Nyheter

Publicerad: tis 1.12.2015 kl.17:38

Karin Erlandssons deckare Missdåd är en av de böcker som Schildts & Söderströms ger ut i vår. I den nya bokkatalogen skriver förlaget att Missdåd är en deckare i klassisk anda, där en journalist granskar ett mystiskt dödsfall i midsommartid.
Karin Erlandsson debuterade med romanen Minkriket 2014. Missdåd är hennes andra roman och i dagens Nya Åland kan man läsa att hon tar tjänstledigt från sitt arbete som kulturredaktör på tidningen för att skriva ännu en bok under 2016.

 

Reporter: Malin Lundberg
malin.lundberg@radiotv.ax

Publicerad: tis 1.12.2015 kl.16:46

Fastighets ab Marstad köper Edlagården av Mariehamns stad. Det står klart efter en auktion som hölls i dag. Marstad betalar 955.000 euro för pensionärsbostäderna på Mariegatan. Mer om det här hör ni i våra nyhetssändningar i morgon bitti.

Publicerad: tis 1.12.2015 kl.16:44
Automatlås har både för- och nackdelar. Foto Tua Åström

Många bilister som besöker företag i området runt Maxinge får problem med sina automatlås. Ibland så stora att man helt enkelt inte slipper in i sin bil utan måste ringa efter hjälp. Kristian Lakaniemi jobbar på Bifa och berättar att han får ta emot ett par tre samtal om dagen som rör krånglande automatlås. Exakt vad det är som ställer till problemen har inte utretts, men även runt större köpcentra på andra håll drabbas besökare av samma sak på grund av att det frekvensutrymme där trådlös elektronik samsas är överbelastat.

Reporter: Tua Åström
tua.astrom@radiotv.ax

  • Kristian Lakaniemi intervjuas av Tua Åström
Publicerad: tis 1.12.2015 kl.16:13
Vårdöbutiken. Foto Cecilia Ekströmer

De var beredda på att upphöra med sin verksamhet vid årsskiftet, men Vårdöbutikens ägare Krister och Riitta Johansson kommer nu att driva butiken åtminstone fram till sista mars.
- Vi tar tre månader i taget, säger Krister Johansson som tillsammans med Riita har drivit butiken i 26 år.
Den är fortfarande till salu och arbetet med att hitta en efterträdare kommer att återupptas i början av nästa år. Idag uppgraderades Vårdöbutiken från K-Extra till K-Market.

Reporter: Cecilia Ekströmer
ceciliae@radiotv.ax

Publicerad: tis 1.12.2015 kl.15:31

En prioritering av den sociala välfärden, större inflyttning och en stabil och hållbar ekonomi med oförändrad skatt. Ett vackrare Mariehamn med välskötta miljöer där människor trivs, en ”skärgårdsstad” som alternativ för Svinö och bättre kollektivtrafik. Det är några av de mål som Mariehamns socialdemokrater slog fast för kommande mandatperiod under gårdagens höstmöte.
Under mötet blev Sara Kemetter omvald som ordförande för stadens socialdemokrater. Till övriga styrelseledamöter valdes Igge Holmberg, Arash Ghasemi, Jessy Eckerman, Ilze Röholm, Kaveh Bahar, Tony Wikström och Petra Svens.

Reporter: Cecilia Ekströmer
ceciliae@radiotv.ax