Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 mars, 2015 - 05:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:55

ÅHS-anställd brottsmisstänkt

En anställd inom Ålands hälso- och sjukvård är misstänkt för dataintrång respektive grovt dataintrång. Det bekräftade åklagare Mats Ljungqvist vid internationella åklagarkammaren i Stockholm när Ålands Radio kontaktade honom i går.
Enligt uppgifter till radion rör det sig om en läkare som till följd av misstankarna nu blivit avstängd från sitt arbete, men det kan åklagaren varken bekräfta eller dementera. Däremot berättar han att åklagarmyndigheten tagit åländsk polis till hjälp för att beslagta den misstänktes dator.

- I det läget som förundersökningen är just nu kan jag inte berätta vad misstankarna grundar sig i. Om ett par veckor är det möjligt att jag kan säga något mer, säger Mats Ljungqvist.

Ålands Radio har varit i kontakt med ÅHS förvaltningschef Katarina Dahlman och chefsläkare Jaana Lignell men båda avböjer att kommentera. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »