Nyheter

Publicerad: lör 1.11.2014 kl.13:10

I onsdagskväll roade sig någon med att skjuta nödraketer från Badhusberget i Mariehamn. Det var dock fel tidpunkt för det. I området fanns det nämligen många människor som deltog i Sjöbevakningens sjöräddningsövning väster om Mariehamn.

   Polis och personal från sjöbevakningen sökte igenom området runt Badhusberget och fick tag på den person som utan att vara i sjönöd skjutit nödraketer. Sjöbevakningen klassar fallet som olovligt användande av nödsignaler, något som är straffbart. Ärendet ska nu utredas av polisen.

Publicerad: lör 1.11.2014 kl.12:33

Natten mot lördag var förhållandevis lugn enligt polisen. I Mariehamn fick en fastighetsägare toalettpapper på sin veranda och inne i staden vandrade en berusad man in på fel tomt. I Lemland körde några mopedister utan ordentligt lyse och i Godby spelade några ungdomar hög musik från sina mopedbilar. Polisen pratade med ungdomarna på plats.

Publicerad: lör 1.11.2014 kl.12:20

Halloweennatten, natten mot lördag var förhållandevis lugn enligt polisen. I Mariehamn fick en fastighetsägare toalettpapper på sin veranda och inne i stan vandrade en full man in på fel tomt. I Lemland körde några mopedister utan ordentligt lyse och i Godby spelade några ungdomar hög musik från sina mopedbilar. Polisen pratade med ungdomarna på plats.

Publicerad: fre 31.10.2014 kl.16:11

Mediefrågor, upphovsrätt och public service, det vill säga radio och tv i allmänhetens tjänst, är frågor som de nordiska kulturministrarna vill diskutera närmare. Det kom fram vid Nordiska rådets och ministerrådets möte i Stockholm i veckan.

   Ålands kulturminister Johan Ehn tycker att det är ämnen som passar bra eftersom landskapsregeringen arbetar med ett nytt mediepolitiskt program. Upphovsrättsfrågorna är också ständigt aktuella för åländska tv-tittare.

   Nästa år är det Danmark som är ordförandeland för ministerrådet, och prioriterade områden inom kulturen är public service, arkitektur och en internationell marknadsföring av det kulturella Norden. 

Publicerad: fre 31.10.2014 kl.16:02

Resten av dagen får vi klart och soligt, cirka 8 grader och svaga nordvästliga vindar. I natt blir det mulet, 3 grader och vindstilla. I morgon väntas vi få mulet och från eftermiddagen regn, 6 grader och sydlig vind som tilltar och på kvällen blir frisk. På söndag blir det mulet och först lätt regn sedan uppehåll, 11 grader och friska sydvästliga vindar.

   Sjövädret för norra Östersjön, södra Bottenhavet, Ålands hav och Skärgårdshavet: Nordostlig vind, 4-8 meter per sekund. I kväll avtar vinden och blir i natt växlande 1-5 meter per sekund. I morgon förmiddag något tilltagande sydostlig vind. Mest god sikt.