• En person som söndrat ett krogfönster och gjort motstånd mot ordningsvakter vägrade berätta vem han var när polisen kom till platsen. Nu har han dömts för flera brott i tingsrätten. Arkivfoto: Ida Jansson.
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 15:50, uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 16:06

27-åringar döms till böter

En 27-årig man har dömts för stöld och skadegörelse ombord på ett kryssningsfartyg som trafikerar Åland.

Mannen stal under en kryssning i januari 2016 en plånbok från en annan resenärs bakficka. Han söndrade också en pekskärm på en spelautomat ombord. Mannen erkände brotten och dömdes till 20 dagsböter om totalt 120 euro. Han ska också betala 550 euro till mannen vars plånbok han stal, eftersom den innehöll 500 euro och det tillkom kostnader för att skaffa nya kreditkort.
En annan 27-årig man har dömts till 40 dagsböter på sammanlagt 440 euro för skadegörelse, motstånd mot person som upprätthåller ordningen och tredska mot polis. Mannen hade i oktober 2015 sparkat sönder ett fönster på en krog i Mariehamn, gjort motstånd mot ordningsvakterna på krogen och vägrat uppge sina personuppgifter när polis kom till platsen. Mannen erkände brotten och förutom böterna ska han också betala drygt 370 euro i ersättning till krogen för det skadade fönstret.

Fler Nyheter

Omfattande knarkrättegång inleddes

I dag inleddes en omfattande rättegång i Ålands tingsrätt där flera personer är åtalade för grovt narkotikabrott. Enligt åklagare Ina Johansson har narkotikahandeln bedrivits i organiserad form med tydliga hierarkier där de åtalade haft specifika uppgifter.

Kraftnät Åland köper fastighet

Kraftnät Åland har köpt en fastighet i Dalkarby och dit kommer bolaget att flytta efter att lokalerna renoverats.

Samråd hålls om Telegrafpassagen

Stadsutvecklingsnämnden ställde sig positiv till Eriksson Capitals nya byggplaner i centrum. Nu ordnas ett samråd den 14 november klockan 18.00, och då får allmänheten komma och ta del av diskussionerna.

Förbättrat resultat för ÅAB

Ålandsbanken förbättrade sitt rörelseresultat under årets tredje kvartal. Rörelseresultatet för juli-september uppgick till 7,2 miljoner euro och det var en miljon bättre än rörelseresultatet för samma period förra året.

Svavelutsläpp från sjöfarten har minskat

De skärpta reglerna gällande svavelhalterna i marina bränslen för fartyg i Nordsjön och Östersjön har gett positiva effekter. Det skriver Sveriges radio som tagit del av mätningar som gjorts på Chalmers tekniska högskola.

Sea Diamond ska bärgas

Nu ska m/s Sea Diamond, tidigare Birka Princess, bärgas.

36-åring dömd för sexuellt utnyttjande

35 dagsböter på totalt 735 euro blev straffet för en man som dömts för sexuellt utnyttjande av en kvinna.

Eckerö förlänger hallavtal

Eckerö förlänger kommunens avtal med Eckeröhallen Ab.

Polisen utreder kryssningsvåldtäkt

En anmälan om våldtäkt kom in till polisen i söndags.