Nyheter

Publicerad: ons 24.12.2014 kl.14:06
Christian Beijar utlyste julfrid och Mariehamnskvartetten sjöng julsånger. Foto: Alfons Röblom.
Christian Beijar utlyste julfrid och Mariehamnskvartetten sjöng julsånger. Foto: Alfons Röblom.

Vid 13.15-tiden på julaftonen utlystes julfrid från torgscenen i Mariehamn. Ett hundratal personer hade sökt sig till torget för att lyssna på Mariehamnskvartettens traditionella uppträdande med julsånger, under ledning av Tom Björkman. Därefter tog Mariehamns stadsfullmäktiges ordförande Christian Beijar (S) vid och utlyste julfriden. Före det delade staden ut stipendier till Mariehamnsungdomar som studerat flitigt under året. 

  • Christian Beijar utlyser julfriden.
Publicerad: tis 23.12.2014 kl.16:20

En god och fridfull jul önskar alla på Ålands Radio och TV. På julafton klockan 12:55 sänder vi direkt då julfriden utlyses på torget i Mariehamn. Under helgen sänds många fina konserter och intressanta program i repris. Ålandsnytt kan ni höra igen måndagen den 29 december klockan 6.55.

Publicerad: tis 23.12.2014 kl.15:24

I kväll mulet men uppehåll, omkring 0 grader och svag västlig vind. I natt halvklart, 1 minusgrad och svag sydvästlig vind. I morgon bitti mulet och lätt snöfall men på dagen uppehåll, cirka 1 plusgrad och måttlig nordvästlig vind. I morgon kväll igen möjligen lätt snöfall.

Sjövädret:

På norra Östersjön och Ålands hav vind omkring väst 3-7 meter per sekund. På Skärgårdshavet och södra Bottenhavet sydostlig vind 5-10 meter per sekund.

I morgon eftermiddag vrider vinden till nordväst och ökar till 9-13 meter per sekund. Lokalt snöfall kan förekomma.

Publicerad: tis 23.12.2014 kl.14:18
Petri Carlsson. Foto: Ulf Weman.
Petri Carlsson. Foto: Ulf Weman.

Stadsstyrelsens ordförande Petri Carlsson utesluter inte ett överklagande av Ålands förvaltningsdomstols dom om Magazintomten. Det var den 19 december som Ålands förvaltningsdomstol kom med domen som upphävde stadsplanen för tomten i Mariehamns centrum. Från det datumet har staden och Eriksson Capital 30 dagar på sig för att besluta sig för om man ska överklaga domen till högsta förvaltningsdomstolen. Petri Carlsson utesluter alltså inte att så kan bli fallet och menar att pudelns kärna i domen är att det går att upphäva k-märkningen av det så kallade telegrafhuset.

  • Petri Carlsson intervjuas av Totte Vesterlund.
Publicerad: tis 23.12.2014 kl.13:46

50 dagsböter och fyra månaders körförbud! Det blev tingsrättens dom mot en 20-åring som i oktober körde alltför fort med en personbil. På Hammarlandsvägen i Näfsby höll mannen 125 kilometer i timmen i ett korsningsområde där hastighetsbegränsningen var 70.

Tingsrättens dom blev 50 dagsböter på totalt 300 euro för grovt äventyrande av trafiksäkerheten samt körförbud till den första februari näst år.