Nyheter

Publicerad: tors 17.04.2014 kl.12:33

Det preliminära bokslutet för 2013 för Finströms kommun visar ett överskott på 300.000 euro.

   -Överskottet borde var betydligt större för att vi ska klara våra investeringar, men det är i alla fall ett nöjaktigt resultat, säger Roger Höglund som är kommunstyrelsens ordförande i Finström.

   I går kväll diskuterade kommunstyrelsen också frågan om en eventuell justering av prissättningen på kommunens bostadstomter.

   -I dag har vi ett enhetspris på sex euro per kvadratmeter för våra tomter, men vi vill kunna anpassa tomtpriserna så att vi får täckning för våra kostnader, säger Roger Höglund.

Publicerad: tors 17.04.2014 kl.12:19

Påskhelgens varma väder väntas få björkarna att blomma och med vinden sprids pollen över stora områden. Halterna kommer att stiga från måttliga till höga under de närmaste dagarna. De dagar då det är torrt och soligt väder kan björkpollen också komma att nå upp till mycket höga halter. Måttliga halter av sälg- och videpollen väntas också liksom låga till måttliga halter av almpollen.

Publicerad: tors 17.04.2014 kl.11:45

En man i Hammarland har av tingsrätten dömts för miljöbrott efter att ha utfört muddrings- och grävningsarbeten i ett samfällt vattenområde utan att ha ansökt om miljögranskning.

   Muddringen utfördes i en båtränna för att få större djup i vattenområdet. Mannen har inte heller följt de regler som gäller för deponering av muddringsmassorna. Straffet blev 20 dagsböter på sammanlagt 820 euro.

Publicerad: tors 17.04.2014 kl.10:59

Ålands Framtids Glenn Koskinen utsattes i morse för hot och skadegörelse utanför sitt hem i Överby i Jomala. Någon hade krossat rutan på hans bil som stod parkerad på gården. I bilen hittade han en lapp med meddelandet ”Du ska sluta sätta käppar i hjulet jävla ÅF-svin”. Glenn Koskinen misstänker att hotet har att göra med hans politiska engagemang mot droger.

   -Folk vet ju vad jag anser om det här med droger. Vi har ett stort problem med droger och det har blivit värre, säger Glenn Koskinen.

   Han sitter som suppleant i styrelsen för Ålands Framtid och är ersättare i kommunfullmäktige i Jomala.

  • Så här berättar Glenn Koskinen om händelsen:
Publicerad: tors 17.04.2014 kl.10:27

Viking Line har förändrat sin ledningsorganisation och utsett Peter Hellgren till vice vd med helhetsansvar för koncernens försäljning och marknadsföring. Hellgren har sedan 2011 varit marknadsdirektör för Viking Lines svenska marknadsområde. Sedan en månad tillbaka är också Andreas Remmer vice vd och därtill ersättare för vd:n Jan Hanses.