Nyheter

Publicerad: fre 25.04.2014 kl.07:59

En mopedist som körde 67 kilometer i timmen på Lemlandsvägen i Mariehamn åkte fast vid 23-tiden i går kväll. Eftersom mopeden gick fortare än 65 kilometer i timmen klassas den som motorcykel och därmed misstänks mopedisten för olovlig körning, äventyrande av trafiksäkerheten och trafikförseelse.

Polisen uppmanar föräldrar att kontrollera att barnens mopeder är i skick och inte trimmade samt påminner om att mopedister och motorcyklister hör till de minst skyddade trafikanterna.

Publicerad: fre 25.04.2014 kl.07:18

Trafikmeddelande: Ms Skiftet är tillbaka i trafik från och med söndag med avgång klockan 9.30 från Långnäs och kör därefter enligt ordinarie turlista.

Ms Ejdern ersätter Skiftet på 16-turen från Långnäs i eftermiddag.

Trafikuppehållet för Embarsunds linfärja är framflyttat eftersom ombyggnaden av linfärjans färjfästen är uppskjuten. Det innebär att Embarsundsfärjan kör som vanligt på måndag.

Publicerad: fre 25.04.2014 kl.07:10

Den sedan sju år tillbaka årliga Science fiction- och fantasykongressen Åcon inleds i Mariehamn på torsdag i nästa vecka. På programmet står bland annat diskussioner om hur science fiction använder folklore och myter. Hedersgäst på årets kongress är Karen Lord, science fiction- och fantasyförfattare från Barbados.

Kongressen i Mariehamn pågår i tre dagar och deltagarna kommer från Åland, Finland, Sverige, Storbritannien och USA.

Publicerad: fre 25.04.2014 kl.06:28

Tre av de socialdemokratiska kandidaterna i EU-valet besöker Åland. På söndag kommer riksdagsledamöterna Johannes Koskinen och Miapetra Kumpula-Natri hit för att guidas runt och träffa allmänheten på ett evenemang på Pub Stallhagen.

Johannes Koskinen är ordförande i riksdagens grundlagsutskott och medlem i Ålandskommittén som arbetar med det framtida självstyrelsesystemet. Miapetra Kumpula-Natri är ordförande för riksdagens stora utskott.

Den tredje socialdemokratiska EU-kandidaten som ska besöka Åland är Thomas Wallgren som är gästtalare vid de åländska socialdemokraternas 1 majfirande.

Publicerad: fre 25.04.2014 kl.06:26

Antalet övernattningar på de åländska hotellen var i mars drygt 7.000, vilket är en ökning med hela 24 procent jämfört med samma månad i fjol. Det visar uppgifter från Åsub. De finländska hotellgästernas övernattningar ökade med nästan fem procent och de svenska med närmare 44 procent.

Under årets tre första månader har hotellen haft nästan 16. 400 övernattningar, vilket är drygt sex procent färre än samma period i fjol.