Nyheter

Publicerad: sön 29.03.2015 kl.11:48

Anmälan om en trafikolycka i Finström Pålsböle, kom in natten mot söndag till polisen. Uppgifter fanns om att föraren också varit alkoholpåverkad. När polis och räddningsenhet anländer till platsen, påträffas varken fordonet eller föraren.

Senare så fick polisen tag i både fordon och tillhörande förare och utandningsprov visade 2,7 promille. Föraren misstänks nu för grovt rattfylleri och polisen fortsätter utredning i ärendet.

 

Publicerad: sön 29.03.2015 kl.10:44

Polisen fick i Fredagskväll flera samtal från oroliga föräldrar, då deras barn som var påväg hem från ett disco i Baltichallen upplevt en man som hotfull, då han visat sig för dem vid ett flertal tillfällen under deras väg hem. Enligt uppgifter till Ålands Radio ska mannen har varit klädd i en tjock halare, rånarluva och ett tillhygge men ska inte ha yttrat några ord. Barnen blev ändå rejält uppskrämda. Polisen satte resurser till att efterspana området där mannen vistats i, och nu har en brottsanmälan gällande olaga hot upprättats, polisen fortsätter utreda ärendet.

Publicerad: fre 27.03.2015 kl.16:57

I kväll och i natt regn, cirka 4 grader och måttlig sydlig vind som under natten vrider mot nordväst. I morgon mest klart, 5 grader och svag till måttlig nordvästlig vind.

I morgon kväll vrider vinden till syd och till söndag väntas mulet och lätt regn.

Sjövädret för norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:

I kväll vind omkring syd 6-11 meter per sekund. Från i natt västlig till nordvästlig vind 3-6 meter per sekund. I morgon eftermiddag sydlig vind. Tidvis regn och från i kväll också dis eller dimma.

Publicerad: fre 27.03.2015 kl.16:25

Fennogens Investments, som kontrolleras av den finländska finansfamiljen Ehrnrooth, har förvärvat en stor aktiepost i Ålandsbanken. Köpet gäller 515.699 a-aktier och Fennogens kontrollerar efter den här affären 7,5 procent av rösterna i ÅAB.

Fennogens Investments ägs av bröderna Carl-Gustaf Ehrnrooth, Henrik Ehrnrooth och Georg Ehrnrooth. Vilka som sålt aktierna är inte känt i det här läget.

Publicerad: fre 27.03.2015 kl.16:02

Det är många och tuffa villkor för Nordic Jet Line när man den 3 juni tar över trafiken mellan Åva i Brändö och Osnäs på fastlandssidan med landskapsfärjan Viggen. I går undertecknades avtalet mellan bolaget och landskapsregeringen, liksom ett liknande avtal för trafiken mellan Hummelvik i Vårdö och Torsholma i Brändö som tas över av bolaget den 19 augusti med landskapsfärjorna Alfågeln och Knipan. 75.900 euro per månad får Nordic Jet Lines finländska dotterbolag när man tar över trafiken i juni. Och det gäller fyra år framåt där landskapsregeringen dessutom har option att ensidigt förlänga avtalet med ett år till samma ersättning. Bolaget skall stå för personalkostnaderna och löpande underhåll, medan landskapsregeringen står för dockningar med klassning av fartyget och större underhåll av motorerna, samt bränslekostnaderna.

  • Ulf Weman har läst avtalet för trafiken med Viggen.