Nyheter

Publicerad: fre 24.10.2014 kl.08:21

En trafikolycka inträffade strax före klockan 8 i morse i norra Mariehamn. Tre personbilar var inblandade i olyckan i korsningen Lemlandsvägen/Nabbvägen i norra Mariehamn. Ingen människa skadades dock vid olyckan.

Publicerad: fre 24.10.2014 kl.07:20

Fem personer greps i tisdags misstänkta för kortbedrägerier ombord på ett kryssningsfartyg. De misstänkta greps av personal ombord på färjan och överlämnades till polisen när fartyget kom till Mariehamn. Polisen har inlett en förundersökning och anhållit de fem personerna misstänkta för delaktighet i grovt betalningsbedrägeri.

Publicerad: fre 24.10.2014 kl.07:18

Sannolikheten för att ebola ska spridas på Åland bedöms som mycket liten. Det skriver landskapsläkare Axel Hansson och chefläkare Jaana Lignell i ett pressmeddelande. Ebola är en så kallad blödarfeber orsakad av virus som sprids via kontakt med kroppsvätskor från smittade människor eller vissa djur.

   Personer på Åland som drabbats av feber inom tre veckor efter hemkomst från områden med aktiv smittspridning av ebola, eller varit i kontakt med någon som nyligen varit i sådant område eller varit i kontakt med någon som insjuknat i sannolik eller bekräftad ebola ska omedelbart kontakta ÅHS.

   Vid misstanke om insjuknande i ebola eller kontakt med ebola-smittad person uppmanas man först kontakta ÅHS på telefon och inte komma till ÅHS utan föregående instruktioner om att göra det.

Publicerad: fre 24.10.2014 kl.06:30

En bilförare åkte i går fast i Mariehamn efter att polisens blåsprov visade att föraren hade hela 2,6 promille alkohol i utandningsluften. Bilföraren är nu misstänkt grovt rattfylleri.

Publicerad: fre 24.10.2014 kl.06:19

Mariehamns stad ska sälja byggnaderna där pensionärsbostäderna Edlagården finns. Det är en riktad försäljning till stadens eget fastighetsbolag Marstad. Stadsstyrelsen föreslår inför fullmäktige att byggnaderna säljs för minst 800.000 euro.

   Staden äger byggnaderna men Edlagården förvaltas av personalen inom stadens äldreomsorg.