Nyheter

Publicerad: tis 28.04.2015 kl.14:25

Redovisningsbyrån Nova Alandia har utnämnt Mats Rosberg till ny vd för företaget. Rosberg har tidigare jobbat som IT-ansvarig på företaget och det ansvarsområdet infogas nu i vd-tjänsten. Tidigare vd:n Katarina Donning har som bekant fått nytt jobb som kommundirektör i Saltvik.

Publicerad: tis 28.04.2015 kl.13:51

Den 1 augusti uppträder världskända gruppen Il Divo på Andersudde när årets Östersjökonsert ordnas. Biljetterna släpps på måndag och kostar mellan 100 och 200 euro styck.
Il Divo spelar italiensk operapop och har sålt över 24 miljoner cd-album över hela världen.

Publicerad: tis 28.04.2015 kl.13:20
Socialdemokraten Sara Kemetter är stadsstyrelsens viceordförande. Foto: Hasse Persson Bru.
Socialdemokraten Sara Kemetter är stadsstyrelsens viceordförande. Foto: Hasse Persson Bru.

Socialdemokraterna i Mariehamn är mycket kritiska till stadens budgetprocess som infördes 2013 och anser att den ekonomiska makten förskjutits till tjänstemännen från de folkvalda.
   - Detta leder till att politikerna i nämnderna tvingas slå fast budgetramarna och skattörets pris utan att känna till vad budgeten innehåller. På det sättet kan inte heller någon debatt uppstå eftersom politikerna inte vet vad ramarna innehåller, säger stadsstyrelsens viceordförande Sara Kemetter. Nu föreslår man via stadsstyrelsen att ramar och ett preliminärt förslag till verksamhet och skattöre ges i juni och att nämnderna och stadsstyrelsen under hösten sammanställer budgeten som sedan antas i oktober och november.
Socialdemokraterna vill också att antalet medlemmar i nämnderna och fullmäktige bibehålls och att man bibehåller både äldrerådet och kultur-och fritidsnämnden.

Publicerad: tis 28.04.2015 kl.13:05

I eftermiddag får vi halvklart till klart väder, runt 10 grader och svag vind som vrider från nordväst mot ost. I kväll och i natt blir det halvklart, temperaturen sjunker till omkring 4 grader och vinden blir svag till måttlig från nordost. I morgon väntas mulet väder, eventuellt med lätt regn, runt 5 grader och måttlig vind omkring nord.

Sjövädret för Norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:

Växlande vind 2-6 meter per sekund. I morgon förmiddag vind omkring nordväst 4-8 meter per sekund. Tidvis regn.

Publicerad: tis 28.04.2015 kl.12:54

Två nya ansökningar gällande rektorstjänsten vid Kyrkby högstadieskola lämnades in när tjänsten utlystes för andra gången. Bo Östenius från Vallentuna och Kuldip Singh från Rättvik stod för de nya ansökningarna. Sedan tidigare hade Helene Nordström från Ystad, Kristan Granberg från Pålsböle, Tomas Lindqvist från Kalix, Marcus Eriksson från Jomala, Eva Ekström-Andersén från Mariehamn och Daniel Eriksson från Örebro sökt tjänsten.
Bara Eva Ekström-Andersén och Kristian Granberg uppfyller behörighetskraven, skriver skoldirektör Per Ove Friberg i ett pressmeddelande. Han tillägger att rekryteringsgruppen haft sitt första möte och att förbundsstyrelsen träffas och väljer rektor den 19 maj.