Nyheter

Publicerad: mån 2.03.2015 kl.14:39
Nya hotell Pommern öppnade dörrarna i dag. Foto: Albin Dahlin.
Nya hotell Pommern öppnade dörrarna i dag. Foto: Albin Dahlin.

I dag slog nyrenoverade och utbyggda hotell Pommern i Mariehamn upp dörrarna för gäster och besökare. Hotellet som ägs av Ålandhotels rymmer 95 rum, och det är drygt 40 fler än i det gamla hotellet. I den nya byggnaden finns också en restaurang för 140 personer och en vinbar. Vd:n för Ålands hotels, Roni Huttunen, säger att det har efterfrågats en högre standard på hotellrum i Mariehamn under en längre tid.
   - Nu kan vi erbjuda den komfort våra gäster efterfrågar, säger Roni Huttunen.
Landskapsregeringen har bidragit med drygt 800.000 euro i investeringsstöd för hotell Pommerns om- och tillbyggnad.

Publicerad: mån 2.03.2015 kl.14:04

Tidsplanen för ett förbud för kryssningsfartyg att släppa ut avloppsvatten i Östersjön har spruckit. Det rapporterar nu svenska medier. Planen var att utsläppen skulle förbjudas från 2016 respektive 2018. Nu tyder det på att det istället blir år 2019 och 2021, beroende på fartygens ålder.

-Ryssland är enda landet i Östersjöregionen som inte gett sitt medgivande till att vi kan skicka in ett gemensamt klartecken till IMO, säger Anna Petersson från Helcom till Svenska Dagbladet.

I ett brev till miljöministeriet i januari skrev landskapsregeringen att det är helt oacceptabelt att de stora passagerarfartygen släpper ut avloppsvatten och att tidsgränsen 2018 borde vara tillräcklig för samtliga länder kring Östersjön ska kunna genomföra åtgärder.

Publicerad: mån 2.03.2015 kl.13:49

Räddningsverkets personal ryckte ut till Folkhälsans allaktivitetshus vid 13-tiden i dag efter att brandalarmet utlösts där. Orsaken var att en kastrull kokat torr i en lägenhet, så den enda åtgärden som behövde vidtas var att röken vädrades ut.

Publicerad: mån 2.03.2015 kl.13:35
S-Bankens IIkka Kuosa och Consilias vd Janne Engblom skakar hand.
S-Bankens IIkka Kuosa och Consilias vd Janne Engblom skakar hand.

S-Banken köper åländska företaget Consilias system för elektroniska banktjänster för företag. Det berättas i ett pressmeddelande.

Lösningen ger företagen en internetbanklösning som hanterar företagens informations- och transaktionsprocesser. I systemet ingår även möjlighet för företagen att skapa och sända e-fakturor.

-Affären med S-Banken ökar vårt åtagande inom en bransch där IT är mycket affärskritiskt, vilket borgar för att vi lyckats i vårt mål att leverera IT-tjänster och drift till kunder som ställer högsta tänkbara krav på tillgänglighet och säkerhet, säger Consilias vd Janne Engblom.

Publicerad: mån 2.03.2015 kl.11:54

Chipsters Food Ab har köpt Fiskkojan - Jiggens Fisk av Jonas Grönlund. Grönlund fortsätter i bolaget och ansvarar även i framtiden för Fiskkojans verksamhet i Korrvik. Samtliga anställda fortsätter som Chipsters Foods personal.

Chipsters vd Timo Vetriö, är nöjd med köpet av Fiskkojan.

- Tillsammans med Jonas vill vi fortsätta att vidareutveckla och förstärka verksamheten och ytterligare förbättra servicen för våra åländska kunder, säger han i ett pressmeddelande.