Nyheter

Publicerad: tors 28.07.2016 kl.14:40

Allt fler kritiska röster höjs mot polisens utredning av en skottlossning mot en lägenhet i Västernäs. Polisen kritiseras bland annat för att inte ha tagit med sig de skottrester som fanns kvar i lägenheten eller pratat med några av grannarna till den drabbade mannen. Polismästare Maria Hoikkala befinner sig på semester och avböjer att kommentera utan hänvisar istället till ett pressmeddelande som skall komma under eftermiddagen.

Reporter: Otto Johansson
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: tors 28.07.2016 kl.13:11

Elektronikaffären Multitronic på Torggatan i Mariehamn har haft inbrott under natten till idag, det skriver butiken på deras Facebooksida. Butiken är stängd idag och har en lapp på dörren som meddelar att de haft inbrott. Man uppmanar de som eventuellt har sett något vid Nordeas huvudentré mellan klockan 04.30-06.00 torsdag morgon att höra av sig.

Reporter: Erika Pettersson
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: tors 28.07.2016 kl.11:44
Kvinnan cyklade österut längs Lemlandsvägen när hon utsattes för våldtäktsförsök. Cykeln på bilden har inte med händelsen att göra. Foto: Malin Lundberg.
Kvinnan cyklade österut längs Lemlandsvägen när hon utsattes för våldtäktsförsök. Cykeln på bilden har inte med händelsen att göra. Foto: Malin Lundberg.

En kille i 15-18-årsåldern försökte tvinga till sig sex av en kvinna som på cykel var på väg österut längs Lemlandsvägen i måndags natt. Det berättar polisen i ett pressmeddelande. Händelsen ska ha skett mellan halv två och två på natten.
I pressmeddelandet skriver polisen att killen, som körde moped, stannade och pratade med kvinnan vid vägkorsningen till Vesterkalmare. Han hade frågat efter en cigarett och också sagt han ville ha samlag med kvinnan. Kvinnan hade gett killen en cigarett och efter en kort stund cyklat vidare. Killen hade då följt efter och under färden tagit kvinnan på intima ställen och även slitit i hennes kläder. Vid Solbergsrondellen stannade kvinnan och ringde polisen, och då fortsatte killen mot Lemlandshållet på sin moped.
Polisen efterlyser iakttagelser som gjorts från midnatt till fyra-fem på morgonen längs området från korsningen Lemlandsvägen-Vesterkalmare och vidare längs vägen ut mot Lemland. Man söker en lång och smal kille, 15-18 år vars moped lät som en så kallad crossmoped.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: tors 28.07.2016 kl.11:22

I eftermiddag väntas mulet och eventuellt lätt regn, runt 20 grader och måttlig vind från syd. I kväll och i natt klart till halvklart, 17 grader och svag sydlig till sydvästlig vind. I morgon klart och soligt, 23 grader och måttlig sydlig vind.

Sjövädret för Norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:

Sydlig till sydvästlig vind, 6-10 meter per sekund. I eftermiddag söderifrån regnskurar, annars god sikt.

Publicerad: tors 28.07.2016 kl.11:19

Störningar i Ålcoms nät har inneburit att abonnenter varit utan täckning under veckan. Nu ska problemen vara åtgärdade berättar Ålcoms vd Daniel Dahlén. Dahlén säger att det var ett problem med företagets hårdvara men att det sedan klockan 16.00 i går onsdag skall fungera som vanligt igen.

Reporter: Otto Johansson
redaktionen@radiotv.ax