Nyheter

Publicerad: mån 28.07.2014 kl.10:35

Resten av dagen blir det halvklart, upp emot 29 grader och svaga sydliga till sydvästliga vindar. I natt blir det klart, 20 grader och svaga sydvästliga vindar. I morgon väntas det bli mest soligt, men på eftermiddagen en del regn, 26 grader och måttliga sydvästliga vindar.

   Sjövädret för norra Östersjön, södra Bottenhavet, Ålands hav och Skärgårdshavet: Sydlig till sydvästlig vind, 3-7 meter per sekund. Lokalt regn- eller åskskurar, annars mest god sikt.

Publicerad: mån 28.07.2014 kl.10:24

I dag och i morgon tisdag väntas låga till måttliga halter av gräspollen och måttliga halter av gråbopollen. Eventuella regnskurar sänker tillfälligt pollenhalterna.

Publicerad: mån 28.07.2014 kl.09:00

I Finby i Sund åkte på söndagsförmiddagen en bilist fast i en poliskontroll. Blåsprovet visade att föraren hade drygt 0,6 promille alkohol i utandningsluften och är därför misstänkt för rattfylleri.

   På söndagsförmiddagen grep polisen en person som i centrala Mariehamn hade ägnat sig åt att utsätta två bilar för skadegörelse.

   Natten till söndagen var det mycket fylla i Mariehamn. Några unga personer togs omhand av fältarna och fick skjuts hem, eller vård på hälsocentralen. Det fanns också vuxna som var fulla på staden och några av dem ställde till med en del slagsmål. Ingen blev allvarligt skadad, men polisen kommer att utreda slagsmålen.

Publicerad: mån 28.07.2014 kl.07:19

I lördags gick en segelbåt på grund vid Ledsund söder om Lemland, men haveristen kom loss med hjälp av svallvågorna när en färja passerade. En motorbåt som på lördagen genat i farleden vid inloppet till Lumparn gick på grund. En patrullbåt från Sjöbevakningen i Mariehamn hjälpte båten att komma av grundet.

Publicerad: mån 28.07.2014 kl.07:08

Sent på söndagskvällen inträffade en singelolycka i Bovik i Hammarland. Bilföraren tappade herraväldet över sin bil och körde av vägen. Föraren skadades inte och ringde alarmcentralen och begärde hjälp. Det blåsprov som polisen tog visade att bilföraren hade 1,66 promille alkohol i utandningsluften. Föraren är därför misstänkt för grovt rattfylleri.