Nyheter

Publicerad: tis 4.08.2015 kl.08:01

Det är många som har förslag till nytt namn på De Gamlas Hem. 30 namnförslag har än så länge kommit in till kommunalförbundet. Sista dag att lämna in namnförslag är den 30 augusti.

Anledningen till namnbytet är att De Gamlas Hem planerar att införa nya boendeformer och tjänster så att man i framtiden inte bara kommer arbeta med institutionsvård för äldre.

Förbundsfullmäktige för De Gamlas Hem tar beslut om vad det organisationen ska heta i framtiden.

Publicerad: tis 4.08.2015 kl.07:22

I dag väntas låga till måttliga halter av gräs- och gråbopollen.

Publicerad: tis 4.08.2015 kl.07:18

Morgonen väntas bli solig med en temperatur på 13-16 grader och svag sydvästlig vind, 3 meter per sekund. Förmiddagen blir fortsatt solig med 18 grader och måttlig sydlig vind 4 meter per sekund.

Sjövädret för norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:
Vind omkring syd 3-7 meter per sekund. God sikt.

Publicerad: tis 4.08.2015 kl.06:39

I går presenterade riksregeringen målen för det så kallade samhällsfördraget och hur det ska genomföras. Yle skriver att regeringen med hjälp av samhällsfördraget vill förbättra Finlands konkurrenskraft i jämförelse med andra länder med 5 procent, minska enhetsarbetskostnaderna med minst 5 procent och samtidigt förbättra arbetstagarnas omställningsskydd.

Ålands radio har tidigare berättat att stödet till passagerarfärjorna finns bland de nedskärningar riksregeringen hotar med ifall arbetsmarknadens parter inte enas om samhällsfördraget. I går sade arbetstagarorganisationerna till Yle att de förhåller sig seriöst till samhällsfördraget.

I dag ska kommunikations- och Ålandsministern i riksregeringen Anne Berner besöka Åland och då ska hon bland annat träffa representanter för rederinäringen.

Publicerad: tis 4.08.2015 kl.06:38
Yogatränaren Jessica Enros. Foto: Joakim Härdner
Yogatränaren Jessica Enros. Foto: Joakim Härdner

Intresset för Yoga har ökat på Åland. Under sommaren har det arrangerats dropinträningar på Lilla Holmen som har lockat mellan tio och femton besökare regelbundet och någon gång varit så många som ett 20-tal.

Jessica Enros som håller i träningarna säger att hon tror att det ökade intresset beror på att man vill ta hand om sig själv i större utsträckning än tidigare.

 

  • Yogatränaren Jessica Enros berättar att det skett en enorm ökning av intresset för yoga: