Nyheter

Publicerad: tis 5.05.2015 kl.17:38

Vid anbudstiden utgång hade 7 anbud inkommit och byggnadskommittén har beslutat inleda kontraktsförhandlingar med Ålands Bygg, Harrys el och VVS Kylcenter angående om- och till byggnaden av Övernäs skola.

– Mer information ges när kontrakten är klara och undertecknade. Det skriver kommitténs ordförande Krister Norrgrann i ett pressmeddelande. 

 

Publicerad: tis 5.05.2015 kl.16:02

”Intresset har varit jättestort”, säger Benjamin Yuksel (uttala Yxel) som är chef på Model Lab som varit på Åland i helgen för att fotografera modellbilder. Konceptet är nytt på Åland och marknadsförs som gratis men kan i slutänden bli kostsamt.

-Man börjar dagen med att bli sminkad och fotograferad. Dagen avslutas med att man får sitta ner och kolla på sina bilder och då har vi inga säljare som prackar på dem bilder, säger Benjamin Yuksel.

Konceptet marknadsförs som att ålänningar kostnadsfritt kan bli modeller för en dag. Sminkning och fotografering är gratis men bilderna kan vara desto dyrare. Anna Purtsi är fotograf på Åland, och säger att det inte är helt juste att locka med en gratisdag och sedan ta mycket betalt för bilderna.

-Det är trevligt att det kommer något nytt men kunden kanske inte vet vad allt handlar om, säger hon.

Benjamin Yuksel på Model Lab säger att de upplyser sina kunder om spelreglerna och att de inte har något köptvång.

Publicerad: tis 5.05.2015 kl.15:24

Bert Häggblom får gärna återvända i aktivt partiarbete, men vi har också andra som Leif Borg, Sussie Fagerström och Erica Scott som skulle vara lämpliga som ny ordförande. Det säger Obunden samlings vice ordförande Runa-Lisa Jansson efter att det nu blivit känt att partiordföranden Henrietta Hellström stiger av fem månader innan lagtingsvalet. Själv ställer inte Runa-Lisa Jansson upp i ordförandevalet. Valberedare inför partiets vårstämma nästa vecka är Pär Scott som bara hunnit sondera terrängen ett par dagar. Men han tror ordförandefrågan löser sig.

- Absolut, jag har redan ett namn klart. Det viktiga nu är ändå att få igång rekryteringen av kandidater till valet i höst, säger Pär Scott.

Partiets vårstämma hålls på torsdag nästa vecka.

Publicerad: tis 5.05.2015 kl.15:22

 

Vattenläckan som uppstod när en huvudvattenledning blev avgrävd i Vandö, Finström är nu lagad och alla abbonenter har fått tillbaka vattnet.

Vandö, Tjudö och Västanträsk och delvis Geta blev utan vatten under några timmars tid på grund av den avgrävda ledningen.  Ålands vatten har nu reparerat den trasiga vattenledningen.

Publicerad: tis 5.05.2015 kl.13:40

Ingenjör Ulf Hagström har utsetts till direktör med ansvar för den tekniska sektorn inom Viking Line. Han kommer också att ingå i koncernens ledningsgrupp. Ulf Hagström som är 45 år kommer närmast från en tjänst som VD för företaget HP Kyla & Värme AB. Hagström har tidigare under många år arbetat inom Viking Line,  bland annat som teknisk inspektör och teknisk chef ombord på fartyg. Hagström tillträder sin tjänst den 1 september 2015 och efterträder Tony Öhman som går i pension senare i år.

Tjänsten söktes av 19 personer.