Nyheter

Publicerad: mån 3.08.2015 kl.13:22

M/S Skiftet på Södra linjen, mellan Långnäs och Kökar, är ännu ur trafik. Reparationer pågår meddelar Ålandstrafiken. Under tiden ersätter m/s Grisslan m/s Skiftet enligt ordinarie turlista.

Publicerad: mån 3.08.2015 kl.12:29

Ålandsministern och kommunikationsministern i Finlands regering Anne Berner besöker Åland på tisdag. Berner ska bland annat träffa representanter för rederinäringen och samtala med åländska politiker. Med på resan kommer också statssekreterare Jari Partanen och lagstiftningsråd Janina Groop-Bondestam.

Publicerad: mån 3.08.2015 kl.11:44

En 24-årig kvinna har av tingsrätten dömts för betalningsmedelsbedrägeri.

Det var förra hösten som kvinnan stal ett bankkort ur en parkerad bil, hon gjorde sedan två uttag på 400 euro styck med kortet. Kvinnan erkänner brottet och straffet blir 30 dagsböter på totalt 180 euro.

Publicerad: mån 3.08.2015 kl.11:43

Ägaren till den hund som hittades drunknad i Saltviks skärgård i förra veckan bor i Sverige. Det framkom vid en undersökning som gjordes av en veterinär från Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, att hunden var ID-märkt med chip.

Det är än så länge oklart om ägaren har någon koppling till Åland, denne ska kontaktas och sedan förhöras av polisen.

Inga andra skador hittades vid undersökningen och man kunde inte fastslå hur länge hunden hade varit i vattnet innan den upptäcktes.

Publicerad: mån 3.08.2015 kl.11:33

- Vårt beslut har inte kommit till för att skada ÅCA, utan det handlar om våra egna möjligheter till ett drägligt resultat. Så skriver de nio mjölkproducenter som lämnar ÅCA för Arla i en insändare som de skickat till lokaltidningarna nu idag.
Representanterna för de nio gårdarna skriver att det varken varit ett enkelt eller lättvindigt beslut att överge ÅCA för Arla Finland.
- Vi representerar alla olika gårdar med olika förutsättningar och för en del har beslutet varit svårare än för andra.
Mer om det här hör ni i våra senare nyhetssändningar i dag.