Nyheter

Publicerad: tors 2.10.2014 kl.10:57

Resten av dagen mulet men uppehåll, cirka 12 grader och måttlig sydvästlig vind. I natt mulet, cirka 10 grader och svag sydlig till sydostlig vind. Till i morgon väntas mulet, cirka 13 grader och måttlig sydlig vind.

Sjövädret för norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:

Sydvästlig vind 6-10 meter per sekund, i eftermiddag 2-6 meter per sekund. I natt växlande vind. Måttlig till god sikt.

Publicerad: tors 2.10.2014 kl.10:30

Volleyboll: Lagom till seriepremiären i Superettan är det nu definitivt klart att Jacob Nordlund gör comeback i Jomala IK. Senast Nordlund spelade för JIK var 2009, sen flyttade han till Uppsala för studier och spelade med olika lag där. I våras spelade han med Uppsala VBS i Allsvenskan. Nordlund är kantanfallare och är tänkt att ersätta Verneri Vetriö som bytt klubb till Tierp.
Jacob Nordlund sammanstrålar nu med sina bröder Edvard och Tobias som redan finns i laget och dessutom ingår pappa Thomas i truppen som har seriepremiär på söndag klockan 10.00 då Gotland kommer på besök.

Publicerad: tors 2.10.2014 kl.07:11

En man har av tingsrätten dömts för grovt rattfylleri till 30 dagars villkorligt fängelse och 20 dagsböter på sammanlagt 180 euro. Dessutom fick han sitt temporära körförbud förlängt till den sista oktober.

I mars i år körde han bil från Långnäs till Lumparland trots att han var påverkad av alkohol och en rad olika läkemedel som satte ner hans körförmåga. Bilfärden slutade i diket.

Publicerad: tors 2.10.2014 kl.06:41

Det blir ingen alkoholservering på Adlon Pizzeria och Sportsbar i Mariehamn under en vecka i november. Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, har dragit in serveringstillståndet för sju dygn på grund av att en minderårig person serverats alkohol. Den minderåriga har i polisförhör uppgett att denne själv beställt drycker vid bardisken men förnekat att det varit frågan om alkohol. Utgående från förhör med andra personer samt bildmaterial anser ÅMHM ändå att krogen brustit i sin övervakning eftersom en minderårig druckit alkohol. Övervakningen anses också varit otillräcklig eftersom flera i sällskapet blivit uppenbart berusade och flera alkoholdrycker serverats samtidigt.

Företaget säger i sitt bemötande till ÅMHM att man ser allvarligt på det inträffade och att personalen nu kontrollerar åldern på personer som bedöms vara under 30 år.

Publicerad: tors 2.10.2014 kl.06:07

Ålands gymnasium har anhållit om att få starta ett nytt utbildningsprogram inom logistik, alltså en utbildning för lastbils- och bussförare. Landskapsregeringen har gett Ålands gymnasium i uppdrag att närmare utreda behovet innan man ger vidare besked.