Nyheter

Publicerad: sön 28.08.2016 kl.11:45

En personbil fattade eld i samband med en trafikolycka i lördags. Olyckan inträffade på Långbergsödavägen i Saltvik. Enligt polisen ska föraren ha väjt för ett rådjur vid avkörningen. Föraren han ta sig ut ur bilen i tid och klarade sig med lindriga skador. Bilen släcktes av Östra Saltviks FBK och kunde konstateras vara totalförstörd. Under lördagens gjorde Sjöbevakningen och polisen en gemensam kontroll på Föglö. Bland annat övervakades ordningen i samband med Föglödagen och en alkoholkontroll hölls. Allt var till myndigheternas belåtenhet.

På lördag kväll fick polisen in en anmälan om en person som tappat bort sig skogen i Hammarland. Anmälaren befarade att personen befann sig i fara. Personen hittades dock ganska snabbt i närheten av sin bostad och det visade sig att personen endast tagit sig en liten tupplur i skogen.

Även på morgontimmarna fick polisen in en anmälan om en person som försvunnit, men även denna kom ganska snart till rätta.

I Eckerö inträffade en eldsvåda i en bastu, men tack vare tappra insatser från närvarande personer kunde bastubyggnaden räddas utan större skador. Brandkåren var även snabbt på plats. Polisen utreder brandorsaken, men någon misstanke om brott föreligger inte.

 

Publicerad: fre 26.08.2016 kl.15:52

15 kilo narkotika med ett gatuhandelsvärde på 1,1 miljoner euro smugglades till Finland via Åland i april i år.
Hannu Sinkkonen, bevakningsdirektör på tullen i Finland, berättar för Ålands radio att drogerna fördes med bil från Holland till Sverige, sedan med färja över till Åland och sedan vidare med skärgårdsfärja till Gustavs där tullen beslagtog lasten.
Beslaget innehöll bland annat heroin, kokain, amfetamin, metamfetamin, MDMA-pulver, extasytabletter och LSD-lappar. Hannu Sinkkonen säger att åländska tullen hjälpt till i utredningsarbetet.
Organisationen som förde in drogerna är enligt tullen Finlands största organisation för droghandel på nätet. Tre personer från huvudstadsregionen och Egentliga Finland misstänks för grova narkotikabrott och smuggling och de är häktade sedan april 2016.
Fallet går till åtalsprövning i slutet av september 2016 och kommer att behandlas under hösten i Egentliga Finlands tingsrätt.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

  • Ålandstrafikens chef Gilla Karlsson säger att drogsmuggling på skärgårdsfärjorna inte är något man märkt av:
Publicerad: fre 26.08.2016 kl.15:22

En berusad man född på 1990-talet körde i diket efter att ha kört i land från Eckerölinjen i Grisslehamn i går kväll. Det berättar Norrtelje tidning på sin hemsida. Mannen misstänks för grovt rattfylleri, alternativt rattfylleri. Polisen larmades till platsen och blodprov på mannen. Vittnen fanns också på platsen när polisen kom dit.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: fre 26.08.2016 kl.14:50
Ben och Dick Lundqvist har köpt fler aktier i Viking Line, enligt ett börsmeddelande.
Ben och Dick Lundqvist har köpt fler aktier i Viking Line, enligt ett börsmeddelande.

Ben och Dick Lundqvist har uttökat sina aktieinnehav i Viking Line, det meddelar rederiet i ett börsmeddelande. Ben Lundqvist är styrelseordförande för Viking Line och Dick Lundqvist är styrelsemedlem, och sedan den 3 juli går Viking Line ut med börsmeddelanden varje gång personer i ledande ställning köper eller säljer aktier i bolaget.
Ben och Dick Lundqvist köpte 18.000 aktier var som kostade 21.80 euro styck, de betalade alltså 392.400 euro var för aktierna.
Viking Lines aktiestock består totalt av 10.800.000 aktier. Ben och Dick Lundqvist hör till de tio största ägarna i rederiet och förutom att de äger aktier privat är de också storägare genom sina bolag Ångfartygs Ab Alfa och Rederi Ab Hildegaard.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: fre 26.08.2016 kl.13:24

En åländsk man i 70-års åldern får inte bli intressebevakare åt sin 60-åriga brors 81-åriga hustru, det har hovrätten i Åbo bestämt. Enligt Åbo underrättelser är 81-åringens make misstänkt för grovt bedrägeri mot kvinnan då han misstänks ha gift sig med den 20 år äldre kvinnan för att få tillgång till hennes pengar och fastigheter i Åbo, Mariehamn och USA. Han har också tidigare själv ansökt om att få bli kvinnans intressebevakare men fått nej i tings- och hovrätten.
Maken har då ansökt om att hans bror, som också är misstänkt i bedrägerihärvan, kan utses till kvinnans intressebevakare. Det nekade först Egentliga Finlands tingsrätt till och nu säger också Åbo hovrätt nej. Hovrätten konstaterar bland annat att det inte finns något som styrker att kvinnans nuvarande intressebevakare är olämplig.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax