Nyheter

Publicerad: ons 29.07.2015 kl.15:38
Lasse Berghagen. Foto: Jonathan Borg
Lasse Berghagen. Foto: Jonathan Borg

Lasse Berghagen uppträder på Stallhalla i Finström i kväll. I en intervju i Ålands radio tidigare i dag lovade Berghagen musik och sång blandat med humor.
- Jag har några riktiga rövarhistorier på gång, sade Berghagen, som också passade på att rikta en del kritik mot sitt gamla tv-program Allsång på Skansen.
- De tänker inte så mycket på 50-plussarna. Petra Marklund väljer sin tids musik. De kunde ha lite bättre allsånger som når lite fler, sade han.

  • Lasse Berghagen om sin pågående turné:
Publicerad: ons 29.07.2015 kl.13:44
Foto: ÅCA
Foto: ÅCA

ÅCA:s styrelseordförande Trygve Sundblom säger att han inte har en aning om vilka mjölkgårdar det kan röra sig om som nu tecknat avtal med Arla Finland. Men han har hört spekulationer om att det skulle innebära 2,5 till 3 miljoner liter mjölk per år.

Det var i ett pressmeddelande under onsdagen som Arla Finland meddelade att man startat ett samarbete med omkring 10 åländska mjölkproducenter.

- Jag kan inte säga hur stor mängd mjölk när jag ännu inte vet vilka leverantörer det är frågan om, men man pratar om 17 till 20 tusen liter mjölk varannan dag, och det är ungefär 15 till 20 procent av ÅCA:s invägning, säger styrelseordföranden Trygve Sundblom.

På kort sikt tror Trygve Sundblom att ÅCA får praktiska omställningsproblem med nya rutiner, men han säger samtidigt att påverkningen nog blir marginell på kort sikt.

  • ÅCA:s styrelseordförande kommenterar avtalet med Arla Finland:
Publicerad: ons 29.07.2015 kl.12:49

Landskapet har anställt en extra personal ombord på m/s Ejdern. Efter att flera klagomål kommit in om att färjan ska ha varit ostädad och inte haft fungerande kaffemaskiner ombord, så har landskapets rederichef Bo Karlsson kontaktat besättningen och efter det vidtagit åtgärder om att anställa en extra personal för att man då ska hinna med att sköta om städningen.

-Det var också för att inte bryta mot vilotiden för personalen, säger han.

Extrabemanningen ombord på m/s Ejdern började den 3 juli och kommer finnas fram till den 9 augusti.

Publicerad: ons 29.07.2015 kl.12:01
Ida Andersson och Philip Björkqvist.
Ida Andersson och Philip Björkqvist.

Efter flera år utomlands återförenas nu den klassiska sångaren Philip Björkqvist och den klassiska pianisten Ida Andersson i två sommarkonserter i veckan. Den ena på torsdag i S:t Görans kyrka och den andra på lördag i Lumparlands kyrka. Duon kommer att framföra lieder och solostycken som musikerna samlat på sig under den tid de studerat i Tyskland, Danmark och Sverige.

- Vi spelade tillsammans på musikinstitutet för tio år sedan och nu är det roligt att träffas och se vad vi lärt oss och vilka intryck har vi samlat på oss under de här åren, säger Ida Andersson.

  • Ida Andersson om återföreningen:
Publicerad: ons 29.07.2015 kl.08:18

Idag väntas låga halter av gräs- och gråbopollen.