Nyheter

Publicerad: fre 27.03.2015 kl.06:45

Kommunstyrelsen i Eckerö beslöt i går kväll att föreslå för kommunfullmäktige att säga upp kommundirektören Rasmus Basilier med omedelbar verkan. Fyra ledamöter var för att avsluta anställningsförhållandet, bara kommunstyrelsens viceordförande John Hilander röstade mot och reserverade sig mot beslutet.
Som Ålands radio tidigare berättat anser styrelsen att Rasmus Basilier brister i sitt ledarskap och sin kommunikationsförmåga. Man behandlade ärendet redan i måndags, hörde Basilier i onsdags och beslöt alltså i går att föreslå för fullmäktige att säga upp Basilier omedelbart.
- Kommunfullmäktige tar ställning till förslaget på tisdag, säger styrelsens ordförande Rune Söderlund till Ålands radio.

Publicerad: fre 27.03.2015 kl.06:24
Eldkvarn kommer till Rockoff. Foto: Pressbild.
Eldkvarn kommer till Rockoff. Foto: Pressbild.

Den svenska gruppen Eldkvarn, som bildades redan 1971, uppträder på Åland i sommar. Liksom många andra artister har gruppen nått en ny publik via tv-programmet ”Så mycket bättre”. Eldkvarns sångare, Plura Jonsson, är också aktuell i sitt eget matlagningsprogram ”Pluras kök”.

Eldkvarn spelar på Rockoff den 18 juli.

Publicerad: fre 27.03.2015 kl.06:19

I dag väntas låga halter av alpollen, hasselpollen och pollen från sälj och vide.

Publicerad: fre 27.03.2015 kl.06:17

I dag får vi mulet väder och tidvis regn, runt 4 grader och frisk vind från sydöst. I kväll avtar vinden och vrider mot först syd, sedan sydväst.

Sjövädret för Norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:

Ostlig till sydostlig vind 11-15 meter per sekund, på den östra delen av norra Östersjön till en början upp till 17 meter per sekund. I eftermiddag avtar vinden västerifrån och så småningom vrider den till syd, i kväll 6-10 meter per sekund. I natt västlig till sydvästlig vind 3-6 meter per sekund. Från sydväst tidvis regn, senare också dis eller dimma.

Publicerad: fre 27.03.2015 kl.05:57
Jeanette Heidenberg jobbar med att utveckla nya affärsområden inom Ericsson Finland. Foto: Tomas Tornefjell.
Jeanette Heidenberg jobbar med att utveckla nya affärsområden inom Ericsson Finland. Foto: Tomas Tornefjell.

- Att bara ta med vissa utvalda medarbetare och sätta upp strikta regler för hur företagets innovationsarbete ska skötas är helt fel. Det säger Jeanette Heidenberg som är filsofie doktor i programvaruproduktion.
Jeanette Heidenberg jobbar med att utveckla nya affärsområden inom Ericsson Finland och där poängterar man vikten av att släppa fram alla idéer.
- Vi har bland annat fredagsmöten där vi fikar och kastar fram idéer och 24-timmars sessioner där vi kombinerar bastu, pizza och innovationsarbete. Det säger Jeanette Heidenberg som var en av talarna under seminariet Du sköna nya Digitala värld som arrangerades av Högskolan på Åland i början av mars.

  • Jeanette Heidenberg talade om digital innovation på seminariet "Du sköna nya digitala värld":