Nyheter

Publicerad: tis 4.08.2015 kl.12:30

I går besökte ryska HBTQI-cyklister Åland. Cyklisterna deltar i Freedom Bike Ride som är ett cykellopp som anordnas med hjälp av HBTQI-organisationen Eurogames och som startar i morgon i Stockholm.

Aleksander och Vladimir är två av de ryska deltagarna som cyklar för rätten att få älska den de vill. De startade Freedom Bike Ride med stöd från ryska HBTQI-federationen.

För Aleksander och Vladimir är Eurogames en möjlighet att möta andra HBTQI-personer och tillsammans känna stolthet för vilka de är. Eurogames uppmuntrar deltagande från alla - oavsett sexuell läggning, ras, kön, religion, nationalitet och etniskt ursprung. Syftet med evenemanget är att erbjuda en säker miljö för HBTQI-personer, och att alla ska känna sig lika mycket värda.

  • Reporter Adam Zetterqvist träffade Aleksander och Vladimir:
Publicerad: tis 4.08.2015 kl.11:48

En 20-årig man har av tingsrätten dömts till 40 dagsböter på totalt 240 euro för äventyrande av trafiksäkerheten och trafikförseelse, efter att han sladdat i rondeller i Mariehamn och Jomala. Han har dessutom gjort oaktsamma omkörningar och kört 74 kilometer i timmen på en väg där högsta tillåtna hastigheten är 50 kilometer i timmen. När brotten skedde var körförhållandena dåliga och mannens bil hade tonad folie på framrutorna, något som inte är tillåtet. Mannen är sedan tidigare dömd för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och har upprepade gånger fått böter för äventyrande av trafiksäkerheten.

Publicerad: tis 4.08.2015 kl.08:01

Det är många som har förslag till nytt namn på De Gamlas Hem. 30 namnförslag har än så länge kommit in till kommunalförbundet. Sista dag att lämna in namnförslag är den 30 augusti.

Anledningen till namnbytet är att De Gamlas Hem planerar att införa nya boendeformer och tjänster så att man i framtiden inte bara kommer arbeta med institutionsvård för äldre.

Förbundsfullmäktige för De Gamlas Hem tar beslut om vad det organisationen ska heta i framtiden.

Publicerad: tis 4.08.2015 kl.07:22

I dag väntas låga till måttliga halter av gräs- och gråbopollen.

Publicerad: tis 4.08.2015 kl.07:18

Morgonen väntas bli solig med en temperatur på 13-16 grader och svag sydvästlig vind, 3 meter per sekund. Förmiddagen blir fortsatt solig med 18 grader och måttlig sydlig vind 4 meter per sekund.

Sjövädret för norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:
Vind omkring syd 3-7 meter per sekund. God sikt.