Nyheter

Publicerad: mån 6.07.2015 kl.15:20
Gågatan har fått en uppfräschning. Foto Joakim Härdner.
Gågatan har fått en uppfräschning. Foto Joakim Härdner.

Mariehamns stad håller just nu på att måla om gatstenarna på gågatan. Arbetet pågår under en veckas tid och beräknas kosta cirka 5000 euro.

- Det har att göra med en förnyelse av hela gatumiljön på gågatan och stenarna var rätt bleka, så det behövdes en uppfräschning, säger Stefan Nordas på Mariehamns tekniska verk.

Publicerad: mån 6.07.2015 kl.14:49

En betongpump från betongföretaget Rafaels välte imorse på Svibyvägen. Betongpumpen stod parkerad på Svibyvägen när vägkanten plötsligt gav vika, fordonet välte då och hamnade på sidan i diket. Ingen skadades men den 36 meter långa bommen på fordonet slog hål i ett hustak. Bärgning av fordonet pågår under eftermiddagen.
 

Publicerad: mån 6.07.2015 kl.14:28

De klagomål som kom in förra året gällande damm- och slusskonstruktion i Vargsundet har nu blivit åtgärdade, det meddelar Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet.

De tre punkterna som behövde åtgärdas var bland annat att vattendjupet ska mätas, så det blir lättare för mindre båtar att ta sig fram och att fiskluckorna stängs och öppnas med jämna mellanrum, samt att säkerställa att nivåregleringar av Vargsundet finns antecknade i en driftjournal.

Publicerad: mån 6.07.2015 kl.14:22

12 stycken har sökt tjänsten som ombudsman/verksamhetsledare för Ålands Idrottsdistrikt. De flesta sökande är från Åland utom tre stycken.

Lars Janlöv, ordförande i Ålands Idrottsdistrikt, hoppas att man i augusti har sållat ut en topp tre av kandidater och tagit ett beslut om vem som tillsätts. Förhoppningen är att den nya ombudsmannen/verksamhetsledaren ska påbörja sin tjänst innan den sista september.

Publicerad: mån 6.07.2015 kl.14:15

Nya lyxigare resvanor, kortare övernattningar och senarelagd säsong ställer till det för campingägarna.

–Ett problem är också att folk väljer att stå gratis med sina husbilar, säger Lasse Luoma som äger Gröna Uddens camping.

Tidigare stod det i stadens ordningstadga att husbilsägarna inte fick stå var de ville i staden. Men sedan den togs bort för drygt två år sedan kan du nu stå var du vill i Mariehamn och det förlorar campingägarna på.

 Antalet övernattningar i stugbyar och campingplatser fortsätter att minska totalt sett. Campingövernattningarna har minskat med över 4500 besök och stugbyarna har nästan 43 000 färre besök under dom senaste fyra åren.

Det bästa är såklart att de skulle stå på campingarna men det är ganska svårt att få till det igen säger Stefan Nordas arbetschef på Mariehamns Stad