Nyheter

Publicerad: mån 30.03.2015 kl.07:10

Det är orättvist att inte alla elever i en klass får iPads från skolan. Det anser en grupp föräldrar till elever i årskurs åtta i Godby högstadieskola som nyligen skickat en skrivelse om detta till rektor Mats Fors.

Bara eleverna i klassen som valt profilen språk och media har fått en iPad och föräldrarna tycker att alla oavsett profilinriktning borde få en. Rektorn har svarat föräldrarna via brev och redogjort för den plan som GHS har gällande iPads i skolan. Enligt den utgjorde språk- och mediaprofilerna i årskurs 8 och 9 så kallade pilotklasser. På grund av ekonomiska orsaker kan inte alla elever få iPads under ett och samma år, men från och med höstterminen 2016 kommer alla att ha en. Rektorn påpekar att situationer där elever med iPads har fördelar gentemot sina klasskamrater bör undvikas i fortsättningen och att lärarna bör använda sig av de klassuppsättningar som finns att låna om iPads krävs i undervisningen.

Publicerad: mån 30.03.2015 kl.07:07

Hammarland ökar marknadsföringen av lediga bostads- och företagstomter. För att få fart på försäljningen av bostadstomterna på Öra begär kommunen nu in anbud från mäklare. Kommunstyrelsen har också beslutat om en kampanj med aktiviteter på området en dag i maj. Enligt kommundirektör Kurt Carlsson är hittills tre radhustomter sålda på området som planerats för cirka 100 hushåll.

Marknadsföringen av kommunens företagsområde vid Bovikvsägen ska också utökas men i egen regi. Området, som inte är detaljplanerat, är cirka tre hektar stort.

Publicerad: mån 30.03.2015 kl.07:04

Ett förstorat fotografi från Ålands första landstings högtidliga öppnande och plenum avtäcks i dag på den plats i Ålands lyceum där mötet ägde rum den 9 juni 1922.

Det var 29 män och en kvinna som satt i Ålands första landsting, och deras första plenum hölls i dåvarande samlyceets fest- och gymnastiksal.

Publicerad: mån 30.03.2015 kl.06:31

I dag väntas låga halter av al-, sälg- och hasselpollen.

Publicerad: mån 30.03.2015 kl.06:29

I dag blir det mulet och regn, cirka 3 grader och måttlig sydostlig vind. I kväll och i natt snöblandat regn, cirka 1 grad och måttlig växlande vind omkring nord. I morgon till en början regn men på dagen halvklart och uppehåll, 3 grader och måttlig sydvästlig vind.

Sjövädret för norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:

Sydlig till sydostlig vind 6-11 meter per sekund. I kväll avtar vinden något och vrider till nordost, i natt till nordväst vridande vind 5-10 meter per sekund. Tidvis regn eller snöblandat regn.