Nyheter

Publicerad: fre 1.08.2014 kl.06:36

I går kantrade en segelbåt utanför Simskäla. Ombord fanns en person som hamnade i vattnet. Seglaren hade övernattat på en holme efter att ha överraskats av onsdagens oväder och var på väg igen, men i blåsten i går morse så kapsejsade segelbåten och personen hamnade i vattnet.

   Det tog flera timmar innan han mannen räddades av några kanotister. Han var då nedkyld. Ålands sjöräddningssällskaps fartyg förde mannen till Hamnsundet där en ambulans väntar för transport till sjukhuset.

Publicerad: fre 1.08.2014 kl.06:23

Två bilister åkte i går fast för fortkörning, båda på Hammarlandsvägen. Den ene körde 120 kilometer i timmen på en 90-sträcka och fick för det böter och tio dagars körförbud. Den andre körde 112 kilometer i timmen på en 90-sträcka och straffades med böter.

Publicerad: fre 1.08.2014 kl.06:19

Endast två personer har sökt den utannonserade tjänsten som kommundirektör i Eckerö. En av dem är diplomingenjör Tomas Hammar från Ekenäs, den andra är Eckerös nuvarande socialchef Andrea Björnhuvud.

   En rekryteringsgrupp ska nu behandla ärendet innan beslut fattas av först kommunstyrelsen och sedan kommunfullmäktige.

   Tjänsten är lediganslagen på grund av att nuvarande kommundirektören Kenneth Lundström sagt upp sig för att i stället bli kommunsekreterare i Sottunga.

Publicerad: fre 1.08.2014 kl.06:05

I dag fredag väntas låga till måttliga halter av gräs- och gråbopollen.

Publicerad: fre 1.08.2014 kl.06:04

I dag får vi soligt större delen av dagen men i eftermiddag halvklart, 23 grader och måttliga sydvästliga vindar.

   Sjöväder för norra Östersjön, södra Bottenhavet, Ålands hav och Skärgårdshavet: Västlig till sydvästlig vind, 6-11 meter per sekund. mest god sikt.