Nyheter

Publicerad: fre 25.04.2014 kl.10:25

I dag och i morgon väntas fortsatt höga halter av björkpollen. Låga halter av sälg- och videpollen väntas också.

Publicerad: fre 25.04.2014 kl.07:59

En mopedist som körde 67 kilometer i timmen på Lemlandsvägen i Mariehamn åkte fast vid 23-tiden i går kväll. Eftersom mopeden gick fortare än 65 kilometer i timmen klassas den som motorcykel och därmed misstänks mopedisten för olovlig körning, äventyrande av trafiksäkerheten och trafikförseelse.

Polisen uppmanar föräldrar att kontrollera att barnens mopeder är i skick och inte trimmade samt påminner om att mopedister och motorcyklister hör till de minst skyddade trafikanterna.

Publicerad: fre 25.04.2014 kl.07:18

Trafikmeddelande: Ms Skiftet är tillbaka i trafik från och med söndag med avgång klockan 9.30 från Långnäs och kör därefter enligt ordinarie turlista.

Ms Ejdern ersätter Skiftet på 16-turen från Långnäs i eftermiddag.

Trafikuppehållet för Embarsunds linfärja är framflyttat eftersom ombyggnaden av linfärjans färjfästen är uppskjuten. Det innebär att Embarsundsfärjan kör som vanligt på måndag.

Publicerad: fre 25.04.2014 kl.07:10

Den sedan sju år tillbaka årliga Science fiction- och fantasykongressen Åcon inleds i Mariehamn på torsdag i nästa vecka. På programmet står bland annat diskussioner om hur science fiction använder folklore och myter. Hedersgäst på årets kongress är Karen Lord, science fiction- och fantasyförfattare från Barbados.

Kongressen i Mariehamn pågår i tre dagar och deltagarna kommer från Åland, Finland, Sverige, Storbritannien och USA.

Publicerad: fre 25.04.2014 kl.06:28

Tre av de socialdemokratiska kandidaterna i EU-valet besöker Åland. På söndag kommer riksdagsledamöterna Johannes Koskinen och Miapetra Kumpula-Natri hit för att guidas runt och träffa allmänheten på ett evenemang på Pub Stallhagen.

Johannes Koskinen är ordförande i riksdagens grundlagsutskott och medlem i Ålandskommittén som arbetar med det framtida självstyrelsesystemet. Miapetra Kumpula-Natri är ordförande för riksdagens stora utskott.

Den tredje socialdemokratiska EU-kandidaten som ska besöka Åland är Thomas Wallgren som är gästtalare vid de åländska socialdemokraternas 1 majfirande.