholm.

Publicerad: tis 22.07.2014 kl.09:04

Idag får vi ännu en klar och solig dag. Under eftermiddagen kan temperaturen komma upp mot 27 grader. Under natten kommer en del moln in och det blir 18 grader. En svag vind på 3 m/s som vrider från nordostlig till sydostlig och slutligen nordvästlig till kvällen.

Sjövädret för Norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och Bottenhavet:
Nordlig till ostlig vind 2-5 m/s. På dagen vid kusten sjöbris, från på eftermiddagen 3-7 m/s. Till en början lokalt dis, på Ålands hav även dimma.

Publicerad: tis 22.07.2014 kl.09:03

Under dagen visar pollenprognosen måttliga halter av gräs och låga till måttliga halter av gråbopollen.

Publicerad: tis 22.07.2014 kl.07:23

Det blev ett stort räddningspådrag utanför Sottunga camping igår kväll. En man hamnade i vattnet och höll på att drunkna.

Det var vid 21-tiden som sjöräddningscentralen i Åbo larmades och de skickade helikopter från Åbo och patrullbåtar från Kökar och Mariehamn.
En person på stranden simmade ut till mannen som klamrade sig fast på utsidan av sin båt. Den nödställde var vid medvetande men förvirrad. Kökars sjöbevakningspatrull var först på plats och mannens tillstånd berodde på att han var kraftigt berusad. Personen misstänks för roderfylleri.

Publicerad: tis 22.07.2014 kl.06:42

Fyra flaggor har anmälts stulna. En åländsk, en brasiliansk, en svensk och en portugisisk. De var upphängda i närheten av en väg på norra Åland och togs därifrån under förra veckan.