Nyheter

Publicerad: sön 2.08.2015 kl.18:59

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att under söndagseftermiddagen ha voltat av vägen med sin bil på Föglö. Räddningstjänsten kan inte gå ut med hur allvarligt skadad personen är, men befäl Thomas Mattsson säger att personen tog sig ur bilen av egen kraft och var vid medvetande när denne fördes till sjukhus.

Publicerad: sön 2.08.2015 kl.17:03

Skärgårdsfärjan m/s Skiftet är fortsatt ur trafik på grund av tekniska problem med bogpropellern meddelar Ålandstrafiken i ett pressmeddelande.

M/S Odins avgång klockan 18.00 från Snäckö viker in till Sottunga med ankomst ungefär 18.50 vilket försenar ankomsttiderna till Överö och Långnäs med cirka en timme.

M/S Grisslan ersätter m/s Skiftets avgång klockan 19.00 från Långnäs till Kökar och klockan 06.30 från Kökar till Långnäs.

Publicerad: sön 2.08.2015 kl.11:07

Skärgårdsfärjan m/s Skiftet har tagits ur trafik på grund av tekniska problem. Ålandstrafiken meddelar att färjan nu ligger i hamnen i Långnäs och 11.30-turen från Långnäs till Kökar och 14.30-turen från Kökar till Långnäs är inställda.
- Arbetet med att hitta en lösning på de tekniska problemen är på gång, skriver Ålandstrafiken i ett pressmeddelande.

Publicerad: sön 2.08.2015 kl.09:37
Katja Brandt med familj deltog på manifestationen. Foto: Adam Zetterqvist

Många personer dök upp för att medverka i manifestationen för ett mångkulturellt Åland i självstyrelseparken i Mariehamn på lördagen. Katarina Gäddnäs var den som tog initiativ till manifestationen och hon sade så här i det tal hon höll: - Vi står här för att vi har en dröm. Vi har en dröm om och en kamp för ett Åland och ett Finland som är öppet för alla, en plats där ingen utesluts, där alla kulturer får finnas, blandas, föröka sig och blomma som den vildaste sommaräng.

Publicerad: fre 31.07.2015 kl.16:07

Just nu halvklart, 18 grader och nordvästlig vind 4 meter per sekund.

På kvällen: molnigt, 16 grader och västlig vind 2 meter per sekund. Lördagsmorgonen blir solig med nordvästlig vind och till en början 15 grader. Söndagen ser ut att bli halvklar med 18 grader och sydvästlig vind 6 meter per sekund.

Sjövädret för norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:
Västlig till nordvästlig vind 5-11 meter per sekund, på östra delen av Norra Östersjön på eftermiddagen lokalt 13 meter per sekund. I kväll avtar vinden, i natt sydlig till västlig vind 4-8 meter per sekund. I morgon på dagen västlig till nordvästlig vind 6-10 meter per sekund. Mest god sikt.