Nyheter

Publicerad: ons 24.08.2016 kl.11:20

Den som köpt det omdebatterade parkeringskortet för Skördefesten beviljas rabatt på skärgårdsfärjorna. Minister Mika Nordberg har godkänt Skördefestens Vänners anhållan om 50 procents rabatt på ms Skarven den 17 september för dem som löst parkeringskortet. Anhållan motiveras med att Föglö för första gången deltar i Skördefesten.

Enligt beslutet gäller rabatten även övriga skärgårdsfärjor eftersom också Kökar och Jurmo, Brändö deltar i Skördefesten.

Reporter: Bengt Hannus
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: ons 24.08.2016 kl.11:11

Vårdöbutiken drivs nu i ny regi. Tidigare köpmän lämnade, efter 30 år, över till Solvita Lundell och Ieva Alexejeva som i morse öppnade sin butik för tredje dagen.

-Det känns bra, men är mycket jobb, säger föreståndare Solvita Lundell. Hon är tacksam för att tidigare butiksföreståndare ännu är kvar och lär dem jobbet och för att vårdöborna stöder butiken.

Visioner för framtiden finns också men dem vill de nya köpmännen inte avslöja.

-Det får bli hemligt tillsvidare, framförallt måste vi landa och lära oss alla rutiner, säger Solvita Lundell.

Reporter: Kjell Brändström
redaktionen@radiotv.ax

  • Solvita Lundell intervjuas av Kjell Brändström.
Publicerad: ons 24.08.2016 kl.07:11

Trafikmeddelande: På grund av arbete med vägtrummor kommer den så kallade Jomalarakan, på gamla Godbyvägen, att vara avstängd för genomfartstrafik i morgon, torsdag, från klockan 9. Arbetet beräknas vara klart cirka klockan 18 i morgon.

Publicerad: ons 24.08.2016 kl.07:04

Jomala avbryter upphandlingen av färdtjänst. I maj beslöt kommunstyrelsen att begära in anbud eftersom kostnaderna för färdtjänsten är cirka 80.000 euro per år vilket gör att upphandling krävs enligt kommunens egna direktiv. Nu har Finlands taxiförbund meddelat att upphandlingen inte kan genomföras i nuvarande form eftersom alla taxametrar inte kan ställas med olika taxor vad gäller körd kilometer. Det innebär ett så väsentligt fel i anbudshandlingarna att det motiverar ett avbrytande påpekar taxiförbundet. Kommunstyrelsen har beslutat avbryta upphandlingen.

Reporter: Bengt Hannus
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: ons 24.08.2016 kl.06:23

I dag blir det klart väder, 19 grader och svag nordvästlig vind. Från i kväll halvklart, i natt 14 grader och måttlig sydlig vind. I morgon först mulet och lätt regn, mitt på dagen halvklart uppehållsväder och på kvällen igen regn.

Sjövädret för norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:

Vind omkring nordväst 4-8 meter per sekund. I eftermiddag avtagande vind, i kväll växlande vind 2-5 meter per sekund. I natt tilltagande sydlig vind 6-9 meter per sekund. Mest god sikt.