Nyheter

Publicerad: fre 27.02.2015 kl.09:28

Viking Line söker en ny direktör för fartygsdrift och nybyggnad eftersom nuvarande direktören Tony Öhman går i pension i höst. Rederiet efterlyser en direktör som ska ingå i koncernledningen och ansvara för teknisk- och nautisk drift, reparationer och underhåll, säkerhet och fartygsskydd, trafik och terminalverksamhet samt fartygsnybyggnad.
   - Det är samma ansvarsområden som jag har i dag, ett ganska brett område, säger Tony Öhman.
I annonsen poängterar Viking Line att erfarenhet av nybyggnad är meriterande, men enligt Öhman ska man inte tolka det som att något nytt fartygsbygge är på gång precis just nu.
   - På marinavdelningen har vi alltid förstudier på gång, men inget hett just nu, säger han.

Publicerad: fre 27.02.2015 kl.07:04
Talman Britt Lundberg och hennes make ska äta middag med Sveriges kung och Finlands president.
Talman Britt Lundberg och hennes make ska äta middag med Sveriges kung och Finlands president.

Talman Britt Lundberg och hennes make Ralf Lundberg deltar på inbjudan av kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia i middagen som kungen och drottningen håller för president Niinistö och hans fru Jenni Haukio. Det här sker i samband med kungaparets statsbesök i Finland den 3-5 mars 2015. Middagen hålls den 4 mars på Ständerhuset i Helsingfors.

 

Publicerad: fre 27.02.2015 kl.07:02

En man i 30-årsåldern dömdes igår till böter för misshandel och olaga hot.

Mannen döms för tre olika fall som alla inträffade mellan 2012 och 2013, då han vid ena tillfället var berusad och aggressiv och hotade två personer med kniv efter att ett bråk uppstod.

Knappt ett halvår senare hamnade 30-åringen i ett krogslagsmål med en annan man och rev honom i ansiktet och slog även ut tänder på mannen.

Nu döms 30-åringen till 50 dagsböter på totalt 2.000 euro.

Publicerad: fre 27.02.2015 kl.06:34

Hela dagen i dag väntas halvklart till mulet väder, 2-3 grader och måttlig sydlig vind. Även i kväll och i natt blir det halvklart till mulet väder, kring 2 grader och måttlig vind omkring syd.

Sjövädret för Norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet: Vind omkring syd, 7-12 meter per sekund. I natt vrider vinden mot sydväst och avtar något. Lokalt dis och dimma.

 

Publicerad: fre 27.02.2015 kl.05:58

All åländsk tv i samma kanal, det får tv-tittarna från och med måndag. Åland24 och Ålands Radio & Tv ska då åter börja sända tillsammans i Ålandskanalen, enligt varannantimmeskonceptet.

- Programmen blir klart avskilda från varandra för att man absolut ska kunna se vilket som är public servicebolaget Ålands Radio & Tv:s program och vilket är det reklamfinansierade Åland24:s program, säger Pia Rothberg-Olofsson, vd för Ålands Radio & Tv.

  • Pia Rothberg-Olofsson och Jonas Bladh intervjuas av Liv Örneryd.