Nyheter

Publicerad: tors 5.03.2015 kl.09:23

En bil körde av vägen och voltade i Finström, Bartsgårda, vid halvåttatiden i morse. Föraren, som var ensam i bilen, var vid medvetande efter olyckan men fördes till sjukhuset för kontroll. Enligt brandmästare Yngve Landström var det väldigt halt på vägen vid olyckstillfället.

Publicerad: tors 5.03.2015 kl.09:01

Meddelande om avbrott i radiosändningarna. Mellan klockan 11 och 11.30 blir det ett kort avbrott i våra radiosändningar. Avbrottet beräknas bli 10-15 sekunder och beror på omkopplingsarbeten i sändarstationen i Smedsböle.

Publicerad: tors 5.03.2015 kl.07:05

Den 10 april ger Posten Åland ut två nya frimärken. Det ena föreställer konstnären Carl Larssons mest kontroversiella och kända verk, målningen Midvinterblot, vars parallellverk finns i Anders Wiklöfs ägo.

Det andra frimärket är fotograferat av naturfotografen Andy Horner och det föreställer ängsblomman stor blåklocka.

Klicka för att se större bilder
  • Naturfotograf Andy Horners blåklocka pryder frimärke.
  • Midvinterblot blir åländskt frimärke.
Publicerad: tors 5.03.2015 kl.07:03

Den 1 maj öppnar restaurangen Gastro i Kristinestad. Bakom restaurangen står åländske krögaren Michael Björklund och Ronny Wahlroos från Vasa.

– Wahlroos kommer att driva restaurangen och jag finns mest i bakgrunden när det gäller att ta fram menyer och komponera rätter, säger Björklund till Vasabladet.

Michael Björklund kommer även att stå i köket när restaurangen ordnar särskilda jippon, och så ska han leda olika matlagningskurser och -kvällar. 

Publicerad: tors 5.03.2015 kl.06:32

I dag blir det klart och soligt, 4 grader och svag västlig vind. I kväll och i natt mulet men uppehåll, 2 grader och måttlig sydvästlig vind. I morgon mulet och regn, 3 grader och måttlig vind omkring västlig.

Sjövädret för norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:

Västlig till nordvästlig vind 2-7 meter per sekund. I kväll vrider vinden till sydväst, i natt 7-12 meter per sekund. Mest god sikt.