Nyheter

Publicerad: fre 24.10.2014 kl.10:23

Resten av dagen och kvällen får vi mulet och av och till lätt regn, cirka 7 grader och friska sydliga vindar. I natt blir det också mulet och lätt regn, 9 grader och friska sydliga vindar. I morgon väntas vi få mulet och större delen av dgen lätt regn, 10 grader och fortsatt friska sydliga vindar.

   Sjövädret för norra Östersjön, södra Bottenhavet, Ålands hav och Skärgårdshavet: Sydlig vind, 13-17 och på Ålands hav upp till 19 meter per sekund. Tidvis regn.

Publicerad: fre 24.10.2014 kl.08:21

En trafikolycka inträffade strax före klockan 8 i morse i norra Mariehamn. Tre personbilar var inblandade i olyckan i korsningen Lemlandsvägen/Nabbvägen i norra Mariehamn. Ingen människa skadades dock vid olyckan.

Publicerad: fre 24.10.2014 kl.07:20

Fem personer greps i tisdags misstänkta för kortbedrägerier ombord på ett kryssningsfartyg. De misstänkta greps av personal ombord på färjan och överlämnades till polisen när fartyget kom till Mariehamn. Polisen har inlett en förundersökning och anhållit de fem personerna misstänkta för delaktighet i grovt betalningsbedrägeri.

Publicerad: fre 24.10.2014 kl.07:18

Sannolikheten för att ebola ska spridas på Åland bedöms som mycket liten. Det skriver landskapsläkare Axel Hansson och chefläkare Jaana Lignell i ett pressmeddelande. Ebola är en så kallad blödarfeber orsakad av virus som sprids via kontakt med kroppsvätskor från smittade människor eller vissa djur.

   Personer på Åland som drabbats av feber inom tre veckor efter hemkomst från områden med aktiv smittspridning av ebola, eller varit i kontakt med någon som nyligen varit i sådant område eller varit i kontakt med någon som insjuknat i sannolik eller bekräftad ebola ska omedelbart kontakta ÅHS.

   Vid misstanke om insjuknande i ebola eller kontakt med ebola-smittad person uppmanas man först kontakta ÅHS på telefon och inte komma till ÅHS utan föregående instruktioner om att göra det.

Publicerad: fre 24.10.2014 kl.06:30

En bilförare åkte i går fast i Mariehamn efter att polisens blåsprov visade att föraren hade hela 2,6 promille alkohol i utandningsluften. Bilföraren är nu misstänkt grovt rattfylleri.