Nyheter

Publicerad: tors 26.03.2015 kl.17:45

Ett stiftande av en åländsk kollektivtrafiklag är en prioriterad åtgärd. Det fastslår den styrgrupp som gjort en utredning om kollektivtrafiken på Åland. Gruppen vill också att en myndighet för kollektivtrafik inrättas vid landskapsregeringen och att trafiken bearbetas då det gäller nya linjer och servicenivåer. Arbetsgivare föreslås ge sina anställda biljetter till kollektivtrafik som personalförmån och arbetsgivarna borde enligt gruppen vara med flexibla och så att arbetstiderna skulle kunna anpassas till busstidtabeller. Hör mer om det här i våra nyheter imorgon bitti.

 

Publicerad: tors 26.03.2015 kl.15:50

Stadens bostadsbolag Marstad har inte haft några tomma lägenheter alls under 2014, förutom lägenheter som varit under renovering. Det skriver styrelsen i bolagets årsöversikt. Den genomsnittliga kötiden till Marstads lägenheter har varit fem månader.
Bolagets omsättning steg under fjolåret med 10,6 procent till 4,1 miljoner euro. Rörelseresultatet uppgick till drygt 1 miljon euro och bolagets vinst blev drygt 390.000, en ökning från drygt 330.000 euro år 2013. Styrelsen föreslår att ingen dividend delas ut. 

Publicerad: tors 26.03.2015 kl.15:36

I kväll och i natt mulet och uppehåll, cirka 3 grader och frisk sydostlig vind. I morgon mulet och lätt regn, cirka 4 grader och måttlig sydostlig vind.

Sjövädret för norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:

Ostlig till sydostlig vind 13-17 meter per sekund. I morgon förmiddag avtagande vind. God sikt men från i natt lokalt regn.

Publicerad: tors 26.03.2015 kl.14:47

Det råder delade meningar inom stadsfullmäktige till att slopa förbudet mot boxning inom stadens anläggningar. Liberalerna och socialdemokraterna säger via sina gruppledare att partierna tycker att förbudet ska finnas kvar. Moderaterna, centern och Ålands framtid har inte diskuterat frågan ännu, men är inte främmande för att tillåta boxning.

- Jag tycker det är en bra idé, den proffsboxning som normalt sett förknippas med Norden brukar vara rätt välskött, säger centerns Jörgen Pettersson.
Enligt Ålands Idrotts stadgar räknas boxning som en fullt acceptabel idrott och dom har möjlighet att ge verksamhetsstöd till en boxningsklubb. Däremot har dom inte diskuterat om det är skillnad på boxning och proffsboxning. 

  • Igge Holmberg, Jörgen Pettersson, Axel Jonsson och Jani Westerlund intervjuas av Owe Sjöblom.
Publicerad: tors 26.03.2015 kl.14:45

Den lediganslagna tjänsten som rektor för Kyrkby högstadieskola och träningsundervisningen har lockat fyra sökande från Sverige och tre från Åland. Skoldirektör Per-Olof Friberg har ännu inte hunnit gå igenom ansökningarna och kan därför inte svara på om alla är formellt behöriga för en rektorstjänst. Kraven är förutom högre högskoleexamen och lärarbehörighet också examen i utbildningsförvaltning.

Den som väljs efterträder Gerts Friman som ska gå i pension.