Nyheter

Publicerad: mån 26.01.2015 kl.09:19

Två män hamnade i slagsmål i Mariehamn natten till måndagen, och polisen ryckte ut till platsen. En av männen greps, misstänkt för försök till grov misshandel och rattfylleri.

Under natten fick polisen också in en anmälan om en högljudd fest i Mariehamn. En patrull ryckte ut och fick slut på oljudet.

 

Publicerad: mån 26.01.2015 kl.09:11

En personbil körde i diket på Bergövägen i Finström Bamböle vid åttatiden i morse. När föraren skulle svänga ut på vägen från sin infart hamnade bilen i diket på grund av halkan. Brandinspektör Henrik Olofsson säger att två personer fanns i bilen men att de var oskadda och kunde ta sig ur fordonet själva. Olofsson varnar också andra för att det kan vara väldigt halt i dag, åtminstone på mindre vägar.
   - Jag märkte själv att det var jättehalt i kurvor och korsningar när jag körde ut till Bergö, säger han.

Publicerad: mån 26.01.2015 kl.06:46

I dag får vi mulet uppehållsväder, 1-2 grader och frisk sydlig vind. I kväll och i natt regn eller snöblandat regn, 2 grader och frisk sydlig vind. I morgon mulet men uppehåll, 1 grad och måttlig västlig vind.

Sjövädret för Norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet: Tilltagande sydlig till sydvästlig vind, på förmiddagen 10-14 meter per sekund. I natt avtar vinden. Till en början mest god sikt, i kväll snöfall eller regn.

Publicerad: mån 26.01.2015 kl.06:45
Emmaus Finlands nytillträdda styrelseordförande Carina  Aaltonen tillsammans med avgående ordförande Helka Ahava från Emmaus  Helsingfors.
Emmaus Finlands nytillträdda styrelseordförande Carina Aaltonen tillsammans med avgående ordförande Helka Ahava från Emmaus Helsingfors.

Emmaus Ålands styrelseordförande Carina Aaltonen valdes till ordförande för Emmaus Finland när föreningen höll årsmöte i Ekenäs i lördags. Övriga ålänningar i styrelsen är Emmaus vice ordförande Charlotte Sundin och suppleanten Kenneth Bamberg.

Emmaus Ålands verksamhetsledare Robert Jansson utsågs till Finlands representant i Emmaus Europas styrelse. Emmaus Europa är ett samarbetsorgan för de 303 Emmausgrupper som finns i 17 europeiska länder.

Publicerad: mån 26.01.2015 kl.06:06

Vid fem utbildningstillfällen i mars kan personer med bipolär sjukdom lära sig mer om sjukdomen. Utbildningsserien vänder sig också till den sjukes anhöriga och det är intresseföreningen för psykisk hälsa, Reseda, som tillsammans med psykiatriska kliniken på ÅHS står bakom projektet. Utbildningen är i sig också en behandlingsmetod; psykopedagogisk intervention, PPI, som går ut på att man med ökad kunskap mår bättre och minskar den negativa stress som ofta präglar en familj där någon familjemedlem lider av psykisk ohälsa.
Hör mer om detta i programmet Åland i dag i eftermiddag.

  • Resedas styrelseordförande Henrik Lagerberg intervjuas av Liv Örneryd.