Nyheter

Publicerad: fre 31.10.2014 kl.07:02

Två bilister fick böter för äventyrande av trafiksäkerheten när de körde för fort på Hammarlandsvägen i Jomala i går kväll. Den ena körde 119 kilometer i timmen och den andra 114 på vägen där hastighetsbegränsningen är 90.

I en trafikkontroll på Västra Ytternäsvägen i Mariehamn fick tre förare anmärkningar för att de inte hade körkort med sig och sex för dålig belysning.

Publicerad: fre 31.10.2014 kl.06:31

En bilstöld i Sund anmäldes till polisen i går eftermiddag. Bilen stals från en gård på Svensbölevägen där den stått från tidig morgon till 16-tiden när ägaren upptäckte att bilen var borta. Bilen, en grå Mazda 626, hittades på kvällen i Västernäs i Mariehamn.

Bilstölden är den andra i Sund på kort tid. Den förra bilen påträffades i Sund Prästö några dagar efter att den stulits.

Publicerad: fre 31.10.2014 kl.06:21

I dag klart, cirka 7 grader och måttlig nordvästlig vind. I kväll halvklart och svag nordlig vind, i natt sjunker temperaturen till cirka 2 grader. I morgon mulet och på eftermiddagen regn, cirka 6 grader och måttlig sydlig vind.

Sjövädret för norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:

Västlig till nordvästlig vind 4-8 meter per sekund. I kväll avtar vinden, i natt växlande 1-5 meter per sekund. God sikt.

Publicerad: fre 31.10.2014 kl.05:57

Stadsstyrelsen har nu funderat klart om bolagiseringen av hamnen och skickar ärendet vidare till fullmäktige som ska ta beslutet. Styrelsen föreslår att staden överlåter hela hamnens verksamhet, inklusive småbåtshamnarna, och egendom till ett värde som uppgår till cirka 33 miljoner euro till det nya bolaget. I egendomen ingår bland annat byggnader med anknytning till hamnen. Dessutom ska nödvändiga markområden ställas till bolagets förfogande genom arrendeavtal. Ansvaret för fyrmastade barken Pommern föreslås däremot stanna hos staden.

Stadsfullmäktige behandlar hamnbolagiseringen på onsdag nästa vecka. 

Publicerad: fre 31.10.2014 kl.05:53

-Jag tycker inte alls om planerna för Rönnbergs torg, det borde inte bebyggas! Så sade Rolf Johansson, boende på Strandgatan, efter samrådsmötet som hölls igår kväll.
Under mötet handlade mycket av frågorna om hur många parkeringsplatser det blir på Servicegatan och hur dom ska placeras. Tanken är att ersätta en del av de nuvarande parkeringsplatser längs med Östra utfarten som försvinner med platser på Servicegatan.
En annan fråga som kom upp är hur lämpligt det är att bygga på en gammal soptipp. Några direkta svar kom inte på mötet men de antecknades och tas vidare till stadsutvecklingsnämnden som har hand om ärendet.

Sista dag för att lämna in synpunkter på planeringen av Rönnbergs torg är den 14 november.

  • Rolf Johansson och Donny Isaksson intervjuas av Owe Sjöblom.