Nyheter

Publicerad: fre 24.04.2015 kl.15:05

I kväll och i natt halvklart, temperaturen i natt cirka 3 grader och måttlig sydlig vind. I morgon mulet och på kvällen lätt regn, cirka 8 grader och måttlig sydlig vind. Till söndag väntas halvklart och uppehåll, 11 grader och måttlig sydvästlig vind.

Sjövädret för norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:

Vind omkring väst, 5-9 meter per sekund. I natt vrider vinden till omkring syd, 3-7 meter per sekund. I morgon sydostlig vind 7-12 meter per sekund. Mest god sikt.

Publicerad: fre 24.04.2015 kl.15:04

Halterna av björkpollen väntas bli höga under veckoslutet. Sälg- och videpollen väntas i låga till måttliga halter och enstaka almpollen kan förekomma.

Publicerad: fre 24.04.2015 kl.14:36

Ett nytt övergångsställe och ett som tas bort, ett par flyttas lite och samtliga övergångsställen får ordentliga refuger. Det är resultatet av vinterns diskussioner mellan Mariehamns stad och landskapets infrastrukturavdelning om hur man skall förbättra trafiksäkerheten längs Österleden, eller Östra utfarten som den också kallas.

Sjökvarteret får ett permanent övergångsställe, nu har man haft tillfälligt under sjödagarna på sommaren. Övergångsstället vid Äventyrsgolfen flyttas norrut 50 meter och MSF:s södra övergångsställe tas bort. Det norra övergångsstället till MSF flyttas lite söderut, på det sättet blockeras inte infarten till Nygatan av bilar som stannar för gående. Övergångsställena vid Shell och Mariebad blir kvar på sina gamla platser.

Arbetena görs efter nyasfalteringen av Österleden i slutet av maj.

  • Vägingenjör Björn Ekblom intervjuas av Ulf Weman.
Klicka för att se större bilder
  • Sjökvarteret får ett permanent övergångsställe. Foto Ulf Weman.
  • Vägingenjör Björn Ekblom tror på ökad trafiksäkerhet med förnyade övergångsställen. Foto: Ulf Weman.
Publicerad: fre 24.04.2015 kl.13:47

Det går inte att bevisa att personalen på Arken serverat en uppenbart berusad person i vintras. Det konstaterar ÅMHM som granskat nattklubben.

Den 2 februari meddelade polisen ÅMHM att man trodde att Arken serverat en överförfriskad person. Arken förnekar att man alls skulle ha serverat gästen som också bodde på hotellet. Man säger att barpersonalen märkt att gästen varit för full, vägrat servera och kallat på först vakter och sedan även polis för att avvisa gästen från baren.

ÅMHM avslutar ärendet utan vidare åtgärder.

Publicerad: fre 24.04.2015 kl.13:45

Rederiet Bores beslut att lämna det förlustbringande torrlastsegmentet ledde till färre fartyg och en lägre omsättning. Det i sin tur bidrog till att Rettig Groups omsättning sjönk med 5,7 procent till 211,8 miljoner euro mellan 1 januari och 23 april i år, jämfört med samma period i fjol. Det skriver Rettig Group i ett pressmeddelande.
Rettig Groups rörelseresultat förbättrades med 4,8 procent till 10,9 miljoner euro, men det fria kassaflödet sjönk med 93,8 procent till minus 34,5 miljoner euro, mycket på grund av investeringar man gjorde när man utökade aktieinnehavet i försäkringsaktiebolaget Alandia från 17 procent i början av året till 24,8 procent i dag.
Rettig Group består, förutom av Bore, av Rettig ICC som tillverkar värmeelement och reglage för inomhustemperatur samt Nordkalk som gör kalkstensbaserade produkter.