Nyheter

Publicerad: mån 30.11.2015 kl.08:14

Hammarlands Ungdomsförening har anställt en ny ungdomsledare. Det är Lina Nordqvist som tar över efter Nora Fredriksson. Ungdomsledaren anställs på 30 procents deltid.

Lina Nordqvist är uppvuxen i Hammarland och kommer bland annat att besöka skolorna för att försöka locka nya ungdomar till aktiviteterna på Hammarbo.

Reporter: Bengt Hannus
bengt.hannus@radiotv.ax

Publicerad: mån 30.11.2015 kl.06:46

Det blir nya postombud i Lemland och Sund efter årsskiftet. Från och med den 5 januari kan postärenden i Lemland skötas hos Kea-Market på Norrbyvägen. I Sund blir det Dreamteam Ab, Baka, i Kastelholm som sköter postärendena från och med den 7 januari.

Reporter Bengt Hannus
bengt.hannus@radiotv.ax

Publicerad: mån 30.11.2015 kl.06:31

I dag blir det mulet och regnigt, 6 grader och frisk västlig vind. Från i kväll halvklart och uppehåll, 3 grader och måttlig västlig vind. I morgon halvklart, 5 grader och måttlig till frisk vind omkring väst.

Sjövädret för norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:

Sydlig till sydostlig vind 7-12 meter per sekund, på norra Östersjön upp till 19 meter per sekund. På dagen till väst eller nordväst vridande vind, i eftermiddag 13-19 meter per sekund. I kväll avtar vinden, i natt 9-14 meter per sekund. Tidvis regn, måttlig till god sikt.

Publicerad: mån 30.11.2015 kl.06:24

Polisen grep i går på dagen en man i 30-årsålder misstänkt för minst tre inbrott natten mellan lördag och söndag. Mannen är också misstänkt för liknande händelser som skett under den senaste veckan. Stölderna har främst varit riktade mot företag i Mariehamn.

Under utredningen framkom att mannen haft med sig en kumpan som greps i går kväll i sin bostad i Mariehamn. Vid en husrannsakan i bostaden påträffades en del egendom som tillgripits vid stölderna. Bägge männen är också misstänkta för straffbart bruk av narkotika.

Natten till lördag greps också en man misstänkt för att ha misshandlat en kvinna i en lägenhet i Mariehamn. Samma man misstänks också för andra brott som utreds av polisen.

Reporter: Bengt Hannus
bengt.hannus@radiotv.ax

Publicerad: mån 30.11.2015 kl.06:01

Blåsten och regnet hindrade inte att 40-årsjubilerande lillajulmarknaden vid Jan Karlsgården i Sund blev välbesökt. För många är det en tradition att inleda julsäsongen med ett besök på där. Ett hundratal försäljare bjöd ut julsaker, mat och bakverk bland annat. 

Reporter: Jan Jacobson
jan.jacobson@radiotv.ax

 

  • Jan Jacobson träffade Pirjo och Sari Venho samt Josefin Blomqvist och Sara Sjögren på lillajulmarknaden.