Nyheter

Publicerad: lör 24.01.2015 kl.18:08

Vid ett dramatiskt tillslag på lördagsförmiddagen greps fyra unga män i Mariehamn.

Fyra polisbilar, med poliser i skottsäkra västar, tog männen ut ur en bostad och visiterade dem utanför huset. Det uppger Nya Åland.

Polisen lämnar inte ut några uppgifter om händelsen förrän i morgon söndag klockan 16.00.

 

Publicerad: lör 24.01.2015 kl.11:59

Natten mot lördag kallades polisen till en adress i Mariehamn där ett vittne hade sett en man utdela kraftiga sparkar mot en ung person. Polisen grep den misstänkte enligt tvångsmedelslagen för att säkra fortsatt utredning av ärendet. Polisen fick också rycka in för att undersöka en fastighet i Mariehamn som utsatts för skadegörelse i form av äggkastning. Polisen kunde säkra spår på platsen och utredning pågår.

Under natten mot lördag fick polisen en anmälan om att det avfyrades fyrverkerier från en personbil som körde omkring i Godby centrum. Polisen for till platsen men då var allt lugnt. Polisen rapporterar också om en trafikolycka i östra Jomala, där en personbil kört av vägen och bivit liggande på sida. Ett blåsprov  visade att föraren hade 1, 73 promille alkohol i utandningsluften. Personen greps enligt tvångsmedelslagen för att säkra fortsatt utredning. Polisen har påbörjat utredning i ärendet och har också inlett en utredning kring en våldtäkt på en färja som anlöpte Mariehamn.

 

Publicerad: fre 23.01.2015 kl.17:50

Restaurang Eat behöver inte omedelbart flytta ut från lokalen på Torget i Mariehamn. Det slår Åbo hovrätt fast. Eat överklagade nyligen tingsrättens dom som sade att staden hade rätt att häva hyreskontraktet och att Eat omedelbart måste flytta ut från byggnaden. Nu ger hovrätten restaurangen rätt att vara kvar i lokalerna tills behandlingen av ärendet avslutas även i hovrätten.

Publicerad: fre 23.01.2015 kl.17:29

I kväll och i natt får vi halvklart väder, 2-4 minusgrader och måttlig västlig vind. I morgon mulet väder, ett par plusgrader och frisk sydvästlig vind. På söndag väntas snöblandat regn, 1 grad och måttlig västlig vind.

Sjövädret för Norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet: Västlig vind 3-7 meter per sekund. I natt tilltar vinden och blir sydvästlig. I morgon sydlig till sydvästlig vid, 8-12 meter per sekund. Snöbyar och lokalt dålig sikt.

Publicerad: fre 23.01.2015 kl.17:26

Sex personer har sökt tjänsten som vikarierande vårdchef på ÅHS. Bland de sökande finns tre ålänningar. Jeanette Gripenberg från Finström, Eeva Jansson från Saltvik och Carita Karlsson från Lemland. Dessutom har Tea Brusas från Lappträsk, Marina Räihä från Kyrkslätt och Jennifer Hartman från Esbo sökt tjänsten.
Vikariatet inleds så snart som möjligt och sträcker sig till och med den sista januari nästa år.

ÅHS nuvarande vårdchef Bengt Michelsson har utsetts till ny avdelningschef vid landskapsets social- och miljöavdelning. Han börjar där i februari med ett års prövotid.